4K oyun için işlemci değişmem yeter mi?

O zaman 14400f ve orta segment bir B serisi anakartla keyfini çıkar bence çok uçmaya gerek yok.
Ona 10 bin harcamışken 2 bin daha verip 14600K alsam daha mantıklı değil mi? Gerçi ikisi de bütçeyi baya aşıyor ama toparlarız bir şekilde artık…

herkesin umursayacagi gta 6 da zorunlu ray tracing olacaktir illaki
O konuda haklısın da, GTA6 bir süre PC'ye gelemeyecek malesef. Geldiği vakit de zaten kartın 4k miladı yavaş yavaş dolar herhalde.

youtubede oyunların optimize ayarları oluyor adamlar grafikte kayıp vermeden 20 25 fps artırıyorlar

Acaba 8GB den dolayı mı sorun oluyor? Bir sorun var ama çözemedim çok fazla donma oluyor 4K monitörle. Ayarları en düşüğe alıyorum ama donma devam ediyor.
Muhtemelen 8gb'dan dolayıdır. Afterburner ile oyun içi değerleri kontrol edebilirsin. Eğer işlemci %100 çalışıp, ekran kartı daha düşükte çalışıyorsa işlemci yetersiz geliyordur. Eğer 8gb vram dolup ekran kartı kullanımı düşüyorsa vram yetmiyordur. Eğer her şey normal olmasına rağmen, yani ekran kartı %100 kullanılmasına rağmen takılmalar oluyorsa bu sefer de ekran kartının gücü bu kadarmış diyebiliriz.

Muhtemelen 8gb'dan dolayıdır. Afterburner ile oyun içi değerleri kontrol edebilirsin. Eğer işlemci %100 çalışıp, ekran kartı daha düşükte çalışıyorsa işlemci yetersiz geliyordur. Eğer 8gb vram dolup ekran kartı kullanımı düşüyorsa vram yetmiyordur. Eğer her şey normal olmasına rağmen, yani ekran kartı %100 kullanılmasına rağmen takılmalar oluyorsa bu sefer de ekran kartının gücü bu kadarmış diyebiliriz.
İşlemci sistemi birkaç dakika boşta bırakınca %100 den aşağı düşüyor onun dışında %100 genelde. Ama ekran kartı da çok düşük değil %70 falan genelde.

Ona 10 bin harcamışken 2 bin daha verip 14600K alsam daha mantıklı değil mi? Gerçi ikisi de bütçeyi baya aşıyor ama toparlarız bir şekilde artık…
14600k alacaksan anakartı B serisi mi alacaksın? Yani yanlışsam düzeltin ama intel tarafında K ibareli bir işlemci kullanıyorsan Z tipi biraz önemli geliyor bana. Kaldı ki DDR4 sistem için 14600k ve DDR4 anakart ölü bir yatırım. Sırf 2k ya RAM almamak için önünü kesmeye gerek yok bence.

ilk ray tracing gpulari çıkalı 7 yıl oluyor (rtx2000 serisi) ve günümüzde ps5 bile ray tracing destekliyor. oyun güzel gözüksün diye illaki koyacaklar. yok kardeşim ben gtx1050 ile mutluyum diyen adamda paşa paşa gidip yeni gpu alacak gta 6 oynamak isterse
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

akakceden baktığım kadariyla 14400f 5100tl, 14600k 8900tl. yani aralarinda 2 bin tlden fazla fark var.
Nvidia tarafı öyle ama AMD kartlara daha yeni geldi destek onları ne yapacaklar? Bu arada PS5 deki RT desteği de çok sınırlı o yüzden konsolda fazla kullanmazlar. Hele Series S de hiç açamazlar. PS5 Pro modelinde biraz açabilirler sadece.

haksız olduğunu düşünüyorum, eğer ekran kartina bu kadar tonla para veriyorsam oyunlarda da gerçeğe yakın grafik görmek en büyük hakkımdır
hikayeli oyunlarda ray tracing kapalı ultra ayarlarda 150 fps oynayacagima path tracing açıp 60 fps oynamayi tercih ederim, aradaki fark muazzam büyük
Bahsettiği şey bu değildir bence.

14600k alacaksan anakartı B serisi mi alacaksın? Yani yanlışsam düzeltin ama intel tarafında K ibareli bir işlemci kullanıyorsan Z tipi biraz önemli geliyor bana. Kaldı ki DDR4 sistem için 14600k ve DDR4 anakart ölü bir yatırım. Sırf 2k ya RAM almamak için önünü kesmeye gerek yok bence.
Doğru diyorsun da senin de dediğin gibi anakart ölü olacağı için işlemciyi sorusuz çalıştıracak ucuz bir B serisi alsam yeter şuan Z serisi var güzel ama o kadar parayı bir daha vermek istemiyorum.

haksız olduğunu düşünüyorum, eğer ekran kartina bu kadar tonla para veriyorsam oyunlarda da gerçeğe yakın grafik görmek en büyük hakkımdır
hikayeli oyunlarda ray tracing kapalı ultra ayarlarda 150 fps oynayacagima path tracing açıp 60 fps oynamayi tercih ederim, aradaki fark muazzam büyük
Bozuk olmasa çok güzel teknoloji Path Tracing'de bakalım 5000 serisinde standarta oturacak mı :D Alan Wake 2'de PT açınca hayatım kararıyordu.

Doğru diyorsun da senin de dediğin gibi anakart ölü olacağı için işlemciyi sorusuz çalıştıracak ucuz bir B serisi alsam yeter şuan Z serisi var güzel ama o kadar parayı bir daha vermek istemiyorum.
B alacaksan 14400F almak seni o kadar da üzmez bence. Yapacağın yükseltme çağ değişimi gibi bişey oluyor, 6 nesil.

alan wake 2 nin biraz sorunlu çalıştığını duymuştum ama kendim denemedim hiç, fakat cyberpunkta 5070ti ile 1440p path tracingde dlss balanced ile 60+ fps sabit alabiliyorum ve oyun muazzam gözüküyor cidden, eski bilgisayarimda 1080p mediumda 40-50 fps oynamıştım keşke anılarım silinsede baştan şu grafiklerle oynasam
Cyberpunk tekrar oynanır ya, çıktığı dönem sistem anca yettiği için 1080P Low 60FPS bitirmiştim oyunu, sonra geçen 1080P Low FSR Ultra Performans modu ve Frame Generation ile 30FPS alarak tekrar oynadım ama bitiremedim çok kasıyordu 😀

B alacaksan 14400F almak seni o kadar da üzmez bence. Yapacağın yükseltme çağ değişimi gibi bişey oluyor, 6 nesil.
4.1GHz çok düşük ya benim 6 nesil eski işlemcim bile 4.5GHz az artsın istiyorum 😀

alan wake 2 nin biraz sorunlu çalıştığını duymuştum ama kendim denemedim hiç, fakat cyberpunkta 5070ti ile 1440p path tracingde dlss balanced ile 60+ fps sabit alabiliyorum ve oyun muazzam gözüküyor cidden, eski bilgisayarimda 1080p mediumda 40-50 fps oynamıştım keşke anılarım silinsede baştan şu grafiklerle oynasam
Genel olarak PT pek sağlıklı değil henüz. RTX2000 serisindeki RT mevzusu gibi yani. CP77 de gerek RT gerek DLSS gerekse PT tarafında en iyi çalışan oyunlardan birisi.
Ek olarak DLSS'de kalite üstündeki görüntü benim biraz keyfimi kaçırıyor. Bakalım belki frame gen ile çözebilirler işleri ama orada da daha çok iş var görüldüğü kadarıyla.

Geri