Slikon lottery değerine bak önce. Sonra sıcaklıklara bak. (Prime 95 en işkencesidir) CPU Z bemchmark testi yapılabilir. Bu kısa portatif sonuçları verecektir. Açıkaçası normal bir test karşılaştırması oluyor.Görüyorum böyle testleri canım çekiyor. r5 2600x işlemcim var kalitesini nasıl ölçebilirim?
Nasıl bakacağız hocam silikon lottery eSlikon lottery değerine bak önce. Sonra sıcaklıklara bak. (Prime 95 en işkencesidir) CPU Z bemchmark testi yapılabilir. Bu kısa portatif sonuçları verecektir. Açıkaçası normal bir test karşılaştırması oluyor.
AMD işlemcilerde bakılıyormuş pardon.Yapim de atayım buraya
Mesaj otomatik birleştirildi:
Nasıl bakacağız hocam silikon lottery e
Çoklu çekirdek düşük geldi bana. İşlemci sıcaklıklarında kontrol edin derim. Bazı çekirdekler kendisini kısıyor gibi duruyor.
3 gündür kapanmıyor belki ondandırÇoklu çekirdek düşük geldi bana. İşlemci sıcaklıklarında kontrol edin derim. Bazı çekirdekler kendisini kısıyor gibi duruyor.
Bende fark etmiyordu. İşlemci ne?3 gündür kapanmıyor belki ondandır![]()
2600xBende fark etmiyordu. İşlemci ne?
Undervolt yaptın mı? Stock değerler mi?3 gündür kapanmıyor belki ondandır![]()
Hiçbir şey yapmadım işte gördükçe merak salıyorum her şeyiyle stock halde. Yapmaya değer mi kurtarır mı silikon kalitesi vs nasıl öğreneceğiz bir sürü soru... Yaptığımızda alacağımız sonuç uğraşmaya değer mi?Undervolt yaptın mı? Stock değerler mi?