ouztunga
80+
- Reaksiyon skoru
- 9
Merhaba arkadaşlar,
Tasarım odaklı profesyonel işlerim için renk doğruluğu yüksek bir monitör arıyorum. Oyun için değil, tamamen iş amaçlı kullanacağım. Özellikle Photoshop, 3DS Max, Canva, Illustrator gibi programlarla çalışıyorum ve renkleri olabildiğince doğru görmem gerekiyor.
Aklımdaki bazı kriterler şöyle:
Bütçem: 5.000 TL – 10.000 TL arasında. Ancak monitör gerçekten profesyonel seviyedeyse, maksimum 15.000 TL'ye kadar çıkabilirim.
Bu konuda deneyimi olanların tavsiyelerine çok ihtiyacım var. Marka, model, dikkat etmem gereken teknik detaylar vs. her türlü öneriye açığım. Şimdiden teşekkür ederim.
Tasarım odaklı profesyonel işlerim için renk doğruluğu yüksek bir monitör arıyorum. Oyun için değil, tamamen iş amaçlı kullanacağım. Özellikle Photoshop, 3DS Max, Canva, Illustrator gibi programlarla çalışıyorum ve renkleri olabildiğince doğru görmem gerekiyor.
Aklımdaki bazı kriterler şöyle:
- En az 27 inç boyutunda
- Renk doğruluğu yüksek olmalı (sRGB/AdobeRGB kapsamı geniş, kalibrasyona uygun)
- Uzun süreli çalışmalarda göz yormamalı
- Ergonomik ve kaliteli bir panel yapısı olması tercihimdir

Bu konuda deneyimi olanların tavsiyelerine çok ihtiyacım var. Marka, model, dikkat etmem gereken teknik detaylar vs. her türlü öneriye açığım. Şimdiden teşekkür ederim.