Neler Yeni

50.000 liralık bilgisayarla Fps drop sorunu, yardım edin lütfen!

Anduril

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Serhan Subaşı
İlk önce 3080 ekran kartlı, i9 işlemcili bilgisayarımda yaşadım sorunu, psu değiştirdim 1200walt yaptım sorun çözülmedi, ramleri 32 yaptım çözülmedi, ssd değiştirdim sorun çözülmedi, en son tüm bilgisayarı sıfırladım neredeyse ve;

3090 ekran kartı, amd 5900x işlemci, msı meg x570 godlıke anakart aldım, psu değiştirdim her şeyi değiştirdim sadece hard disk ve ramler eski pcden kaldı ve hala fps drop sorunu yaşıyorum. bakın saydığım bilgisayar 50bin lira değerinde ve bu sorunu hala yaşıyor olmam neredeyse insana kriz geçirtecek derecede sorun. var mıdır çözüm önerisinde bulunacak? en son yeni hard disk alacağım olmadı ramleri sıfırlayacağım ama yoruldum masraf yapmaktan...

Bilgisayardan aman aman anlamıyorum parça sök tak işini bilgisayarcıya internet cafeye götürerek yapıyorum. Ramleri sökmek basit ama onu biliyorum.

PCDONANIMI:

Ekran kartı: MSI GeForce RTX 3090
İşlemci: AMD RYZEN 9 5900X
Anakart: MSI MEG X570 GODLIKE
1.Monitör: Asus Rog 360 Hz PG259QN
2.Monitör: Viewsonic 1ms 144hz
Mouse: Steelseries Sensei 10
Mouse Pad: Steelseries Edge XL
Klavye: Asus Tuf Gaming K7
Kulaklık: Steelseries Arctis Pro Wireless
Ram: CORSAIR 16GB(2X8GB) DDR4 4000MHz
Psu: Asus ROG Thor 1200W
Ssd: XPG 512GB SX8200 PRO
Harddisk: SEAGATE 2TB Barracuda 256MB
Soğutucu: Asus Rog Strix LC 360 RGB
Kasa: Asus Rog Strix Helios Tempered Glass

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
İlk önce 3080 ekran kartlı, i9 işlemcili bilgisayarımda yaşadım sorunu, psu değiştirdim 1200walt yaptım sorun çözülmedi, ramleri 32 yaptım çözülmedi, ssd değiştirdim sorun çözülmedi, en son tüm bilgisayarı sıfırladım neredeyse ve;

3090 ekran kartı, amd 5900x işlemci, msı meg x570 godlıke anakart aldım, psu değiştirdim her şeyi değiştirdim sadece hard disk ve ramler eski pcden kaldı ve hala fps drop sorunu yaşıyorum. bakın saydığım bilgisayar 50bin lira değerinde ve bu sorunu hala yaşıyor olmam neredeyse insana kriz geçirtecek derecede sorun. var mıdır çözüm önerisinde bulunacak? en son yeni hard disk alacağım olmadı ramleri sıfırlayacağım ama yoruldum masraf yapmaktan...

Bilgisayardan aman aman anlamıyorum parça sök tak işini bilgisayarcıya internet cafeye götürerek yapıyorum. Ramleri sökmek basit ama onu biliyorum.

PCDONANIMI:

Ekran kartı: MSI GeForce RTX 3090
İşlemci: AMD RYZEN 9 5900X
Anakart: MSI MEG X570 GODLIKE
1.Monitör: Asus Rog 360 Hz PG259QN
2.Monitör: Viewsonic 1ms 144hz
Mouse: Steelseries Sensei 10
Mouse Pad: Steelseries Edge XL
Klavye: Asus Tuf Gaming K7
Kulaklık: Steelseries Arctis Pro Wireless
Ram: CORSAIR 16GB(2X8GB) DDR4 4000MHz
Psu: Asus ROG Thor 1200W
Ssd: XPG 512GB SX8200 PRO
Harddisk: SEAGATE 2TB Barracuda 256MB
Soğutucu: Asus Rog Strix LC 360 RGB
Kasa: Asus Rog Strix Helios Tempered Glass
Parçaların bunlar olduğuna emin misin?
Bilgisayarım>özelliklerin ss'ini atabilir misiniz?
Bir de Aygıt yöneticisine girip orada Görüntü Bağdaştırıcılarının ss'ini atabilir misiniz?

Anduril

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Serhan Subaşı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Elbette eminim, o kadar da anlamam demedim :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Parçaların bunlar olduğuna emin misin?
Bilgisayarım>özelliklerin ss'ini atabilir misiniz?
Bir de Aygıt yöneticisine girip orada Görüntü Bağdaştırıcılarının ss'ini atabilir misiniz?
Montajından anlamıyorum, ben topladım ekipmanları.

Ekler

• 2.JPG
    2.JPG
    59 KB · Hit: 251
  • 1.JPG
    1.JPG
    61.6 KB · Hit: 268

Anduril

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Serhan Subaşı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Erda Yıldırım

80+ Gold
sıcaklıkları atabilir misin ?

YusufShn01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
641
İsim
Yusuf Emre Şahin
Isınma sorunu da yok, 60 derece civarı. 2 defa sıfırdan canavar gibi pc topladım, ikisinde de mi arızalı parça denk geldi? Hata aynı hata demek ki hard disk veya ramlar arızalı.
Hard disk senin problemin. O modelde sorun yaşayan insanlar çok. Harddiski sistemden sök ve SSD ye hız testi yap

Equa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
242
İsim
Berkay
Her oyundami yapiyor yoksa online oyunlardami yada yeni cikmis oyunlardami online oyunlardaysa internetle alakali birsey de olabilir

Anduril

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Serhan Subaşı
Hard disk senin problemin. O modelde sorun yaşayan insanlar çok. Harddiski sistemden sök ve SSD ye hız testi yap
Hard disk'i sökmeyi bilmiyorum ama söktürürüm iki dk.
https://www.itopya.com/seagate-6tb-ironwolf-pro-256mb-7200rpm-35-sata-30-nas-harddisk/ Bu modelden alacağım artık sorun yaşamayayım diye.

Her oyundami yapiyor yoksa online oyunlardami yada yeni cikmis oyunlardami online oyunlardaysa internetle alakali birsey de olabilir
İyi niyetli cevabına teşekkür ederim fakat internetten pingden vs olacak olsa anında anlardım aylardır. İnternetim de 100megabit'e 20 upload bu arada. Öyle bir şey değil.

Hard disk'i sökmeyi bilmiyorum ama söktürürüm iki dk.
https://www.itopya.com/seagate-6tb-ironwolf-pro-256mb-7200rpm-35-sata-30-nas-harddisk/ Bu modelden alacağım artık sorun yaşamayayım diye.

İyi niyetli cevabına teşekkür ederim fakat internetten pingden vs olacak olsa anında anlardım aylardır. İnternetim de 100megabit'e 20 upload bu arada. Öyle bir şey değil.
Forza Horizon 5'de de yapıyor, Aragami 2 oyununda da ( kaldı ki aragami 2 çok basit grafikleri olan bir oyun ), gerçi onu ssd'ye aktardım üstüne daha yapmadı ama test etmeye devam edeceğim.

• Beğen
Reaksiyonlar: Equa
Top Bottom