Neler Yeni

500 GB SSD VS 1 TB HDD

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Furkan Turhan
Herkese selamlar. Intel i3 10100F işlemci, gigabyte h410m s2h anakarat, gskill 16gb 3000mhz ram, sapphire 4 gb ekran kartı ve kioxia 240gb ssd'im var. Bu sisteme 1 TB harddisk veya 500 GB SSD almayı düşünüyorum fakat kararsızım. Müzik prodüksiyonu ile uğraşıyorum ayıretten oyun oynuyorum. Oyunları ve müzik prodüksiyon projelerimi 1 TB HDD'de depolamayı düşünüyorum fakat bir kaç yerde okuduğuma göre oyunları HDD'e attığın zaman FPS drop oluyormuş tam olarak bir fikrim yok bu konuda aydınlatırsanız eğer sevinirim. Saygılar.

hamzacolk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
977
İsim
Hamza Çolak
Instagram
hamzacolk
Herkese selamlar. Intel i3 10100F işlemci, gigabyte h410m s2h anakarat, gskill 16gb 3000mhz ram, sapphire 4 gb ekran kartı ve kioxia 240gb ssd'im var. Bu sisteme 1 TB harddisk veya 500 GB SSD almayı düşünüyorum fakat kararsızım. Müzik prodüksiyonu ile uğraşıyorum ayıretten oyun oynuyorum. Oyunları ve müzik prodüksiyon projelerimi 1 TB HDD'de depolamayı düşünüyorum fakat bir kaç yerde okuduğuma göre oyunları HDD'e attığın zaman FPS drop oluyormuş tam olarak bir fikrim yok bu konuda aydınlatırsanız eğer sevinirim. Saygılar.
Şu anda kullandığın ssd kronik sorunlu en azından bana öyle söylendi almadım. Bence ssd al ileride sana sorun yaşatabilir şu anki ssdin

hamzacolk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
977
İsim
Hamza Çolak
Instagram
hamzacolk
Bro bunu söyleyen 3. kişisin 3 haftadır kullanıyorum sistemi daha taze, umarım ileride sorun çıkartmaz..
İnşallah olmaz. Geçenlerde indirme girdi alıyordum sorunlu diye almadım güzeldi fiyatı hemde.

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
HDD sağlıklı ise, drop gibi sorunlar olmaz.
Daha fazla depolama isteyip, az para harcamak istiyorsanız, HDD alın.
Hızlı olsun, 500 GB'da yeter diyorsanız, SSD alın.

Urthemiel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Alperen
Her oyunda olmasa da GTA V gibi oyunlarda HDD'nin (hızlı araba sürerken vs.) yetersiz kalıp anlık düşüşlere sebebiyet verebiliyor. Şahsen ben bunu sağlıklı bir HDD üzerinde yaşayıp çareyi SSD takviyesi ile çözmüştüm. Eğer depolama anlamında sıkıntınız varsa HDD alabilirsiniz. Yoksa totalde 740 GB depolama bana fazlasıyla yeter derseniz SSD tercihi yapabilirsiniz burası sizin kararınıza kalmış.

Mrfaruk38

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Ömer Faruk Gökgöz

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Furkan Turhan
Kanka harddisk sentinetel yükle sağlığına falan bak
1612208974060.png

Kardo test ettim bu şekilde veriler.

Mrfaruk38

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Ömer Faruk Gökgöz
Kardeşim şimdi senin oynayacağın oyunların boyutu eğer az ise SSD seç derim ama 500 GB yukarı oyun yükleyecek sen HDD tercih et.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,184
Üyeler
167,625
Son üye
ramones23
Top Bottom