5000 Super serisinin iptali ve ekran kartlarında fiyat artışı beklentisi gündemde

Asulgard

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
767
Yeni bir sızıntı ve Tom's Hardware'e (bilen bilir, yılların güvenilir donanım inceleme platformudur) göre 5000 super serisinin iptal olma ya da çok absürt fiyatlardan satışa sunulma ihtimali dün gündeme geldi, sebebi ise 3gb ddr7 çiplerin yapay zeka sektörünün taleplerine yetişememesinden ötürü masaüstü bilgisayar / tüketici piyasasına girmeyecek olması.
Ve 2gb ddr7 fiyatlarının (şuan yaşadığımız ram krizine benzer) yüksek artışlarından dolayı şuanki mevcut, Super olmayan ekran kartlarının da bir krizle karşılaşma durumu öngörülüyor. Yani şuan piyasada mevcut satılan 5000 serisi fiyatları da ram krizi gibi saçma bir fiyat artışı yaşayabilir.

Ekran kartı almayı planlayan, super serisi bekleyen arkadaşlar bu öngörüleri/dedikoduları tartıp ona göre bi yol izlemeli diye düşünüyorum.

İndirimden 1.5 ay önce RGB li 64gb rami 7000 TL ye almıştım, şuan en fiyat performans kabul edilen 16gb patriot ramler 4500 liralarda geziyor. Bu öngörü ne kadar doğru bilemiyorum ama bir işaret bekleyen insanlar için en azından tartmaya ve ona göre bir adım atmaya değer diye düşünüyorum.

Kaynak :

Son düzenleme:
Nvidia işini biliyor
yapay zeka server gelirleri o kadar yüksek ki piyasada ki tüm ram chipset ne varsa topladılar e haliyle ekran kartından daha çok para getiriyor iptali şaşırtmaz
Ek olarak tahminler gerçekleşirse 16 GB ve üstü ekran kartlarının fiyatı uçar
Teorim ise bir şekilde 8 GB ekran kartı stoklarını bitirmek için bu tip dedikolar çıkardıkları yönünde (daha ucuz elde stok çok) dedikodular gerçekleşirse 5050 5060 bile bu fiyatlarda kalmaz
Pandemi de neler olduysa benzerleri yaşanıyor bu arada

Yeni bir sızıntı ve Tom's Hardware'e (bilen bilir, yılların güvenilir donanım inceleme platformudur) göre 5000 super serisinin iptal olma ya da çok absürt fiyatlardan satışa sunulma ihtimali dün gündeme geldi, sebebi ise 3gb ddr7 çiplerin yapay zeka sektörünün taleplerine yetişememesinden ötürü masaüstü bilgisayar / tüketici piyasasına girmeyecek olması.
Ve 2gb ddr7 fiyatlarının (şuan yaşadığımız ram krizine benzer) yüksek artışlarından dolayı şuanki mevcut, Super olmayan ekran kartlarının da bir krizle karşılaşma durumu öngörülüyor. Yani şuan piyasada mevcut satılan 5000 serisi fiyatları da ram krizi gibi saçma bir fiyat artışı yaşayabilir.

Ekran kartı almayı planlayan, super serisi bekleyen arkadaşlar bu öngörüleri/dedikoduları tartıp ona göre bi yol izlemeli diye düşünüyorum.

İndirimden 1.5 ay önce RGB li 64gb rami 7000 TL ye almıştım, şuan en fiyat performans kabul edilen 16gb patriot ramler 4500 liralarda geziyor. Bu öngörü ne kadar doğru bilemiyorum ama bir işaret bekleyen insanlar için en azından tartmaya ve ona göre bir adım atmaya değer diye düşünüyorum. Hepimize geçmiş olsun.

Kaynak :

Aslında superlerin baya bir özellikleri sızmıştı bekleniyordu. Üstteki hocamında dediği gibi aslında nvdianın umrunda değiliz. Adam burayı biraz daha isim ve prestij için kullanıyor bence. 5090 a rakip yok günümüz piyasasında mesela. Adamlar ai konusunda öyle bir noktaya geldiler ki oyuncu ekran kartından kazandıkları devede kulak.

Ben pek düşünmüyorum ya. Çünkü 5000 sersinde de zaten 3gb lar yetişmedi ve pahalı diye kullanmadılar. 2gblarda artarsa aradaki makas azalır ve geçebilirler gibi düşünüyorum ben.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,693
Üyeler
184,480
Son üye
hkn16954
Geri