Neler Yeni

Yardım 500HZ Alienware vs. 240HZ MAG 251RX

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,239
İsim
.

Eymenzz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
163
İsim
Eymenarthur

Dontaçhi

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,564
İsim
Dontaçhi kâfi.
Arkadaşlar 9800X3D RTX 5070 sisteme geçeceğim. Sizce hali hazırda kullandığım monitör (MSI MAG 251RX 240HZ) kalsın mı yoksa 500HZ Alienware mi geçeyim? CS2 ağırlıklı oynuyorum.

bütçenizi zorlamıyorsa neden olmasın? CS Valorant R6 gibi online FPS oyunlarında ne kadar yüksek hz ile oynarsanız o kadar iyi bir oyun deneyimi yaşarsınız. 240 bile günümüz şartlarında yeterli ancak 500 alacak bütçeniz varsa ve bu sizi ekonomik açıdan zora sokmayacaksa almamak için bir sebep yok.
Fast IPS olması avantaj ancak monitör 1080P, 2K sempatizmanı değilim ancak bu kadar para veriyorsam böyle de bir sistemim varsa sadece CS veya Valorant oynamam diye düşünüyorum. 1080P ne kadar yeterli olur orası size kalmış. Evet Nvidia'nın nimetleriyle sanal 2K'ya upscale yapabiliyorsunuz ancak gerçek 2K gibi bir deneyim yaşatıyor mu biraz soru işareti ben çok alışamamıştım 1080'e geri çektim çözünürlüğü biraz bulanık geldi gözüme nedense..

Sırf 500hz diye o kadar para verilmez zaten 240 hzle çok bir farkı yok
240 ile 360hz arasında bile dağlar gibi fark varken 240 ile 500 arasında fark yok gibi bir düşünceye sokan şey nedir hocam sizi? Daha önce deneyimlediniz mi? İki HZ'deki monitörü de valorant oynarken deneyimleme şansım oldu. 240 ile 360hz arasındaki farkı hissetmek için sadece mouseu çevirmeniz bile yeterliyken böyle bir yorum garip geldi bana

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,239
İsim
.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bütçenizi zorlamıyorsa neden olmasın? CS Valorant R6 gibi online FPS oyunlarında ne kadar yüksek hz ile oynarsanız o kadar iyi bir oyun deneyimi yaşarsınız. 240 bile günümüz şartlarında yeterli ancak 500 alacak bütçeniz varsa ve bu sizi ekonomik açıdan zora sokmayacaksa almamak için bir sebep yok.
Fast IPS olması avantaj ancak monitör 1080P, 2K sempatizmanı değilim ancak bu kadar para veriyorsam böyle de bir sistemim varsa sadece CS veya Valorant oynamam diye düşünüyorum. 1080P ne kadar yeterli olur orası size kalmış. Evet Nvidia'nın nimetleriyle sanal 2K'ya upscale yapabiliyorsunuz ancak gerçek 2K gibi bir deneyim yaşatıyor mu biraz soru işareti ben çok alışamamıştım 1080'e geri çektim çözünürlüğü biraz bulanık geldi gözüme nedense..

240 ile 360hz arasında bile dağlar gibi fark varken 240 ile 500 arasında fark yok gibi bir düşünceye sokan şey nedir hocam sizi? Daha önce deneyimlediniz mi? İki HZ'deki monitörü de valorant oynarken deneyimleme şansım oldu. 240 ile 360hz arasındaki farkı hissetmek için sadece mouseu çevirmeniz bile yeterliyken böyle bir yorum garip geldi bana
Hocam çok sağ olun denemiş birinden yorum almak çok iyi oldu. Hocam ben 2K hastası değilim, hikayeli oyun da oynarım da CS2 daha önemli benim için.

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,239
İsim
.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Dontaçhi

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,564
İsim
Dontaçhi kâfi.
Hocam çok sağ olun denemiş birinden yorum almak çok iyi oldu. Hocam ben 2K hastası değilim, hikayeli oyun da oynarım da CS2 daha önemli benim için.
deneyimlemiş derken 240 ve 360hz deneyimleme fırsatım oldu 500hz'i deneyimlemedim ancak dediğim gibi 240 ile 360hz arasında bile azımsanamayacak kadar büyük fark var. Özellikle biraz oyunu hardcore oynuyorsanız direkt o hissiyatı alırsınız. 60hzden 144'e geçmekten daha büyük bir fark vardı 240 ile 360hz arasında.

aktif olarak 144 kullanıyorum ileride bi 360hertz'e geçmek için can atıyorum.. çevremdeki herkes ne gerek var diyor ancak beni ancak ben gibi hardcore online fps oyunu oynayan yada bu hertzleri deneyimleyen insanlar anlar.. Öyle bir bütçe sizi zorlamıyorsa alın içinizde kalmasın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
bunicktamyirmiharfli

Hocam Allahın aşkına şu videoyu bir izleyin arada salise fark var sanki 240hz den 500hze geçince kil sayısı 40tan 50 ye çıkacak ayrıca ülkedeki çoğu insan 240hze sahip bile değil 60-144 hz ile oyun oynamaya çalışanlar var arkadaş e sporcu olmayacaksa gerek yok bu fiyata

Keepr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
923
İsim
Enes Altunışık
Usta konuyla alakasız ama şu EF bir kupa alsa keşke artık. Torunlara anlatırdık Xantares dedemin başarılarını O7

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,602
Üyeler
167,525
Son üye
Darknigh7
Top Bottom