TeşekkürlerHocam yanlış bilmiyorsam ekran kartı güçlü işlemci güçsüz olursa darboğaz sorunu oluyordu bu söylediğin sistemde ekran kartı düşük işlemci gayet güçlü bir şekilde sorun çıkarmaz gibi duruyor yani uyumludur evet![]()
Uyumludur.RTX 5060 Ti ile i5 14600K birlikte uyumlu mudur?
Hep öyle olmaz ekran kartı düşük olup işlemci güçlü olunca da darboğaz oluşur mesela.Hocam yanlış bilmiyorsam ekran kartı güçlü işlemci güçsüz olursa darboğaz sorunu oluyordu bu söylediğin sistemde ekran kartı düşük işlemci gayet güçlü bir şekilde sorun çıkarmaz gibi duruyor yani uyumludur evet![]()
doğru bilgiHocam yanlış bilmiyorsam ekran kartı güçlü işlemci güçsüz olursa darboğaz sorunu oluyordu bu söylediğin sistemde ekran kartı düşük işlemci gayet güçlü bir şekilde sorun çıkarmaz gibi duruyor yani uyumludur evet![]()
Hocam bu konuyu araştırdım ve forumdaki arkadaşlarada sordum bende şimdi rtx4060 var işlemcimde 12400F ama şuan upgrade edip 9800x3d ile ddr5 e geçmeyi düşünüyorum bu durumda benim ekran kartım fıs işlemcim canavar oluyor ama bir çok yere sorduğumda sorun olmaz kullanabilirsin dediler.Uyumludur.
Hep öyle olmaz ekran kartı düşük olup işlemci güçlü olunca da darboğaz oluşur mesela.
hocam oluşur ama oyunlarda vs hissetmezsiniz ama ekran kartı darboğazını buram buram hissedersiniz ekran ful donar fps yüksek olsa bileUyumludur.
Hep öyle olmaz ekran kartı düşük olup işlemci güçlü olunca da darboğaz oluşur mesela.
sıkıntı olmaz hocam ekran kartını işlemci besler sizinkinin durumda da çok kolay besler zaten besleyemeyeceği ekran kartı yok o işlemcinin örnek bende ryzen 5600 kullanıyorum 1650süper ile ekran kartı çok düşük normalde 3070 falan rahat besleyen bir işlemci ama ekran kartı düşük lakin bir problem yokHocam bu konuyu araştırdım ve forumdaki arkadaşlarada sordum bende şimdi rtx4060 var işlemcimde 12400F ama şuan upgrade edip 9800x3d ile ddr5 e geçmeyi düşünüyorum bu durumda benim ekran kartım fıs işlemcim canavar oluyor ama bir çok yere sorduğumda sorun olmaz kullanabilirsin dediler.
Ekran kartı düşük olup işlemci yüksek olursa ve aradaki fark çok ise hissedersiniz oyununuz fps olarak düşük çalışır.hocam oluşur ama oyunlarda vs hissetmezsiniz ama ekran kartı darboğazını buram buram hissedersiniz ekran ful donar fps yüksek olsa bile
haklısınız hocam hiç öyle bir durumla karşılaşmadım ama direkt zaten ekran kartı düşük olunca darboğazdan çok dediğiniz gibi fps kaybı demek performans kaybı demek oluyor darboğazdan bağımsızEkran kartı düşük olup işlemci yüksek olursa ve aradaki fark çok ise hissedersiniz oyununuz fps olarak düşük çalışır.
işlemci düşük ise zaten oyuna droplar vs... girer işlemci işleme hızı olarak yetişemediği için.
özet olarak işlemci darboğazı bir tık daha kötü gelebilir ama aradaki fark yeterince fazla ise ekran kartı darboğazı da sorun teşkil eder.
Hocam benim yazdığım durumda sistemi upgrade edersem sıkıntı olur mu sizce? Fikrinizi merak ettim.Ekran kartı düşük olup işlemci yüksek olursa ve aradaki fark çok ise hissedersiniz oyununuz fps olarak düşük çalışır.
işlemci düşük ise zaten oyuna droplar vs... girer işlemci işleme hızı olarak yetişemediği için.
özet olarak işlemci darboğazı bir tık daha kötü gelebilir ama aradaki fark yeterince fazla ise ekran kartı darboğazı da sorun teşkil eder.
O işlemci o karttan iki tane beslerHocam benim yazdığım durumda sistemi upgrade edersem sıkıntı olur mu sizce? Fikrinizi merak ettim.
tabi hocam zaten şuan upgrade sebebim cs lol gibi işlemci üzerinden beslenen oyunlar olduğu için böyle bir upgrade yapıyorum bide çözünürlüğüm 1280x960 oluyo o yüzden yoksa dediğiniz gibi ileride 8gb dram hiç bir işe yaramaz 1-2 seneye en kötü 5070Ti ile upgrade ederim onudaO işlemci o karttan iki tane beslero konuda sıkıntı yok fakat verimsiz olur ileride ekran kartı güncellemesi yapacaksanız ideal bir seçim olur tabii.
Yani senin durumunda darboğazdan ziyade potansiyel kaybı yaşarsın çünkü işlemcinin tam gücünü kullanamazsın ama ileride güncelleyeceksen sorun yok senin için avantaj olur.