5070Tİ 16GB ekran kartı şu dönemde almak mantıklı mı, fiyatı artar mı sizce

anladım eğer msı alacaksan alma git pheonix al diyorsun aynı zaten ama daha ucuz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben gamerock alıp geçeyim en iyisi zaten satarkende zorlanmam soğutma performansı vs iyi.
Shadow yerine gamerock en mantıklısı. Onun muadili Msi vanguard falan. Hayırlı olsun

4070ti 16 gb stok gelmiş alınır mı peki iyzico ile 39k ya geliyor ?

nasıl?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

gainward kart incelemesi var mı hocam peki bildiğin güzel incelemesi olan sade düz kaba tasarımı var sanırsam
önerdigi kart asus tuf ve asus rog serisinin tam ortasında yer alıyor baya kaliteli ürün

önerdigi kart asus tuf ve asus rog serisinin tam ortasında yer alıyor baya kaliteli ürün
4070ti süper gelmiş gaminge stok var şuanda alırsam direkt 1500tl indirim ile 39k ya geliyor 5070ti ile arasında performans farkı çok yol ama nesil farkı var

4070ti süper gelmiş gaminge stok var şuanda alırsam direkt 1500tl indirim ile 39k ya geliyor 5070ti ile arasında performans farkı çok yol ama nesil farkı var
5070ti daha iyi eski seri kart alınmaz

Tamamiyle yalan. GameRock için veriler doğru da phoenix ve gamingpro arasında fark yok. İkisinin boyutları aynı, sıcaklık değerleri hemen hemen aynı. Overclock potansiyeli modelden ziyade silikona bağlıdır.

Konuya cevap olarak NVIDIA'nın en alınabilir kartı şuan 5070 Ti.
GPT çoğu zamanki gibi saçmalamış. Fiyatlar sürekli değişiyor kimi zaman gamingpro en ucuz kart oluyor kimi zaman phoenix. Fark yok değil Phoenix çok az farkla daha büyük hatta yanlış bakmadıysam. İkisi neredeyse birebir model aynı marka sayılır zaten. Önemli olan dediğin gibi silikon şansı + modelde vapor chamber olması (V1 modelleri normalinden birkaç derece daha sıcak). Bir de faz sayısı/kalitesi ama birebir aynı (PCB tasarımları) olduğunu düşünüyorum iki modelde (14+3 50A)

Son düzenleme:
9070XT 30K civarındayken mantıklıydı bende almayı düşünüyordum. Şuanda 5070TI 40-41 K bandında. Alırsam en ucuz 5070TI almayı düşünüyorum Inno3D RTX 5070 TI X3 OC veya Gainward RTX 5070 TI Phoenix , 5-6K fiyat farkı varsa 5070TI alalım dedik sonra yok bunun soğutması şuymuş falan bir 4-5K daha fark vere geliyor bunun sonu yok 3-5 derece daha fazla sıcak olsun, yada oc yaparız orayı dengeleriz aradaki.

Yani bu işin sonu bitmiyor 3-5 fark ver şunu al ile 50K sistem 85K ya çıkıyor. Sonra diyorsun 85K para harcayacaksın anakart bu olmasın şunu al hayda :) Garip bir döngüye giriyor insan.

Aşağıdaki iki sistem arasında gidip geliyorum :)

1748470047442.webp

9070XT 30K civarındayken mantıklıydı bende almayı düşünüyordum. Şuanda 5070TI 40-41 K bandında. Alırsam en ucuz 5070TI almayı düşünüyorum Inno3D RTX 5070 TI X3 OC veya Gainward RTX 5070 TI Phoenix , 5-6K fiyat farkı varsa 5070TI alalım dedik sonra yok bunun soğutması şuymuş falan bir 4-5K daha fark vere geliyor bunun sonu yok 3-5 derece daha fazla sıcak olsun, yada oc yaparız orayı dengeleriz aradaki.

Yani bu işin sonu bitmiyor 3-5 fark ver şunu al ile 50K sistem 85K ya çıkıyor. Sonra diyorsun 85K para harcayacaksın anakart bu olmasın şunu al hayda :) Garip bir döngüye giriyor insan.

Aşağıdaki iki sistem arasında gidip geliyorum :)

Alıntıyı görüntüle
asus tuf b850 gamıng var 11.5 bandında ona da bakabilirsin 14 veya 16 fazlı olması lazımdı wifi7 var birde

asus tuf b850 gamıng var 11.5 bandında ona da bakabilirsin 14 veya 16 fazlı olması lazımdı wifi7 var birde
Hocam oda aklımda bekliyorum msi da ssdlerin hepsi soğutmalı o fiyatlara inerse alacağım 2 hafta önce 11K civarına inmiş tekrar inermi diye bekliyorum.

PRO X870-P WIFI
ROG STRIX B850-F GAMING WIFI
Asus Tuf Gaming B850-PLUS Wi-Fi
MAG B850 TOMAHAWK MAKSİMUM WİFİ

Hocam oda aklımda bekliyorum msi da ssdlerin hepsi soğutmalı o fiyatlara inerse alacağım 2 hafta önce 11K civarına inmiş tekrar inermi diye bekliyorum.

PRO X870-P WIFI
ROG STRIX B850-F GAMING WIFI
Asus Tuf Gaming B850-PLUS Wi-Fi
MAG B850 TOMAHAWK MAKSİMUM WİFİ
anladım hocam bu teknolji işi zor hersey guzel olsun omurluk olsun dıyınce kafa kalmıyor ınsanda su sıralar bende oyleyım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,163,334
Üyeler
184,772
Son üye
yigithan01
Geri