SadeceYorumcu
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 582
bende öyle düşündüm en azından malzeme kalitesi üst düzet metal olur satarkende fiyatı çok düşürmeden satabilirim ileride satacağımı çok düşünmüyorum gerçi ileride ekran kartı çıkartsa daha iyisi alabilirim ama anakartı güncellemeden olmaz. Anakart MSI B650 GAMİNG PLUS WİFİ'den MSI MAG TOMAHAWK x870 serisine geçmeyi planlıyorum nasıl bir ekran kartı sence ? 13.700TL bandında ?Bu fiyat aralığında alabileceğin görsel ve kalite olarak gamerock olacaktır yani 3 5 fiyat farkına bakmadan. Satarken de sorun yaşamazsın diye düşünüyorum 38 39k plastik kökenli bir ürüne vermezdim. Palit tarafından üretilse de .
farklar çok az olsa da sanırsam dediğiniz gibi 5070ti iyi gibi ama aynı fiyata acaba 4080 vs alınır mı diye düşündüm o fiyat aralıgında yok 2. elde belki bulunabilir gibi fakat 2. el almakta mantıklı gelmiyor.
Kaynak ChatGpt mi?gainward incelemesine baktım, yabancı sitelerden kullanılan malzeme kalitesi şu şekilde karşılaştırdım:
Özellik Gainward Phoenix Palit GameRock Palit GamingPro Malzeme Kalitesi Orta – Plastik backplate Yüksek – Metal backplate + premium malzeme Orta-Üst – Genellikle metal/plastik karışık Soğutma Sistemi İyi – Dual ya da triple fanlı, sade Mükemmel – Kalın heatsink + RGB + sessiz fan İyi – Triple fanlı, sade tasarım RGB & Görsellik Az RGB, sade tasarım Yüksek RGB – Gösterişli kristal görünüm Orta – RGB genelde sadece logo kısmında Boyut & Yer Kaplama Kompakt-orta boyut Büyük – Yer kaplayabilir Orta – GameRock’tan küçük, Phoenix’ten büyük Overclock Potansiyeli Orta – Genelde düşük OC stok frekansları Yüksek – OC modelleriyle gelir Orta-Üst – OC yapılabilir Fiyat En uygun En pahalı Orta – Phoenix’ten pahalı, GameRock’tan ucuz Kime Göre? Fiyat/performans arayan gamer Şık, RGB ve soğutmaya önem veren enthusiast Dengeli sistem isteyenler, sade sevenler Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
valla 4 ay öncesinde direkt 34k ya filan alabiliyorduk ben bekleyim dedim keşke beklemeseydim...
Ben gaming plus b650 den geçtim. Asus ilk tercihim olur hala yazılımını seviyorum daha stabil geliyor bana yıllardır. X870 yerine b850 yetecektirbende öyle düşündüm en azından malzeme kalitesi üst düzet metal olur satarkende fiyatı çok düşürmeden satabilirim ileride satacağımı çok düşünmüyorum gerçi ileride ekran kartı çıkartsa daha iyisi alabilirim ama anakartı güncellemeden olmaz. Anakart MSI B650 GAMİNG PLUS WİFİ'den MSI MAG TOMAHAWK x870 serisine geçmeyi planlıyorum nasıl bir ekran kartı sence ? 13.700TL bandında ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
farklar çok az olsa da sanırsam dediğiniz gibi 5070ti iyi gibi ama aynı fiyata acaba 4080 vs alınır mı diye düşündüm o fiyat aralıgında yok 2. elde belki bulunabilir gibi fakat 2. el almakta mantıklı gelmiyor.
Tamamiyle yalan. GameRock için veriler doğru da phoenix ve gamingpro arasında fark yok. İkisinin boyutları aynı, sıcaklık değerleri hemen hemen aynı. Overclock potansiyeli modelden ziyade silikona bağlıdır.gainward incelemesine baktım, yabancı sitelerden kullanılan malzeme kalitesi şu şekilde karşılaştırdım:
Özellik Gainward Phoenix Palit GameRock Palit GamingPro Malzeme Kalitesi Orta – Plastik backplate Yüksek – Metal backplate + premium malzeme Orta-Üst – Genellikle metal/plastik karışık Soğutma Sistemi İyi – Dual ya da triple fanlı, sade Mükemmel – Kalın heatsink + RGB + sessiz fan İyi – Triple fanlı, sade tasarım RGB & Görsellik Az RGB, sade tasarım Yüksek RGB – Gösterişli kristal görünüm Orta – RGB genelde sadece logo kısmında Boyut & Yer Kaplama Kompakt-orta boyut Büyük – Yer kaplayabilir Orta – GameRock’tan küçük, Phoenix’ten büyük Overclock Potansiyeli Orta – Genelde düşük OC stok frekansları Yüksek – OC modelleriyle gelir Orta-Üst – OC yapılabilir Fiyat En uygun En pahalı Orta – Phoenix’ten pahalı, GameRock’tan ucuz Kime Göre? Fiyat/performans arayan gamer Şık, RGB ve soğutmaya önem veren enthusiast Dengeli sistem isteyenler, sade sevenler
yanılıyorsun. saf güç saf güç denip duruyor. al sana saf güç.videoda last of us ta 2k da avg fps: 9070 xt te 117 fps, 5070 ti de 127 fps.nvidia nın teknoloji üstünlüğü de çabası.parasal gücün yettikten sonra sen olsan hangisini tercih ederdin?bende öyle düşündüm en azından malzeme kalitesi üst düzet metal olur satarkende fiyatı çok düşürmeden satabilirim ileride satacağımı çok düşünmüyorum gerçi ileride ekran kartı çıkartsa daha iyisi alabilirim ama anakartı güncellemeden olmaz. Anakart MSI B650 GAMİNG PLUS WİFİ'den MSI MAG TOMAHAWK x870 serisine geçmeyi planlıyorum nasıl bir ekran kartı sence ? 13.700TL bandında ?
9070 xt alınması için sebep yok fiyatı çok saçma, üstüne ekle 5070ti al çok daha iyi. AMD nin yarı yarıya fiyat koyması lazım.Selam öncelikle, yeni bilgisayar topluyorum, ekran kartı kaldı, monitör ve kasa fanı kaldı geriye.
Önceliğim ekran kartı tabi, ekran kartında ise nvidia almak şu devirde ne kadar mantıklı? fiyatları aşağı yukarı biliyorsunuzdur. Türkiyede her an her şey olabileceği gibi bu cihazlarında fiyatları artabilirde, düşebilirde.
Sorum şu sizce ne almak daha mantıklı? AMD/NVİDİA ? siz olsanız hangi model ekran kartını tercih ederdiniz.
AMD fiyatları bir tık aşağı olsada örnek verecek olursam SAPPHİRE 9070xt nitro+ ekran kartı sapphire'nin üst segmen kartı ve fiyatı 38.999tl şuan. PALİT 5070Tİ 16GB GAMEROCK model ekran kartının fiyatı ise 44.899TL bandında şuanda. Aralarında 5-6K gibi bir fiyat farkı var bu fiyat farkı verilip NVİDİA almak mantıklı olur mu.
Yapacağım şeyler kısaca OYUN+ BASİT VİDEO RENDER,KURGU,MONTAJ + YAYIN OLABİLİR. ( YAPAY ZEKA İLEDE UĞRAŞABİLİRİM ÇAĞA AYAK UYDURMAK LAZIM )
Video montaj olarak efekt kullanmayı planlamıyorum yani hazır efekt paketleri oluyor genelde yada pluginler. ADOBE PREMİER yada CAPCUT kullanabilirim.
İŞLEMCİ: 7800x3D
RAM: 32 GB 6400 16x2
ANAKART: MSI B650 GAMİNG PLUS WİFİ
PSU: NZXT C1200W 80+GOLD GEN5 ATX 3.0
SSD: KINGSTON KC3000 1 TB
SOGUCU: DEEPCOOL AK620 DİGİTAL ÇİFT FANLI KULE TİPİ SOĞUTUCU 7 VEYA 6 BORULU.
KASA: GAMEPOWER WARCRY VERTEX 3XARGB GAMİNG CURVED GLASS CASE ( AKVARYUM TİPİ )
EK OLARAK ALACAKLARIM: EKRAN KARTI, MONİTÖR VE KASA FANI.
Fazladan 4k msi diye verilmez diye düşünüyorum. Taksitli alacak adam belki düşünebilirde ben yine de almazdım. Soğutma olarak Phoenix'ten bir farkı yok.TEkrar amazon satıcısı 44k bol taksitliMSI VGA GEFORCE RTX 5070 TI 16G SHADOW 3X OC RTX5070TI 16GB GDRR7 256 B DX12 PCIE 5.0 X16 (3XDP 1XHDMI) : Amazon.com.tr: Bilgisayar
MSI VGA GEFORCE RTX 5070 TI 16G SHADOW 3X OC RTX5070TI 16GB GDRR7 256 B DX12 PCIE 5.0 X16 (3XDP 1XHDMI) : Amazon.com.tr: Bilgisayarwww.amazon.com.tr![]()
Fazladan 4k vermeye değmez diyorum. Phoenix ten bi farkı yok soğutma olarakMSI shadow 3x alınmaz mı yani?
anladım eğer msı alacaksan alma git pheonix al diyorsun aynı zaten ama daha ucuz.Fazladan 4k vermeye değmez diyorum. Phoenix ten bi farkı yok soğutma olarak
Gamerock iyidir shadow indirimi bitti zaten dün.anladım eğer msı alacaksan alma git pheonix al diyorsun aynı zaten ama daha ucuz.
Ben gamerock alıp geçeyim en iyisi zaten satarkende zorlanmam soğutma performansı vs iyi.