ssd
ram
anakart
sistemi böyle değiştirince monitör hariç 234k tutuyor
ram
anakart
Hocam aradaki fark çoksa değiştireyim. Bana bu işlemciyi önermişlerdi kafam karıştı şuan3D render işlerinde İntel hala aradaki farkı koruyor. Hala arada kayda değer fark var AMD ile diye biliyorum. Doğru mudur?
İşi iyi bilenler yanıtlarsa sevinirim.
Tekrar baktım şimdi. İntel Core Ultra 9 285K öndeymiş.
14900, hem 3D de hem normalde gerisinde kalıyor bu işlemcinin.
evet gördüm gayet güzel kampanyaydı 4k oled olandan bahsediyorsunuz galiba yanlara koyulan monitörler ne için kullanılacak ona göre önereyimBelki dün forumda görmüşsünüzdür Samsung öğrenci kampanyasından 4k lık bir monitör aldım. Bu ikisini yana koymayı düşünüyordum
arada ki fark öyle ahım şahım bir fark değil 13-14 sorunlu nesildi tavsiye etmem yeni nesil intel ile aralarında ki farklara buradan bakabilirsinizHocam aradaki fark çoksa değiştireyim. Bana bu işlemciyi önermişlerdi kafam karıştı şuan
Teşekkürler böyle daha hoşuma gitti değiştireyimssd
ram
anakart
Açıkcası attığım Dell monitörün kozmetiği de çok hoşuma gitti özellikle beyaz sisteme uyum sağladı şuanda kampanyadaymış zaten fiyatı da uygunevet gördüm gayet güzel kampanyaydı 4k oled olandan bahsediyorsunuz galiba yanlara koyulan monitörler ne için kullanılacak ona göre önereyim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
arada ki fark öyle ahım şahım bir fark değil 13-14 sorunlu nesildi tavsiye etmem yeni nesil intel ile aralarında ki farklara buradan bakabilirsiniz
![]()
AMD Ryzen 9 9950X3D vs Intel Core Ultra 9 285K Faceoff
A no-holds-barred fight between the current AMD and Intel flagship CPUs.www.tomshardware.com
İşlemci değiştirmeye gerek yok hem render hem oyun için en iyisini seçmişsiniz amd tarafında. İntel'e gerek yok oyunda iyi değil.Hocam aradaki fark çoksa değiştireyim. Bana bu işlemciyi önermişlerdi kafam karıştı şuan
Sadece 3D renderda önde, diğer şeylerde geride. Oyun falan da oynayacağım diyorsunuz bende değiştirmeye değmez.Hocam aradaki fark çoksa değiştireyim. Bana bu işlemciyi önermişlerdi kafam karıştı şuan
hocam 1 5090 yerine 2 tane 4090 alın 2. elden daha iyi bir performans alırsınız render konusunda onun dışında monıtorler fantazi meselesi
250K – 275K TL Arası Üst Segment Render & Gaming Sistem
Hazır sistemler yerine toplama yapmayı tercih ettim. Bütçem 250.000 – 275.000 TL arası.
Render + oyun odaklı, güçlü ve estetik bir sistem. Her türlü yorum ve öneriye açığım.
Bileşen Ürün Fiyat Toplam 264.214 TL İşlemci AMD Ryzen 9 9950X3D Tray Soket AM5 4.3/5.7GHz 128MB 170W 31.300 TL Soğutucu Lian Li Galahad II LCD 360mm Beyaz Sıvı Soğutucu 11.040 TL Anakart ASRock X870 Pro RS WiFi DDR5 AM5 ATX 12.100 TL Ekran Kartı Gainward RTX 5090 Phantom 32GB GDDR7 512 Bit 115.500 TL RAM XPG Lancer White 64GB (2x32GB) 6400MHz CL30 DDR5 10.619 TL SSD Samsung 9100 Pro 4TB PCIe 5.0 NVMe SSD 21.300 TL Kasa HYTE Y70 Touch Beyaz ATX Mid Tower 20.000 TL Fan (3’lü Set) Lian Li Uni Fan TL 120mm White RGB 4.938 TL Ekstra Fan Lian Li UNI Fan SL Infinity 140mm RGB White 1.299 TL PSU Enermax Revolution D.F.X 1200W 80+ Gold Full Modüler ATX 3.0 5.400 TL Monitör x2 Dell Alienware AW2723DF 27" 280Hz 1ms 2K QHD IPS 28.998 TL Monitör Kolu Ergoflex North Bayou NB F160 Çift Kollu Beyaz 2.720 TL
Sistem, render ve oyun performansı için optimize edilmiştir.
Beyaz uyumlu parçalara ve güçlü hava akışına dikkat edilmiştir.
Yorumlarınızı bekliyorum!
4090 ları 90k dan satıyorlar nereye 2 tane alıyorhocam 1 5090 yerine 2 tane 4090 alın 2. elden daha iyi bir performans alırsınız render konusunda onun dışında monıtorler fantazi meselesi
Dostum iki adet bundan mı alsam 4k ymıs fiyat pek oynamıyorevet gördüm gayet güzel kampanyaydı 4k oled olandan bahsediyorsunuz galiba yanlara koyulan monitörler ne için kullanılacak ona göre önereyim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
arada ki fark öyle ahım şahım bir fark değil 13-14 sorunlu nesildi tavsiye etmem yeni nesil intel ile aralarında ki farklara buradan bakabilirsiniz
![]()
AMD Ryzen 9 9950X3D vs Intel Core Ultra 9 285K Faceoff
A no-holds-barred fight between the current AMD and Intel flagship CPUs.www.tomshardware.com
Renk, contrast cart curt %90 OLED en iyisi ama, hem kullanım ömrü hem de fiziksel dayanıklılık olarak IPS'den daha iyi panel yoktur. Yiğidi öldür hakkını yeme. Uzun ömürlü bir monitör istiyorsan 3H kaplama bi IPS al ömür boyu kullan.knk ben 8 saat kullanıyorum dell tık yokpixel yanmasında zaten gri tona çalıyor söz konusu deği 6-7 ay oldu millet oled yanığı olur diye monitorden korkuyor ghosting ölü pixelden korkanlar bundada yanıcak diye korkuyor dağa sağlam bence ipsden.
Kardeşim fiyat azalır demedim performans artar dedim az okuduğunu anla kardeşim öyle atarda yapma4090 ları 90k dan satıyorlar nereye 2 tane alıyor