gavanoz
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 221
5090 kartım olsa 2k nın yüzüne bile bakmazdım ben şahsen, 4k monitordür o kartın hakkı bence
Toplayacağınız parçaları yazarsaniz belki kısılabilecek yerlerden kısar monitöre takviye yaparız, sonuçta bilgisayar kasasına bakmıyosunuz bilgisayar başındayken, monitöre bakıyosunuz. Süper FPS, kasada canavar performans olsa ne olucak bu monitöre yansımadıktan sonra. Oyunu da oynarken, filmi de diziyi de izlerken monitöre bakıyoruz. En önemli parçalardan biri monitör bencebende öyle düşünüyorum fakat pc yi dizdikten sonra bütçe kalmayacak. şöyle bir msi mag monitör bile 37kdan başlıyor
Ustam haklısın ben de öyle düşünüyorum da o durumda şu olmayacak mı: Zaman geçtikçe oyunlar daha yüksek sistem gereksinimi isteyecek ve yeni oyunları 4k da kaldıramayacak makine, ne yapacaz bu durumda? 1080 de oynasak görüntü bozuluyor. Bu sefer illa yenileyecez ya da 1080p monitör mü alacaz?5090 kartım olsa 2k nın yüzüne bile bakmazdım ben şahsen, 4k monitordür o kartın hakkı bence
Oled almana gerek yok ıps 12k ya var asusun 27 inç 4k hocam. Oled istiyorsan mecbur arttıracan bütçeyibende öyle düşünüyorum fakat pc yi dizdikten sonra bütçe kalmayacak. şöyle bir msi mag monitör bile 37kdan başlıyor
2k monitörde upscaling teknolojisini kullanmadan 1080p de oynarsan görüntü bozulur çünkü 1440 çözünürlük 1080 in çarpanı değil kenarlarda boşluklar kalır, ama (4k) 2160p 1080 in çarpanı olduğu için scaling sorunu olmadan oynayabiliyorsun. Bir de 5080 den, 4090 dan güçlü bir kart alıyosan ve o 4k oynatmaz diye korkuyosan vay halimize. Sayısız insan 3000 serilerinden beri 4k da keyifli bir şekilde oyun oynuyor. 5070 ti ile bile DLSS sayesinde 4k da oynuyor insanlar. 5090 da bir de 32gb VRAM var, üstüne MFG de geldi. Hadi MFG, VRAM i de geçtim DLSS sayesinde düşük çözünürlüğün 4k da upscale edilmiş hali ile 4k native arasındaki fark DLSS4 transformer modeli ile gözle farkedilmeyecek kadar az.Ustam haklısın ben de öyle düşünüyorum da o durumda şu olmayacak mı: Zaman geçtikçe oyunlar daha yüksek sistem gereksinimi isteyecek ve yeni oyunları 4k da kaldıramayacak makine, ne yapacaz bu durumda? 1080 de oynasak görüntü bozuluyor. Bu sefer illa yenileyecez ya da 1080p monitör mü alacaz?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Oled almana gerek yok ıps 12k ya var asusun 27 inç 4k hocam. Oled istiyorsan mecbur arttıracan bütçeyi
5090 olabilir de 5080 düşünüyorum bu senein sonunda. Dolayısıyla birkaç sene sondaki oyunları 4kda oynatmayacağını biliyorum. Şu an dahi hepsini 60fps 4k oynatamıyor.2k monitörde upscaling teknolojisini kullanmadan 1080p de oynarsan görüntü bozulur çünkü 1440 çözünürlük 1080 in çarpanı değil kenarlarda boşluklar kalır, ama (4k) 2160p 1080 in çarpanı olduğu için scaling sorunu olmadan oynayabiliyorsun. Bir de 5080 den, 4090 dan güçlü bir kart alıyosan ve o 4k oynatmaz diye korkuyosan vay halimize. Sayısız insan 3000 serilerinden beri 4k da keyifli bir şekilde oyun oynuyor. 5070 ti ile bile DLSS sayesinde 4k da oynuyor insanlar. 5090 da bir de 32gb VRAM var, üstüne MFG de geldi. Hadi MFG, VRAM i de geçtim DLSS sayesinde düşük çözünürlüğün 4k da upscale edilmiş hali ile 4k native arasındaki fark DLSS4 transformer modeli ile gözle farkedilmeyecek kadar az.
5090 ile önümüzdeki yıllarda çıkacak yeni oyunları 4k çözünürlükte oynayamama diye bir olay yok, gönlünüz rahat olsun
Görüntü 4k monitörde 1080 kullanıldığında kötüleşmesinin tek sebebi monitör boyutudur, 32 inch de 1080p de aşırı sırıtır, 27" de de hiç göze hoş gelmez açıkcası. Ki zaten 4k daki keskinlikten sonra 1080p ye 24" de bile geçsen kötü gelir gözüne. Ama direk 1080p oynayan bi adam için 24" de 1080 normaldir.5090 olabilir de 5080 düşünüyorum bu senein sonunda. Dolayısıyla birkaç sene sondaki oyunları 4kda oynatmayacağını biliyorum. Şu an dahi hepsini 60fps 4k oynatamıyor.
4K her ne kadar tam katı olsa da 1080 e alınca görüntü kötü oluyor diyorlardı o nedenle sormuştum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
MFG teknolojisi de gecikme süresini arttırdığı için pek bir anlamı yok diye düşünüyorum.
hocam işlemci, anakart ve ekran kartı harici 50-60k civarı bütçe var veya olmadı aydan aya her ay 10-15k olacak şekilde en kötü yıl sonuna kadar tamamlamayı düşünüyoruz. ekran kartı 5090 işlemci 9950x3d fakat gerisi için daha tam olarak karar vermedik. işlemci, anakart ve ekran kartı içinde bunları arkadaşın abisi yurt dışından getirecek onun haricinde net olarak belirlediğimiz bişey yokToplayacağınız parçaları yazarsaniz belki kısılabilecek yerlerden kısar monitöre takviye yaparız, sonuçta bilgisayar kasasına bakmıyosunuz bilgisayar başındayken, monitöre bakıyosunuz. Süper FPS, kasada canavar performans olsa ne olucak bu monitöre yansımadıktan sonra. Oyunu da oynarken, filmi de diziyi de izlerken monitöre bakıyoruz. En önemli parçalardan biri monitör bence