512 GB Gigabyte M2 SSD 619 TL

Hangisi daha iyi ?
bu sata olanın M.2 versiyonu sanırım. kötü kontrolcü ve dram bulundurmuyor. hmb hakkında da bilgi yok, muhtemelen yoktur. alınmamalı. gigabyte olanın kontrolcüsü daha iyi.

O ne oluyor tam olarak hocam ?

HMB'nin açılımı "Host Memory Buffer" demek. Türkçe açıklamasını yapacak olursak RAM'inizin bir kısmını kullanıp SSD'nize sanal DRAM oluşturuyor. Tabii ki fiziksel DRAM kadar etkili olmadığından ötürü fiziksel DRAM'li modeller varken tercih edilmemeli. Ama ucuzsa alınabilir tabii.
 
bu sata olanın M.2 versiyonu sanırım. kötü kontrolcü ve dram bulundurmuyor. hmb hakkında da bilgi yok, muhtemelen yoktur. alınmamalı. gigabyte olanın kontrolcüsü daha iyi.




HMB'nin açılımı "Host Memory Buffer" demek. Türkçe açıklamasını yapacak olursak RAM'inizin bir kısmını kullanıp sanal DRAM oluşturuyor. Tabii ki fiziksel DRAM kadar etkili olmadığından ötürü DRAM'li modeller varken tercih edilmemeli. Ama ucuzsa alınabilir tabii.
evet baktim. hmb yok o modelde. depolama olarak alinmasi mantikli mi ?
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

   

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,204,163
Mesajlar
10,878,603
Üyeler
192,211
Son üye
fatender
Geri
Top