550w 80+ sistemime bu eklemeler uygun mu + tavsiye lütfen

Raze

80+
Reaksiyon skoru
73
Merhabalar arkadaşlar, iyi forumlar.

Pandemi yazından beri kullandığım kasama bugün itibariyle 9060XT aldım ( 1660super kullanıyordum ) şuanlık çok memnunum.

Ama ufak tefek eklemeler yapmak istiyorum. Kasam "Corsair Specte Delta RGB 80+"

İşlemci olarak Ryzen 7 5700X kullanıyorum fakat Ryzen 7 9700x'e yükseltemeyi düşünüyorum bunun içinde

AM5 destekli bir tane b650 anakart
2x16GB 6400mhz RAM
ve fiyat performans bir sıvı soğutucu almak istiyorum ve kasaya ve psu ya ekstra olarak para vermek istemiyorum.

Sizden istediğim "fiyat performans RAM, Anakart ve Sıvı Soğutucu" ve 550w buna yeterli olup olmadığı.

Şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar arkadaşlar, iyi forumlar.

Pandemi yazından beri kullandığım kasama bugün itibariyle 9060XT aldım ( 1660super kullanıyordum ) şuanlık çok memnunum.

Ama ufak tefek eklemeler yapmak istiyorum. Kasam "Corsair Specte Delta RGB 80+"

İşlemci olarak Ryzen 7 5700X kullanıyorum fakat Ryzen 7 9700x'e yükseltemeyi düşünüyorum bunun içinde

AM5 destekli bir tane b650 anakart
2x16GB 6400mhz RAM
ve fiyat performans bir sıvı soğutucu almak istiyorum ve kasaya ve psu ya ekstra olarak para vermek istemiyorum.

Sizden istediğim "fiyat performans RAM, Anakart ve Sıvı Soğutucu" ve 550w buna yeterli olup olmadığı.

Şimdiden teşekkür ederim.
Yeterli gelmesi gerekli. Zaten kullandığınız işlemci ile alacağınız işlemcinin tüketim değerleri arasında devasa fark yok.

• Beğen
Reaksiyonlar: Raze
Yeterli. Zaten kullandığınız işlemci ile alacağınız işlemcinin tüketim değerleri arasında devasa fark yok.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

7800x3d daha iyi sanırım sizce aradaki farka değer mi yoksa yeterli midir hocam

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

7800x3d daha iyi sanırım sizce aradaki farka değer mi yoksa yeterli midir hocam
7800x3d ne için alacaksınız 1080p fps oyunları için ise alınabilir ama render vs işler için x3d mantıksız olacak 9700x den yürüyün Ränder için(oyun performansı kötü değil kesinlikle) x3d kadar ön belleği olmadığı için fps ve 1080p de geride kalıyor sadece
Fp ram
32 fazla diyor iseniz 1x16 alınabilir ancak 2x16 önerimdir ileride 2. Modül eklenirse 1x16 şeklinde
Bütçe çıkışırsa
Çıkmazsa bunlara da bakılabilir

• Beğen
Reaksiyonlar: Raze
7800x3d ne için alacaksınız 1080p fps oyunları için ise alınabilir ama render vs işler için x3d mantıksız olacak 9700x den yürüyün Ränder için(oyun performansı kötü değil kesinlikle) x3d kadar ön belleği olmadığı için fps ve 1080p de geride kalıyor sadece
Fp ram
32 fazla diyor iseniz 1x16 alınabilir ancak 2x16 önerimdir ileride 2. Modül eklenirse 1x16 şeklinde
Bütçe çıkışırsa
Hocam ilk amacım oyun şuan 1080p bir monitörüm var ama ileride 2K alıp keyif sürmekte istiyorum.
Bir de arada Blender kullanmayı düşünüyorum ama kesinlikle onun için düşünmüyorum işlemciyi, yani oyun öncelikli.

Ram 2x16GB benim için uygun. Mhz yüksek olursa daha iyi diye düşündüğüm için 6400mhz düşünüyorum.

Kule tipi ( yan takılan ) bir işlemci soğutucumda var sadece 9700X için yetersiz olur diye düşündüğüm için sıvı soğutucu sormak istedim.

550w kasama yetecekse eğer 9700X diyoruz doğru mudur hocam?

Cevabın için teşekkürler bu arada
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Fp ram
Bütçe çıkışırsa
7800x3d pardon hocam ters anlamışım onu alırım o zaman oyun için iyiyse

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,151,004
Üyeler
183,043
Son üye