Neler Yeni

5600 ve RTX 4070 uyumu? (B450 Tomahawk)

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Serdar Durak
Merhabalar RTX 4070 aldım ben kargonun gelmesini bekliyorum. MSI B450 Tomahawk model anakart kullanıyorum. PCI Gen3 destekli ama 4070'in performansını çok etkiler mi? Bir de RTX 4070 alınca bütçeyi tükettim. Çünkü 4060 Ti 8GB almak yerine tavsiyelere de uyarak 4070'i aldım. Dolayısıyla 5600 de ve 1080p de kullanacağım bir süre, darboğazı en aza indirmek için ne gibi adımlar izleyebilirim. En azından 1 sene kadar kullanacak gibiyim, belki kışın (indirimler vs olursa) 5800x3D'ye geçebilirim. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Grande Terim

80+ Silver
1080p de tüm ayarlar ultraya çekebilirsin veya dsr ile 2kda kullan

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Serdar Durak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1080p de tüm ayarlar ultraya çekebilirsin veya dsr ile 2kda kullan

AAA güçlü oyunlarda ekran kartı kullanımını arttırmak için DLSS ve FG açarsam çok görüntü kaybı olmuyor deniyor. O şekilde biraz darboğazı düşürdüm diyelim ama DSR ile yapay çözünürlük ve ölçeklendirmeler de gözle görülür bozulma yaşandığını duydum. Bu ne kadar doğru?

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Merhabalar RTX 4070 aldım ben kargonun gelmesini bekliyorum. MSI B450 Tomahawk model anakart kullanıyorum. PCI Gen3 destekli ama 4070'in performansını çok etkiler mi? Bir de RTX 4070 alınca bütçeyi tükettim. Çünkü 4060 Ti 8GB almak yerine tavsiyelere de uyarak 4070'i aldım. Dolayısıyla 5600 de ve 1080p de kullanacağım bir süre, darboğazı en aza indirmek için ne gibi adımlar izleyebilirim. En azından 1 sene kadar kullanacak gibiyim, belki kışın (indirimler vs olursa) 5800x3D'ye geçebilirim. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
PCI 3.0 olması sorun olmaz belki 1-2FPS anca fark eder anlamazsın bile.

İşlemci konusunda ise hikayeli oyunların büyük çoğunluğu darboğaz olmaz olanda da az olur hissetmezsin.

Ama Warzone, BF tarzı online ağır oyunlarda darboğaz olabilir. O oyunlarda da drop yersen FPS sabitle yeter. Mesela 130FPS alıp sık sık drop yiyorsan 120FPS ye sabitle sabit oynarsın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

AAA güçlü oyunlarda ekran kartı kullanımını arttırmak için DLSS ve FG açarsam çok görüntü kaybı olmuyor deniyor. O şekilde biraz darboğazı düşürdüm diyelim ama DSR ile yapay çözünürlük ve ölçeklendirmeler de gözle görülür bozulma yaşandığını duydum. Bu ne kadar doğru?
DSR kaliteyi biraz arttırır ama FPS yi de ciddi şekilde düşürür. Pek önermem şahsen.

DLSS de ekran kartı değil işlemci yükünü arttıran bir durum (DLSS 3.0 hariç) onu diyim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Serdar Durak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
PCI 3.0 olması sorun olmaz belki 1-2FPS anca fark eder anlamazsın bile.

İşlemci konusunda ise hikayeli oyunların büyük çoğunluğu darboğaz olmaz olanda da az olur hissetmezsin.

Ama Warzone, BF tarzı online ağır oyunlarda darboğaz olabilir. O oyunlarda da drop yersen FPS sabitle yeter. Mesela 130FPS alıp sık sık drop yiyorsan 120FPS ye sabitle sabit oynarsın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

DSR kaliteyi biraz arttırır ama FPS yi de ciddi şekilde düşürür. Pek önermem şahsen.

DLSS de ekran kartı değil işlemci yükünü arttıran bir durum (DLSS 3.0 hariç) onu diyim.
Cevapların için teşekkürler. PCI konusunda daha da rahatladım.

İşlemcide de yükü ekran kartına aktarmak için AAA'larda aynen o şekilde darboğazı min e indirirsem canımı sıkmaz o halde iyi ki 4070 almışım diyebilirim. Warzone, BF gibi pek rekabetçi ağır oyun oynamıyorum. PubG veya aktif olarak LoL oynuyorum zaten onlarda da problem olmaz sanırım.

DLSS'yi de 3.0 desyekleyen AAA oyunlar için demiştim. 3.0 Desteği olmayanlarda zaten saf kas gücü de yeterli olur sanırım.

Özetle iyi ki 4070 almışım diyebiliyorsam ne mutlu bana :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,317
Üyeler
163,640
Son üye
Emin Kaymaz
Top Bottom