Neler Yeni

Yardım 5600X ısınma sorunu

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
After burner ile takip et.
Mesaj otomatik birleştirildi:

OC felan yaptıysan BIOS sıfırla sadece DOCP aç. İşlemcin zaten güçlü OC yapmanı gerektirecek bir şey yok.

CO -30 ya da yukarıda girdiğim undervolt değerini uygula biraz daha düşsün dersen. Saat hızlarına dokunma.

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,496
İsim
yusuf ecer
Ben yeni amd işlemciye geçecek olsam am5 ve ilerisi için kule tipi beni kurtarır mı?
coolermaster mb511 kasa var mid tower, sitesinde üst için 240mm radyatör destekliyor, 240mm sıvı soğutma almak mantıklı bir hareket mi
Mb511argb model mi rgb mi? Argb ise 360 destekliyor üst kısım.

Garipbirfizikci

80+ Bronze
After burner ile takip et.

OC felan yaptıysan BIOS sıfırla sadece DOCP aç. İşlemcin zaten güçlü OC yapmanı gerektirecek bir şey yok.

CO -30 ya da yukarıda girdiğim undervolt değerini uygula biraz daha düşsün dersen. Saat hızlarına dokunma.
bios değerlerini defaulta çektim sadece offset girip -0.075 verdim
Mb511argb model mi rgb mi? Argb ise 360 destekliyor üst kısım.
1697144651083.png

Sitesinde böyle yazdığı için 240mm destekliyor, 360 destekliyor olsa bile rog strix soğutucu plakaları 240'ın ucundan kurtarıyor, galiba 360 sığmazdı herhangi şartta

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,496
İsim
yusuf ecer
bios değerlerini defaulta çektim sadece offset girip -0.075 verdim

Alıntıyı görüntüle
Sitesinde böyle yazdığı için 240mm destekliyor, 360 destekliyor olsa bile rog strix soğutucu plakaları 240'ın ucundan kurtarıyor, galiba 360 sığmazdı herhangi şartta
Şuan aynı kasada arctic liquid 360mm takılı. Kasanın iki modeli var ilk revizyonu 360mm desteklemiyor, ikincisi destekliyor. Argb ise kasanın fanları optimize edilmiş halidir. Bu arada arctic en kalın radyatöre sahip model, arctic sığıyorsa sığmayacak 360mm yok.

Ekler

• IMG_20231013_000855.jpg
    IMG_20231013_000855.jpg
    60.1 KB · Hit: 22

Garipbirfizikci

80+ Bronze
Şuan aynı kasada arctic liquid 360mm takılı. Kasanın iki modeli var ilk revizyonu 360mm desteklemiyor, ikincisi destekliyor. Argb ise kasanın fanları optimize edilmiş halidir. Bu arada arctic en kalın radyatöre sahip model, arctic sığıyorsa sığmayacak 360mm yok.

Sen diyince mesh'i ölçtüm 374mm çıktı, cuma günlerine takipteyim teşekkür ederim

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,496
İsim
yusuf ecer
Sen diyince mesh'i ölçtüm 374mm çıktı, cuma günlerine takipteyim teşekkür ederim
Rica ederim, ramlerinin boyu 44mm üstü olmadığı sürece sığdıramayacağın aio yok. Üstündeyse de arctic, lianli galahad sığmaz.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Kaliteli bir 240 mm fazlasıyla yeter aslında ama 360 olsun dersen LS720 fiyatı zaten çok uygun. Piyasadaki en iyi soğutmalardandır kendisi.

Konuları karıştırdım sanırım senin niye sıvı soğutma ihtiyacın olsun 5600x için? Zaten daha yeni ag400 almadın mı :D Gelince sorunların çözülür merak etme. @Garipbirfizikci

Son düzenleme:

GirayHan

80+ Platinum
İşlemcim default ayarlarda ve 83 °C sıcaklıklarda çalışıyor, 75 üstü zararlı, stok fan kullanıyorum,

2x16 gb ram 4266mhz
7900 XTX
2k monitör
5600X işlemci

Alıntıyı görüntüle
biostan amd performance boost'u kapat gpu game modundaysa onu da kapat gerekirse undervolt yap. işlemci macununu da kontrol et bende de 5600x var bahsettiğin sıcaklık değerleri normal değil.

ek olarak gidip tuğla gibi sıvı soğutma alıp kafanı ütüleme noctua nh d15 al yada bulabiliyorsan scythe fuma 2 yada be quiet dark rock pro 4

Garipbirfizikci

80+ Bronze
Rica ederim, ramlerinin boyu 44mm üstü olmadığı sürece sığdıramayacağın aio yok. Üstündeyse de arctic, lianli galahad sığmaz.
Ram soketinden itibaren 40mm gskill trident z
Kaliteli bir 240 mm fazlasıyla yeter aslında ama 360 olsun dersen LS720 fiyatı zaten çok uygun. Piyasadaki en iyi soğutmalardandır kendisi.
Bütçe kalmadı anca işlemci değiştirirsem deepcool ag400 aldım onla devam şimdilik
biostan amd performance boost'u kapat gpu game modundaysa onu da kapat gerekirse undervolt yap. işlemci macununu da kontrol et bende de 5600x var bahsettiğin sıcaklık değerleri normal değil.

ek olarak gidip tuğla gibi sıvı soğutma alıp kafanı ütüleme noctua nh d15 al yada bulabiliyorsan scythe fuma 2 yada be quiet dark rock pro 4

Macun pert oldu tahminimce,
Performans bias none
Pbo ve curve opt autoda hep

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Metin
Frekanslarla oynamadan cpu voltajı az az düşür ne kadar soğuduğuna inanamicaksin internette videoları var bak yanliş bir şey yapma bence anakart fazla voltaj veriyor o kadar isinmamasi lazim

Garipbirfizikci

80+ Bronze
Frekanslarla oynamadan cpu voltajı az az düşür ne kadar soğuduğuna inanamicaksin internette videoları var bak yanliş bir şey yapma bence anakart fazla voltaj veriyor o kadar isinmamasi lazim
mesela ne önerirsin arkadaşların dediği aralıklarda biraz takılıyor windows, 1.33'e sabitlesem mantıklı hareket olur mu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Metin
mesela ne önerirsin arkadaşların dediği aralıklarda biraz
mesela ne önerirsin arkadaşların dediği aralıklarda biraz takılıyor windows, 1.33'e sabitlesem mantıklı hareket olur mu?
Kademeli olarak azalta azalta gidiceksin PC kapanmadan çalıştığı değeri bul sonra PC yi zorla oyun felan aç yada test programı aç baktın kapanmıyor olay tamamdır ama kapaniyorsa 0.100 arttira artira git nerede kapanmiyorsa orası stabil değerdir

Garipbirfizikci

80+ Bronze
Bios update'den sonra ryzen master bozuldu, şu silikon kalitesi programı da aynı şekilde :/ o yüzden programlar işe yaramıyor

Top Bottom