Neler Yeni

5600x + rt 6600 xt sistem İçin Sıvı Soğutucu ve Anakart Tavsiyesi

Qael

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Mehmet Can Sezer
Bütçe
1500

Dün İtopya'dan bu sistemi almıştım genel olarak burada sordum, ortalama yorumlar aldım, Sistem özelleştirirken anakart seçenekleri çok azdı ve sıvı soğutucu hiç yoktu. Genel anlamda oyun oynamak için kullanacağım ve günlük 4 saati geçmez diye düşünüyorum. Teknik olarak bilgim olmadığından Anakartın ne gibi dezavantajı olur bilemedim. Buna tavsiye edebileceğiniz Anakart ve Sıvı soğutucu şart mı? Şart ise yardımlarınızı bekliyorum.

**Not: Sistemin SSD'sini SAMSUNGMZ-V8V500BWSAMSUNG 500GB 980 NVMe M.2 SSD (3100MB Okuma / 2600MB Yazma) bununla,
Sistemin RAMlerini ise CORSAIRCMH16GX4M2Z3600C18CORSAIR 16GB(2x8GB) Vengeance PRO SL Siyah 3600MHz CL18 DDR4 Dual Kit Ram bununla değiştirdim. Bu değişikikler için toplamda 1000 tl fark ödedim.

Sıvı Soğutma İçin : Bütçe 1000 - 1500 tl

Mesaj otomatik birleştirildi:

++

Son düzenleme:

APO JUMPER OC

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,103
İsim
...
İlgilendiği Kategoriler
yok
Bossbilisim pek onermem. Ki biraz belli Akakçe fiyatından %25 aşağıya pek ürün alamazsınız.

Qael

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Mehmet Can Sezer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bossbilisim pek onermem. Ki biraz belli Akakçe fiyatından %25 aşağıya pek ürün alamazsınız.
Peki Soğutucu nasıl başka yerden alsak? Akakçede 1700 tl civarı, eğer büyük fark ederse beki bütçemi 200 tl artırabilirim

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin

Qael

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Mehmet Can Sezer
Anakart sorum için yardımcı olabilecek yok mu ?

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Anakart sorum için yardımcı olabilecek yok mu ?
Anakart problem yaratmaz dostum günlük 4 saatten hiç bir şey olmaz. Anakart soğutma kısmı biraz yetersiz sadece. Ama kullanılamaz değil. Sıvı soğutma olarak.

Qael

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Mehmet Can Sezer
Anakart problem yaratmaz dostum günlük 4 saatten hiç bir şey olmaz. Anakart soğutma kısmı biraz yetersiz sadece. Ama kullanılamaz değil. Sıvı soğutma olarak.
Cevabınız için teşekkür ederim. Bu soğutucuların nasıl monte edildiğini bilemdeiğim gibi genel anlamda da çok bilgim yok pc kasaları hakkında, çevremde güvendiğim bir bilgisayarcı da yok. Bu yüzden kasa gelince İtopya ankara Mağazasına götürüp taktırmayı düşünüyorum. Yukarıda linkini verdiğim itopyada satılan ürünlerden birini tercih etsem sizin attığınız ürünle çok farkı olur mu?

sezer3636

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
453
İsim
sezer adıgüzel

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Cevabınız için teşekkür ederim. Bu soğutucuların nasıl monte edildiğini bilemdeiğim gibi genel anlamda da çok bilgim yok pc kasaları hakkında, çevremde güvendiğim bir bilgisayarcı da yok. Bu yüzden kasa gelince İtopya ankara Mağazasına götürüp taktırmayı düşünüyorum. Yukarıda linkini verdiğim itopyada satılan ürünlerden birini tercih etsem sizin attığınız ürünle çok farkı olur mu?
Aslında gayet basit video izleyerek yapabilirsiniz. Hem zamandan hem paradan kazanırsınız.

Minimum b550 alacaksınız. İleride bende işlemci ve anakart yükseltmesine gireceğim. X570 yongalı bir anakart almayı düşünüyorum.
Neden alacak b550

sezer3636

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
453
İsim
sezer adıgüzel
Aslında gayet basit video izleyerek yapabilirsiniz. Hem zamandan hem paradan kazanırsınız.

Neden alacak b550
B550 serisi altı anakartlar o ekran kartı için eski teknoloji kalıyor. Herhangi bir güncelleme gelince ilk yeni nesil kartlara geliyor. O avantajlardanda mahrum kalmamak lazım.

Qael

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Mehmet Can Sezer

Neden alacak b550
Daha önce hiç tecrübemin olmadığı gibi genel teknik bilgim de yok, kıt kanaat aldık bir sistem hata yapma lüksüm yok :d

Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
GÖKHAN YILDIRIM
bende var asus prime b550m a wifi sıfır 1100 tl ufak pazarlık payı var

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
B550 serisi altı anakartlar o ekran kartı için eski teknoloji kalıyor. Herhangi bir güncelleme gelince ilk yeni nesil kartlara geliyor. O avantajlardanda mahrum kalmamak lazım.
B450m ile rx 6600 kullanıyorum. Arkadaş 24 saat pc ile işi yoksa şimdilik masrafa gerek yok. İlerde alabilir.

Daha önce hiç tecrübemin olmadığı gibi genel teknik bilgim de yok, kıt kanaat aldık bir sistem hata yapma lüksüm yok :d
Benim attığım ile senin paylaştıkların arasında kalite farkı var dostum sıvı soğutmalarda. Yapamayacağını düşünüyorsan. İtopya indirimlerinden eve geçince bakalım sıvı soğutma.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,612
Üyeler
164,536
Son üye
Aury
Top Bottom