Neler Yeni

5600x Sıvı soğutma Isı Değerleri Yardım

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Yalnız 5000D AirFlow kasasının her yerine QL120 koyduğunu düşünsene çok şık gözüküyor reddit te olsun amazon ve newegg yorumlarında gördüğüm resimlerde çok güzel gözüküyor.
Dediğim gibi bizzat denedim test ettim dediğim gibi. Baya Burak şolt ile konuştum zohbet ettik oda aynı düşüncede ondada ll ve ql fan var elimde olsa ml ile değişicem dedi Keza ModArt Levon abi konuştum Ml120 Manyetik Levitasyon Fan olması çok güzel.
Bende LL QL istiyordum denedikten sonra 3 fanı yan yana baya fark var.

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,929
İsim
Enver Eryalçın
Dediğim gibi bizzat denedim test ettim dediğim gibi. Baya Burak şolt ile konuştum zohbet ettik oda aynı düşüncede ondada ll ve ql fan var elimde olsa ml ile değişicem dedi Keza ModArt Levon abi konuştum Ml120 Manyetik Levitasyon Fan olması çok güzel.
Bende LL QL istiyordum denedikten sonra 3 fanı yan yana baya fark var.
ML120 8 LED modeli yok fakat, 8 Led olanını getirirlerse alırım ama şu anki ML serisi ile şık durmaz ya. :( Ben SP120 Elite veya para çıkışırsa QL120 alasım var zaten şuan gözümdeki seçenekler. ARGB şerit LED ne önerirsin bir de fanları alırken yanında onu da alayım diyorum zaten 450TL seti ? Bu fanlar ledler kolay işte Asus Rog Strix RTX 3070 ti OC nasıl alacam RTX 4000 serisi çıkarken chip sıkıntısı azalacak bari orada fiyat düşüşü bekliyorum o zamana kadar ekran kartı almak bana haram :F: 😭

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Okan Gülmez
5xxx serisine stabil oc verme sakın pbo dan yap undervoltunu.

Büyük ihtimal radyatör konumu/tube konumu yanlış o yüzden böyledir. Radyatörü nereye konumlandırdın?
Mesaj otomatik birleştirildi:

O voltaj yüksek değil çünkü işlemci PPT'sine bak.

65 watt çekiyor. 65 watta 80 derece olması çok saçma ki . Benim işlemci 140 watt çekiyor 82 yi geçmiyor neredeyse(prime95 smallfft)

Dostum öncellikle kusura bakma mesajını çok geç gördüm ısı değerleri bana aşırı yüksek geldiği için pbo kapadım ve 4.2 ghz 1.15v'a sabitledim değerleri. Bu değerlerde oyun oynarken ısı 65 derecelerde geziyor. Kurulumu resim ile atıyorum bir çok video izledim bu şekilde doğru olduğunu söyledikleri için montajı en son bu şekilde bıraktım. Radyator borularında bi sıkışma yok resimde öyle gözüküyor olabilir ama rahat durumdalar yani.

Valla çok neden var da bende soğutmadan şüpheleniyorum ama bir denesin bence ama Sabit frekans vermesin tabi! Bende R5 3600 işlemci ile 110W ~ 90A gördüm, 4.4GHz All Core 1.37V da prime95 smallfft de 92 Tdie dereceyi görünce durdurdum :D
Merhabalar sabit frekans vermeyin derken pbo açık kalsın sadece voltajı mi elle sabitleyeyim ?

Ekler

• kasa.jpeg
    kasa.jpeg
    307.9 KB · Hit: 26

f0ze

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
Yasin
Dostum öncellikle kusura bakma mesajını çok geç gördüm ısı değerleri bana aşırı yüksek geldiği için pbo kapadım ve 4.2 ghz 1.15v'a sabitledim değerleri. Bu değerlerde oyun oynarken ısı 65 derecelerde geziyor. Kurulumu resim ile atıyorum bir çok video izledim bu şekilde doğru olduğunu söyledikleri için montajı en son bu şekilde bıraktım. Radyator borularında bi sıkışma yok resimde öyle gözüküyor olabilir ama rahat durumdalar yani.

Merhabalar sabit frekans vermeyin derken pbo açık kalsın sadece voltajı mi elle sabitleyeyim ?
PBO dediği farklı çekirdekler üzerinden voltaj düşürüyorsun ben Ryzen 5 5600X işlemcim ile çok test ettim. Hiç bir işe yaramaz. %0.1 ile binde bir fps değerleri ciddi düşüyor ve anlık takılmalar olabiliyor. En iyi seçenek sabit voltaj sabit frekans oluyor. Genellikle ben oynama yapmanızı önermiyorum bios sıfırlayıp xmp açıp geri kalanlara ellemeyiniz. Yazılım veya bios üzerinden manuel olarak pompa ve fan hızlarını arttırıp test ediniz.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Okan Gülmez
PBO dediği farklı çekirdekler üzerinden voltaj düşürüyorsun ben Ryzen 5 5600X işlemcim ile çok test ettim. Hiç bir işe yaramaz. %0.1 ile binde bir fps değerleri ciddi düşüyor ve anlık takılmalar olabiliyor. En iyi seçenek sabit voltaj sabit frekans oluyor. Genellikle ben oynama yapmanızı önermiyorum bios sıfırlayıp xmp açıp geri kalanlara ellemeyiniz. Yazılım veya bios üzerinden manuel olarak pompa ve fan hızlarını arttırıp test ediniz.
Son olarak bios'u defaulta aldım pbo açık sadece cpu voltajı offsete alarak undervolt yaptım normalde 1.4 voltajda falan çalıştırıyordu bunu 1.25'e elle sabitledim yani en fazla 1.25V veriyor işlemciye 20 dakikalık gta 5 denemesi yaptım en fazla 66 dereceyi gördüm. Sanki düzeldi gibi ısı değerleri bu şekilde.

Ekler

• yeni ısı.png
    yeni ısı.png
    36.4 KB · Hit: 26

f0ze

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
Yasin
Son olarak bios'u defaulta aldım pbo açık sadece cpu voltajı offsete alarak undervolt yaptım normalde 1.4 voltajda falan çalıştırıyordu bunu 1.25'e elle sabitledim yani en fazla 1.25V veriyor işlemciye 20 dakikalık gta 5 denemesi yaptım en fazla 66 dereceyi gördüm. Sanki düzeldi gibi ısı değerleri bu şekilde.
Frekans oto ayarlarda bırakıp voltajı 1.25 sabitlediniz diye anladım. Mutlaka aida 64 ile 10 dakika full yükte test yapınız ve işlemci 4.6 ghz frekans görebiliyor mu? Oyunlarda fps değerleri ney ? Takılma veya çökme oluyor mu ? Diye işlemci odaklı ağır bir oyunda veya prime 95 ile test ediniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Okan Gülmez
Frekans oto ayarlarda bırakıp voltajı 1.25 sabitlediniz diye anladım. Mutlaka aida 64 ile 10 dakika full yükte test yapınız ve işlemci 4.6 ghz frekans görebiliyor mu? Oyunlarda fps değerleri ney ? Takılma veya çökme oluyor mu ? Diye işlemci odaklı ağır bir oyunda veya prime 95 ile test ediniz.
Prime95'de test için deniyorum aynı zamanda HW Monitörden de işlemci değerlerini izliyorum testi başlattığımda işlemci frekansı maks 4.3 görüyor ve voltaj değerleri 1.050 civarında kalıyor bunun sebebi ne olabilir ?

Ekler

• prime.png
    prime.png
    162.7 KB · Hit: 23

f0ze

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
Yasin
Prime95'de test için deniyorum aynı zamanda HW Monitörden de işlemci değerlerini izliyorum testi başlattığımda işlemci frekansı maks 4.3 görüyor ve voltaj değerleri 1.050 civarında kalıyor bunun sebebi ne olabilir ?
Windows güç seçeneklerin den yüksek performans modu seçili değilse seçiniz sonra tekrar deneyiniz. Ama en istikrarlı sonuç genelde oyunlarda alınabilir. Battlefield V ve benzer bir oyun yüklü ise online kısmında msi after burner ile frekans değerlerini ve düşüşlerini anlık görebilirsiniz.

deadfellow

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Windows güç seçeneklerin den yüksek performans modu seçili değilse seçiniz sonra tekrar deneyiniz. Ama en istikrarlı sonuç genelde oyunlarda alınabilir. Battlefield V ve benzer bir oyun yüklü ise online kısmında msi after burner ile frekans değerlerini ve düşüşlerini anlık görebilirsiniz.
Onla alakası yok işlemci PPT limitine takılıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,014,345
Üyeler
160,683
Son üye
Aliyev0
Top Bottom