5600X ve 4060ti 16gb AM4 platformunda kalmak mantıklımı ?

Reaksiyon skoru
46
Ben 2 ay önce hayalim olan sisteme kavuşmuştum ama bazı seçim hatalarım sonuçu B450 anakart'da 4060Tİ 16gb kullanıyorum şimdi ise aklıma takılan bişeyler var acaba hala am4 platfomunda kalmak mantıklımı yoksa 1 sene içerisinde am5 platformuna geçmek ddahamı sağlıklı olur emin değilim

Ben 2 ay önce hayalim olan sisteme kavuşmuştum ama bazı seçim hatalarım sonuçu B450 anakart'da 4060Tİ 16gb kullanıyorum şimdi ise aklıma takılan bişeyler var acaba hala am4 platfomunda kalmak mantıklımı yoksa 1 sene içerisinde am5 platformuna geçmek ddahamı sağlıklı olur emin değilim
İşlemci ram anakart değişimi ve DDR 5 için sağlam bir işlemci lazım yoksa tam performans alamazsın 7600 veya 7600x üstü mosfet soğutmalı anakart falan filan çok para ilk başta hata yapmışsın. Bana kalırsa anakart değiştir o işlemci için Mosfet sayısı az ısınma sorunu yaşarsın sadece am4de kal.

Son düzenleme:
B450 anakartta o ekran kartını kullanmak bir hata değil. Memnunsan kullanmaya devam edebilirsin.

gayet yeterli ddr4 pilinin tükenmesine daha var ilerde çok istersen 7500f e geçersin

4-5 sene götürebilecek sistme bence. bundan sonra bu sisteme upgrade yapılmamalı yapılacaksa am5 e geçersin.

kullanmaya devam et...

Senin ihtiyacını karşılıyorsa 10 senede kullanırsın ki bu sistem 1080P de rahat 3-4 sene daha götürecektir.

3-4 sene sonra yeni bir sisteme geçersin

İşlemci ram anakart değişimi ve DDR 5 için sağlam bir işlemci lazım yoksa tam performans alamazsın 7600 veya 7600x üstü mosfet soğutmalı anakart falan filan çok para ilk başta hata yapmışsın. Bana kalırsa anakart değiştir o işlemci için Mosfet sayısı az ısınma sorunu yaşarsın sadece am4de kal.
asrock anakart aldım aslında mosfetlerde aşırı rahatım ama pcıe 3 X16 olması rahatsız ediyo

asrock anakart aldım aslında mosfetlerde aşırı rahatım ama pcıe 3 X16 olması rahatsız ediyo
o kartın performansını asla veremicek dediğim gibi marka alıgısı olmasın burada :D asrock olduğu için mosfet sayısının az olmadığı anlamına gelmiyor o işlemci için yetersiz bana göre en az b550 gerekli o ekran kartı için

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,805
Üyeler
184,347
Son üye
silkroadadam
Geri