MelihSak
80+
- Reaksiyon skoru
- 144
Ben yakın bir zaman içerisinde almak istiyorum laptopumu sattım bugün telefon dışında bir şeyim kalmadıanakart konusunda pek bilgi sahibi değilim ama b840 ların a620 ler gibi işlemci overclok yapamayacağını biliyorum kasım indirimlerini bekleyip güzel bir b650 düşürebilirsin belki işlemci olarak da 9700x tavsiye ederim ben de kullanıyorum benim tercihim biraz daha ucuz diye 9700x olmuştu
benim de açtığım konu vardı bu işlemci için bütçemiz de benzerdi sonuç ne oldu dersen b850 rog a aldım 7800x3d alacağım parayı anakarta ekleyerek 9700x pek ısınan bir işlemci değil şuan nzxt kraken elite 240mm sıvı soğutucu full ayarlarda cs de 65 derecelerde çalışıyor önceden 5600 kullanıyordum onda da cooler master 240mm v2 vardı o da 70 derecelerde geziyordu işlemci soğutucu olarrak thermalright peerles assasin tercih edersin anakart olarak da bence overclock yapmayı düşünmüyorsan hepsi uygundur ama msi b650m-p 4 ram slotu ile ve ayrıca soğutucuları olarak daha ideal gözüküyor daha bilgili arkadaşların yardımını alabilirsin tek tek anakartların ismini yazıp forumda arayabilirsin ne yazdıklarınıBen yakın bir zaman içerisinde almak istiyorum laptopumu sattım bugün telefon dışında bir şeyim kalmadıve 9700x 2k daha ucuz gibi o yüzden ona yönelicem yüksek ihtimalle ama bu söylediğim 2 işlemci de biraz ısınıyor benim korkum anakart yetemez diye hangisini almalıyım acaba
Ne yazınca çıkıyor konu bir bakayımbenim de açtığım konu vardı bu işlemci için bütçemiz de benzerdi sonuç ne oldu dersen b850 rog a aldım 7800x3d alacağım parayı anakarta ekleyerek 9700x pek ısınan bir işlemci değil şuan nzxt kraken elite 240mm sıvı soğutucu full ayarlarda cs de 65 derecelerde çalışıyor önceden 5600 kullanıyordum onda da cooler master 240mm v2 vardı o da 70 derecelerde geziyordu işlemci soğutucu olarrak thermalright peerles assasin tercih edersin anakart olarak da bence overclock yapmayı düşünmüyorsan hepsi uygundur ama msi b650m-p 4 ram slotu ile ve ayrıca soğutucuları olarak daha ideal gözüküyor daha bilgili arkadaşların yardımını alabilirsin tek tek anakartların ismini yazıp forumda arayabilirsin ne yazdıklarını
İkisi, arasından tabii B650MR. B840 chipset A620'nin süslenmiş hali. Değmez.Arkadaşlar anakart için en fazla 5.700 tl bütçem var 2. El almak istemiyorum sıfır alıcam bu attığım modellerden hangisi en mantıklısı 7800x3d veya 9700x ile kullanıcam büyük ihtimalle.
Fotoğraflardaki tüm anakartlarda çift m2 slotu var benim merak ettiğim bahsettiğim işlemcilerde ileriye dönük problem falan olur mu vrm mosfet falan muhabbetleri dönüyor anlamıyorum bende ısınırsa sıkıntıymışasusun 2 m2 slotlu bir modeli vardı asus b650 r galiba onu al bence fiyat performans.
https://forum.donanimarsivi.com/konu/gigabyte-b650-ud-ax-anakart-5-899-32.1169616/ Hocam bakın hem atx eğer kasanız atx anakart destekliyorsa soğutması da daha iyidir matx lere göre genelde fiyatı da uygun gözüküyor kaçırmamanızı öneririmFotoğraflardaki tüm anakartlarda çift m2 slotu var benim merak ettiğim bahsettiğim işlemcilerde ileriye dönük problem falan olur mu vrm mosfet falan muhabbetleri dönüyor anlamıyorum bende ısınırsa sıkıntıymış
Hocam çok teşekkürler muhtemelen bunu alırım minnettarımhttps://forum.donanimarsivi.com/konu/gigabyte-b650-ud-ax-anakart-5-899-32.1169616/ Hocam bakın hem atx eğer kasanız atx anakart destekliyorsa soğutması da daha iyidir matx lere göre genelde fiyatı da uygun gözüküyor kaçırmamanızı öneririm