Yardım 5700 XT Undervolt ile sıcaklık düşürme

Sıcaklık değerlerin zaten gayet normal. Bahsettiğin ayarları yapmak yerine Radeon yazılımdan Performans > Ayarlanıyor > Düşük Voltaj GPU modunu aktif edersen hem sıcaklık değerlerin daha da düşer hem de performansın artar. İstersen önce stock ayarlarda furmark testi yapıp sonra bu modu açarak furmark testi yapabilirsin puan ve FPS artışını göreceksin.
Çok ciddiyim bu sorum tık diye çözüldü. Call of Duty'de 68 derece görürken şimdi 59 görüyorum ve hiçbir performans kaybım yok. BF 1 işlemci odaklı olmasına rağmen 66-67den 60-61'e düştü. Her zaman 850 RPM'de çalışıyor fanlar. Eskiden 1500 RPM çalışıyordu. Her ne kadar UV ayarları denediysem olmamıştı.
Ayrıca fanlar 59 derecede bile 850 RPM'de çalışıyor. Allah razı olsun.

UV'nin nesi gereksiz anlamış değilim:) Uygun değerlerde UV hem sıcaklığı düşürür hem de az miktarda performans artışı sağlar. Gauet de güzel olur.
Oyunlardan atılmadın demek stabil olduğu anlamına gelmiyor, yerinde olsam OCCT ile test ederdim. Error çıkıyorsa UV'nde sıkıntı vardır.
işlemciye yaptım voltaj düşürme normalde sıkıntı yok aida64te ama occt 200 küsür hata buldu?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,419
Üyeler
183,831
Son üye
kadirw
Geri