Neler Yeni

5700X3D AM4 DE BÜYÜK BAŞARI GÖSTERDİ SONUÇLAR GÜZEL

ThE LoSt

80+ Gold
Bu işlemci 7500f den güçlümü araştırmadım ?
7500f-7600 ayarında diyebiliriz
1707150612193.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Mehmet Can
5800X3D ile aynı fiyat olunca alınmaz.
6-8K ya verselerdi peynir ekmek gibi satardı...
Hocam ilk çıktıklarında msrp değeri yüksek olur zaten 5600x den örnek verirsek 300 dolarlık msrp fiyatı vardı şuan ülkeye gelişi + vergilerle bile max 150-170 dolar civarına satılıyor ve 5800x3d modeli ile arasında nerden baksanız 2000 liralık fiyat farkı var 9k da çıkması gayet ucuz bile sayılır sonuçta oyunlarda 12900k belki de 13700k civarı performans veren bir işlemciyi bu fiyattan almak aşırı ucuz bile denilebilir indirime girerse beleş bile sayılır intelin bahsettiğim işlemcilerini en kötü indirimle bile 13-15k Dan alıyoruz bu işlemcinin indirimle 7500 tllere düştüğünü düşünün yani

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,915
İsim
yusuf ecer
Ortalama olanlar 5600 anca soğutuyor bunu soğutmaz. Ak 620 tarzında soğutucu gerekir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam tahminimce değişmek gerekir ama meraktan soruyorum; tuf b450 plus gaming anakarta 5700x3d takıkır mı anakart o cpu yu taşır mı?
1sene 5800x3d kullandım asla sorun olmaz.

Ceasar123

80+ Silver
Hem insanları DDR5 e geçirmek için dört takla atıyorlar hemde AM4 için iyi işlemciler çıkarmaya devam ediyorlar.
Birde gidip FSR3'ü rakip kartlarada çıkardılar.
Ben hayatımda böyle yanlış planlama, ticaret anlayışı görmedim.

Hem insanları DDR5 e geçirmek için dört takla atıyorlar hemde AM4 için iyi işlemciler çıkarmaya devam ediyorlar.
Müşteriyi başka nasıl kendilerine çekecekler?

1sene 5800x3d kullandım asla sorun olmaz.
Hocam sıcaklıklar nasıldı, özellikle mosfet anlamında?

Ceasar123

80+ Silver
AM5 soketine odaklanıp daha iyi işler çıkaracaklar. Daha uygun işlemciler yapacaklar.
Mesela saf güç olarak Ryzen 5600 ayarında X3D L3 bellekli işlemci çıkaracaklar. Böylece Valo vs. gibi oyuncu taraflarını çekecek.
AM5 olduğu içinde DDR5 tarafınıda çekecek.
Ekran kartlarında fahiş fiyat çekmeyecekler 7900XTX ile 4070Tı Super aynı fiyatta olursa millet niye gidip 7900XTX alsın mesela diyecekler.
Valorant, Cs, Pubg gibi oyunlarla anlaşıp teknolojileri onlara geçirecekler, sponsor olacaklar. Etkileşimlerini arttıracaklar....
Nvidia gibi artık yazılımsal upscaling salıp DLSS gibi donanımla çalışacaklar...
Say say bitmez.

asko56

80+ Silver
AM5 soketine odaklanıp daha iyi işler çıkaracaklar. Daha uygun işlemciler yapacaklar.
Mesela saf güç olarak Ryzen 5600 ayarında X3D L3 bellekli işlemci çıkaracaklar. Böylece Valo vs. gibi oyuncu taraflarını çekecek.
Ekran kartlarında fahiş fiyat çekmeyecekler 7900XTX ile 4070Tı Super aynı fiyatta olursa millet niye gidip 7900XTX alsın mesela diyecekler.
Valorant, Cs, PUBG gibi oyunlarla anlaşıp teknolojileri onlara geçirecekler, sponsor olacaklar. Etkileşimlerini arttıracaklar....
Nvidia gibi artık yazılımsal upscaling salıp DLSS gibi donanımla çalışacaklar...
Say say bitmez.
Amd am4 sokette olup hala 1000-2000-3000 serisi kullanan kullanıcılar mevcut bunlar için ucuz yollu üstüne oyun performansı tatmin edici fiyat olarakta tatmin edici bir işlemci çıkarmak zorunda dünya sadece türkiyeden ibaret degil dünyada hala en çok tercih edilen çözünürlük 1080p mesela yavaş yavaş millet 2k-4k ya kayıyor amd içinde am4 sokette üretim çok ucuz oldugu için max kar elde etmeye çalısıyor her şirket gibi bu arada ekran kartı olayında sonuna kadar katılıyorum amd nin fsr 3.0 ı sadece 7000 serisine özel ve donanımsal olmalı

Valorant, Cs, PUBG gibi oyunlarla anlaşıp teknolojileri onlara geçirecekler, sponsor olacaklar. Etkileşimlerini arttıracaklar....
Say say bitmez.
Dostum başta sadece valo ve cs gibi oyunlar için işlemci çıkaracaklarını düşünmüyorum. Amd kullanıp fps oyuncusu olmayan da çok kişi var. Ama evet fiyatlar daha düşük olmalı. Burda da maalesef tr satıcıları devreye giriyor. 8700g apu işlemci 5700g ye göre usd bakımından daha ucuz olmasına rağmen tr satıcıları 5700g nin 2 katı fiyattan satıyor neredeyse. Ekran kartı da yine aynı şekilde, amd fiyatı düşürdükçe tr satıcıları fiyatı yukarı çıkarıyor. Oyun noktasında kesinlikle katılıyorum nvidia dlss diye bir olay çıkardı neredeyse desreklemediği oyun yok. Ama fsr a bakıyoruz iki elin parmaklarını geçmiyor. Fsr noktasında yarı donanım yarı yazılım tabanlı olması bana kalırsa çok daha iyi olacaktır. Amd nin bence yaptığı hatalardan bir tanesi; rx 470 e vermediği fsr 3 ü 1050ti a veriyor, nvidia kartlara veriyor. 2.el de bile bu yüzden kaybediyor. Genel olarak haklısınız size katılıyorum.

Amd am4 sokette olup hala 1000-2000-3000 serisi kullanan kullanıcılar mevcut bunlar için ucuz yollu üstüne oyun performansı tatmin edici fiyat olarakta tatmin edici bir işlemci çıkarmak zorunda dünya sadece türkiyeden ibaret degil dünyada hala en çok tercih edilen çözünürlük 1080p mesela yavaş yavaş millet 2k-4k ya kayıyor amd içinde am4 sokette üretim çok ucuz oldugu için max kar elde etmeye çalısıyor her şirket gibi bu arada ekran kartı olayında sonuna kadar katılıyorum amd nin fsr 3.0 ı sadece 7000 serisine özel ve donanımsal olmalı
İşte özet bu.

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,915
İsim
yusuf ecer

Hocam sıcaklıklar nasıldı, özellikle mosfet anlamında?
Anakartla alakalı bi sorun olmuyor, overrated anakart konusu biraz. Paran varsa iyi anakart alırsın yoksa destekleyen anakart da iş görüyor yani. Soğutucunuza bağlı bi nevi, ben arctic 240-360-galahad 2 trinity 360ile denedim hiç birinde bi sıcaklık sorunum olmadı. Özellikle 3d işlemcilerde çok iyi bi anakart almaya gerek yok o.c çarpanı kapalı zaten.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
AMD nin kimseye anakart veya RAM satmak gibi bir derdi yok. Adamlar sattığı işlemciye bakıyor elinde AM4 varsa ona göre de işlemci çıkıyor yeni sistem toplayacaksan AM5 için de güzel modeller çıkıyor.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,283
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
4070 Ti Super önce düz XT yi farklasın. XTX' e daha cok var rakibi düz XT onun zaten. Ayrıca yazılımla FSR yapıp bu kadar ilerledikten sonra tüm mottosunu salıp donanım işine henüz girmez amd
1707566095786.png

1707566151109.png

Ceasar123

80+ Silver
Dostum başta sadece valo ve cs gibi oyunlar için işlemci çıkaracaklarını düşünmüyorum. Amd kullanıp fps oyuncusu olmayan da çok kişi var. Ama evet fiyatlar daha düşük olmalı. Burda da maalesef tr satıcıları devreye giriyor. 8700g apu işlemci 5700g ye göre usd bakımından daha ucuz olmasına rağmen tr satıcıları 5700g nin 2 katı fiyattan satıyor neredeyse. Ekran kartı da yine aynı şekilde, amd fiyatı düşürdükçe tr satıcıları fiyatı yukarı çıkarıyor. Oyun noktasında kesinlikle katılıyorum nvidia dlss diye bir olay çıkardı neredeyse desreklemediği oyun yok. Ama fsr a bakıyoruz iki elin parmaklarını geçmiyor. Fsr noktasında yarı donanım yarı yazılım tabanlı olması bana kalırsa çok daha iyi olacaktır. Amd nin bence yaptığı hatalardan bir tanesi; rx 470 e vermediği fsr 3 ü 1050ti a veriyor, nvidia kartlara veriyor. 2.el de bile bu yüzden kaybediyor. Genel olarak haklısınız size katılıyorum.
Yazmayı unutmuşum.
Sırf 7900x3d ve 7950x3d işlemciler için yazılım sunmadıkları için 7800X3D daha güçlü bu iki işlemciden.
7900X3D ve 7950X3D çift işlemci kullanıyorlar yapısında ama Windows'un böyle bir desteği yok, çünkü öyle bir işlemci yok.
O yüzden tek işlemcili 7800X3D şuan en güçlü oyun işlemcisidir.
Bu bile çok kötü bir gelişme AMD için.
Ayrıca dediğine gelirsekte;
FSR3'ü şuan olduğu gibi bırakmak doğrudur artık çıktı sonuçta.
Ama bundan sonra gelişecek FSR 3.1, 3.2, 3.5 ....
Bunlarda sadece AMD destek almalı.
Ve NVİDİA'nın sadece sonuna Super takısı ekleyip yeni kart çıkarması gibi (örnek 7700XT Super) gibi isimle çıkıp içinde donanımsal upscaling vs. barındırmalı.
Yanlış anlamayın bende NVİDİA kulalnıyorum GTX 1650 Süper. Ama AMD rekabet etse fiyatlar ucuzlasa daha iyi olur. Sırf eski kartlar FSR desteği alacak diye bu yapılmaz bence.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,283
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
7900X3D ve 7950X3D çift işlemci kullanıyorlar yapısında ama Windows'un böyle bir desteği yok, çünkü öyle bir işlemci yok.
O yüzden tek işlemcili 7800X3D şuan en güçlü oyun işlemcisidir.
Bu sorun ilk Ryzenlerden beri var. TEK CCD/CCX işlemciler her zaman daha az gecikme sayesinde daha fazla performans verebiliyor. 3300X gibi.

Top Bottom