ThE LoSt
80+ Gold
7500f-7600 ayarında diyebilirizBu işlemci 7500f den güçlümü araştırmadım ?
7500f-7600 ayarında diyebilirizBu işlemci 7500f den güçlümü araştırmadım ?
Hocam ilk çıktıklarında msrp değeri yüksek olur zaten 5600x den örnek verirsek 300 dolarlık msrp fiyatı vardı şuan ülkeye gelişi + vergilerle bile max 150-170 dolar civarına satılıyor ve 5800x3d modeli ile arasında nerden baksanız 2000 liralık fiyat farkı var 9k da çıkması gayet ucuz bile sayılır sonuçta oyunlarda 12900k belki de 13700k civarı performans veren bir işlemciyi bu fiyattan almak aşırı ucuz bile denilebilir indirime girerse beleş bile sayılır intelin bahsettiğim işlemcilerini en kötü indirimle bile 13-15k Dan alıyoruz bu işlemcinin indirimle 7500 tllere düştüğünü düşünün yani5800X3D ile aynı fiyat olunca alınmaz.
6-8K ya verselerdi peynir ekmek gibi satardı...
1sene 5800x3d kullandım asla sorun olmaz.Ortalama olanlar 5600 anca soğutuyor bunu soğutmaz. Ak 620 tarzında soğutucu gerekir.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hocam tahminimce değişmek gerekir ama meraktan soruyorum; tuf b450 plus gaming anakarta 5700x3d takıkır mı anakart o cpu yu taşır mı?
Müşteriyi başka nasıl kendilerine çekecekler?Hem insanları DDR5 e geçirmek için dört takla atıyorlar hemde AM4 için iyi işlemciler çıkarmaya devam ediyorlar.
Birde gidip FSR3'ü rakip kartlarada çıkardılar.
Ben hayatımda böyle yanlış planlama, ticaret anlayışı görmedim.
Hocam sıcaklıklar nasıldı, özellikle mosfet anlamında?1sene 5800x3d kullandım asla sorun olmaz.
AM5 soketine odaklanıp daha iyi işler çıkaracaklar. Daha uygun işlemciler yapacaklar.Müşteriyi başka nasıl kendilerine çekecekler?
Amd am4 sokette olup hala 1000-2000-3000 serisi kullanan kullanıcılar mevcut bunlar için ucuz yollu üstüne oyun performansı tatmin edici fiyat olarakta tatmin edici bir işlemci çıkarmak zorunda dünya sadece türkiyeden ibaret degil dünyada hala en çok tercih edilen çözünürlük 1080p mesela yavaş yavaş millet 2k-4k ya kayıyor amd içinde am4 sokette üretim çok ucuz oldugu için max kar elde etmeye çalısıyor her şirket gibi bu arada ekran kartı olayında sonuna kadar katılıyorum amd nin fsr 3.0 ı sadece 7000 serisine özel ve donanımsal olmalıAM5 soketine odaklanıp daha iyi işler çıkaracaklar. Daha uygun işlemciler yapacaklar.
Mesela saf güç olarak Ryzen 5600 ayarında X3D L3 bellekli işlemci çıkaracaklar. Böylece Valo vs. gibi oyuncu taraflarını çekecek.
AM5 olduğu içinde DDR5 tarafınıda çekecek.
Ekran kartlarında fahiş fiyat çekmeyecekler 7900XTX ile 4070Tı Super aynı fiyatta olursa millet niye gidip 7900XTX alsın mesela diyecekler.
Valorant, Cs, PUBG gibi oyunlarla anlaşıp teknolojileri onlara geçirecekler, sponsor olacaklar. Etkileşimlerini arttıracaklar....
Nvidia gibi artık yazılımsal upscaling salıp DLSS gibi donanımla çalışacaklar...
Say say bitmez.
Dostum başta sadece valo ve cs gibi oyunlar için işlemci çıkaracaklarını düşünmüyorum. Amd kullanıp fps oyuncusu olmayan da çok kişi var. Ama evet fiyatlar daha düşük olmalı. Burda da maalesef tr satıcıları devreye giriyor. 8700g apu işlemci 5700g ye göre usd bakımından daha ucuz olmasına rağmen tr satıcıları 5700g nin 2 katı fiyattan satıyor neredeyse. Ekran kartı da yine aynı şekilde, amd fiyatı düşürdükçe tr satıcıları fiyatı yukarı çıkarıyor. Oyun noktasında kesinlikle katılıyorum nvidia dlss diye bir olay çıkardı neredeyse desreklemediği oyun yok. Ama fsr a bakıyoruz iki elin parmaklarını geçmiyor. Fsr noktasında yarı donanım yarı yazılım tabanlı olması bana kalırsa çok daha iyi olacaktır. Amd nin bence yaptığı hatalardan bir tanesi; rx 470 e vermediği fsr 3 ü 1050ti a veriyor, nvidia kartlara veriyor. 2.el de bile bu yüzden kaybediyor. Genel olarak haklısınız size katılıyorum.AM5 soketine odaklanıp daha iyi işler çıkaracaklar. Daha uygun işlemciler yapacaklar.
Mesela saf güç olarak Ryzen 5600 ayarında X3D L3 bellekli işlemci çıkaracaklar. Böylece Valo vs. gibi oyuncu taraflarını çekecek.
AM5 olduğu içinde DDR5 tarafınıda çekecek.
Ekran kartlarında fahiş fiyat çekmeyecekler 7900XTX ile 4070Tı Super aynı fiyatta olursa millet niye gidip 7900XTX alsın mesela diyecekler.
Valorant, Cs, PUBG gibi oyunlarla anlaşıp teknolojileri onlara geçirecekler, sponsor olacaklar. Etkileşimlerini arttıracaklar....
Nvidia gibi artık yazılımsal upscaling salıp DLSS gibi donanımla çalışacaklar...
Say say bitmez.
İşte özet bu.Amd am4 sokette olup hala 1000-2000-3000 serisi kullanan kullanıcılar mevcut bunlar için ucuz yollu üstüne oyun performansı tatmin edici fiyat olarakta tatmin edici bir işlemci çıkarmak zorunda dünya sadece türkiyeden ibaret degil dünyada hala en çok tercih edilen çözünürlük 1080p mesela yavaş yavaş millet 2k-4k ya kayıyor amd içinde am4 sokette üretim çok ucuz oldugu için max kar elde etmeye çalısıyor her şirket gibi bu arada ekran kartı olayında sonuna kadar katılıyorum amd nin fsr 3.0 ı sadece 7000 serisine özel ve donanımsal olmalı
Anakartla alakalı bi sorun olmuyor, overrated anakart konusu biraz. Paran varsa iyi anakart alırsın yoksa destekleyen anakart da iş görüyor yani. Soğutucunuza bağlı bi nevi, ben arctic 240-360-galahad 2 trinity 360ile denedim hiç birinde bi sıcaklık sorunum olmadı. Özellikle 3d işlemcilerde çok iyi bi anakart almaya gerek yok o.c çarpanı kapalı zaten.Müşteriyi başka nasıl kendilerine çekecekler?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hocam sıcaklıklar nasıldı, özellikle mosfet anlamında?
AMD nin kimseye anakart veya RAM satmak gibi bir derdi yok. Adamlar sattığı işlemciye bakıyor elinde AM4 varsa ona göre de işlemci çıkıyor yeni sistem toplayacaksan AM5 için de güzel modeller çıkıyor.Hem insanları DDR5 e geçirmek için dört takla atıyorlar hemde AM4 için iyi işlemciler çıkarmaya devam ediyorlar.
Birde gidip FSR3'ü rakip kartlarada çıkardılar.
Ben hayatımda böyle yanlış planlama, ticaret anlayışı görmedim.
4070 Ti Super önce düz XT yi farklasın. XTX' e daha cok var rakibi düz XT onun zaten. Ayrıca yazılımla FSR yapıp bu kadar ilerledikten sonra tüm mottosunu salıp donanım işine henüz girmez amdEkran kartlarında fahiş fiyat çekmeyecekler 7900XTX ile 4070Tı Super aynı fiyatta olursa millet niye gidip 7900XTX alsın mesela diyecekler.
Dostum başta sadece valo ve cs gibi oyunlar için işlemci çıkaracaklarını düşünmüyorum. Amd kullanıp fps oyuncusu olmayan da çok kişi var. Ama evet fiyatlar daha düşük olmalı. Burda da maalesef tr satıcıları devreye giriyor. 8700g apu işlemci 5700g ye göre usd bakımından daha ucuz olmasına rağmen tr satıcıları 5700g nin 2 katı fiyattan satıyor neredeyse. Ekran kartı da yine aynı şekilde, amd fiyatı düşürdükçe tr satıcıları fiyatı yukarı çıkarıyor. Oyun noktasında kesinlikle katılıyorum nvidia dlss diye bir olay çıkardı neredeyse desreklemediği oyun yok. Ama fsr a bakıyoruz iki elin parmaklarını geçmiyor. Fsr noktasında yarı donanım yarı yazılım tabanlı olması bana kalırsa çok daha iyi olacaktır. Amd nin bence yaptığı hatalardan bir tanesi; rx 470 e vermediği fsr 3 ü 1050ti a veriyor, nvidia kartlara veriyor. 2.el de bile bu yüzden kaybediyor. Genel olarak haklısınız size katılıyorum.
Yazmayı unutmuşum.Amd am4 sokette olup hala 1000-2000-3000 serisi kullanan kullanıcılar mevcut bunlar için ucuz yollu üstüne oyun performansı tatmin edici fiyat olarakta tatmin edici bir işlemci çıkarmak zorunda dünya sadece türkiyeden ibaret degil dünyada hala en çok tercih edilen çözünürlük 1080p mesela yavaş yavaş millet 2k-4k ya kayıyor amd içinde am4 sokette üretim çok ucuz oldugu için max kar elde etmeye çalısıyor her şirket gibi bu arada ekran kartı olayında sonuna kadar katılıyorum amd nin fsr 3.0 ı sadece 7000 serisine özel ve donanımsal olmalı
Bu sorun ilk Ryzenlerden beri var. TEK CCD/CCX işlemciler her zaman daha az gecikme sayesinde daha fazla performans verebiliyor. 3300X gibi.7900X3D ve 7950X3D çift işlemci kullanıyorlar yapısında ama Windows'un böyle bir desteği yok, çünkü öyle bir işlemci yok.
O yüzden tek işlemcili 7800X3D şuan en güçlü oyun işlemcisidir.