Neler Yeni

5900x li en ucuz sistem

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Furkan Uçar
bekle derim 28 ekimde intel 12000 serisi çıkıyor amd alma soket bitti artık almışken hem iyisi olsun dedin o yüzden belirttim.
türkiyeye gelmesi yeni anakartlar vs ne kadar sürer ki kasamı yeni sattım bi an önce almak istiyorum bide csgo da ryzen hep intelden güçlü oluyor yeni nesil intel islemciler güzel mi acaba

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
arkadaslar selam ben sadece csgo oynuyorum monitörüm 280hz kasamı sattım yeni kasa alıcam aklımda bi şöyle bir şey var işlemciyi 5900x alsam ekran kartını giriş seviyenin de altında gt 1030 750ti tarzı bir şey alsam toplam sistem fiyatı ne olur performansı tatmin eder mi ilerleyen zamanlarda alırım ekran kartını 4 3 çözünürlükte cs oynicam sadece mantıklı olur mu sizce eski bi ekran kartı ile 5900x
Sadece CSGO içinse R7 5800X gibi bir şey al ekran kartını da GTX 1650 al. Yaklaşık 10-12K tutar herhalde tüm sistem.

Slyleight

80+
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
348
İsim
Sly
5900X kullanıyorum, render veya kodlama tarzında derleme gerektiren şeyler ile uğraşmıyorsan Ryzen almana gerek yok. Oyun için Intel kullanmak daha iyi.

Hem de CSGO oynayacağım diyorsun, bunun için 5900X gibi üst segment bir işlemciyi düşük bir ekran kartıyla kullanmak bence mantıksız. İlla Ryzen alacağım diyorsan 5600X al.

5800X F/P bir işlemci değil.

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Furkan Uçar
5900X kullanıyorum, render veya kodlama tarzında derleme gerektiren şeyler ile uğraşmıyorsan Ryzen almana gerek yok. Oyun için Intel kullanmak daha iyi.

Hem de CSGO oynayacağım diyorsun, bunun için 5900X gibi üst segment bir işlemciyi düşük bir ekran kartıyla kullanmak bence mantıksız. İlla Ryzen alacağım diyorsan 5600X al.

5800X F/P bir işlemci değil.
hangi intel işlemciyi alabilirim peki hiç bilmiyorum intel işlemcilerin performansını hangisi mantıklı olur anakartlar daha pahalı sanırım intrl almak mantıklı olur mu

Slyleight

80+
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
348
İsim
Sly
hangi intel işlemciyi alabilirim peki hiç bilmiyorum intel işlemcilerin performansını hangisi mantıklı olur anakartlar daha pahalı sanırım intrl almak mantıklı olur mu
Son çıkan 11 serisi performans olarak gayet iyi, fakat hangisi ne kadar F/P emin değilim. Uzun süredir piyasayı takip etmiyorum. Yani başkasına sorsan daha iyi.

Şuan piyasada ekran kartları pahalı olduğu için tek tek toplamak yerine hazır sistem almayı düşünebilirsin. Forumda bolca hazır sistem önerisi var. Bütçene göre arama kısmından arama yap ve kendine uygun olanı belirle.

Çok fazla sistem önerisi isteniyor ve sık sorulduğu için günde 10 kere cevap veremiyoruz. Bunun yerine önceden cevaplanmış sistem önerilerine bak.

10K bütçen var diyelim, arama kısmında "10K bütçe sistem" tarzı aramalar yapıp geçmişte cevaplanmış sistemleri incele.

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,944
İsim
Enver Eryalçın
türkiyeye gelmesi yeni anakartlar vs ne kadar sürer ki kasamı yeni sattım bi an önce almak istiyorum bide csgo da ryzen hep intelden güçlü oluyor yeni nesil intel islemciler güzel mi acaba
Bu serisi baya iddialı 12700K alıp geçilir diye düşünüyorum genelde öyle oluyor fakat multi core score da yüksek bu nesilde amd nin gerisinde değil yani. Evet anakartlar nerediyse işlemci parası kadar, z690 alıp geçilmeli bence hiç b660 filan bulaşmayacaksın keşke overclock imkanı olsa b serisinde ama imkan tanımıyorlar belki bu nesilde bir sürpriz yaparlar da çarpan kilidi açarlar.

Top Bottom