5ms bu kadar etki eder mi?

BandLedend

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
663
Merhaba monitörüm 75 Hz 5ms bir monitör.Fakat oyunlarda bu 5ms çok net bir şekilde hissediliyor.Yani o kadar ki mesela oyunda karakteri döndürdüğümde midem bulanıyor o derece.Monitörden mi kaynaklı yoksa bilgisayarla mı alakalı bu durum?

pc ile alaklaı ms geçikme süresi demek oda 0.005 onu hissedemezsin

PC ile alaklaı ms geçikme süresi demek oda 0.005 onu hissedemezsin
yanlış bilgi vermeyelim ms milisaniye demektir tuşa bastığınızda pcye giden eğer optik mekanikse 0.1ms eğer mekanikse 1ms bir gecikmeyle gider bilgisayarda bunu 5ms bir gecikmeyle monitöre gönderir buda toplam 6ms bir gecikme demektir. MS denilen şey mide bulantısı yapmaz eğerki hareket hassasiyetin "Motion Sickness" varsa motion blur ayarlı oyunlarda veya direkt oyunlarda mide bulanman normaldir. Zaten motion sickness olan insanlar arabada ve vapurda midesi bulanan insanlar oluyor.

yanlış bilgi vermeyelim ms milisaniye demektir tuşa bastığınızda pcye giden eğer optik mekanikse 0.1ms eğer mekanikse 1ms bir gecikmeyle gider bilgisayarda bunu 5ms bir gecikmeyle monitöre gönderir buda toplam 6ms bir gecikme demektir. MS denilen şey mide bulantısı yapmaz eğerki hareket hassasiyetin "Motion Sickness" varsa motion blur ayarlı oyunlarda veya direkt oyunlarda mide bulanman normaldir. Zaten motion sickness olan insanlar arabada ve vapurda midesi bulanan insanlar oluyor.
Bilgisayarla alakalı o zaman çünkü deniz beni tutmaz
Post automatically merged:

Geldiğinden beri sinirimi bozmakta kararlı makine

Bilgisayarla alakalı o zaman çünkü deniz beni tutmaz
Post automatically merged:

Geldiğinden beri sinirimi bozmakta kararlı makine
Denizle alakası yok deniz tutması midenin bi oyana bi buyana sallanması ve denizden geliden kokudan dolayıdır. Motion sickness dediğimiz şey arabada giderken mesela sen aslında gidiyorsun ama hareket etmiyorsun beyninde bunu kendi içinde kararlaştıramadığı için miden bulanıyor ve başın dönmeye başlıyor. VR denediysen eğer aynı durumu ondada yaşayacaksındır.

Biraz kafam gitmiş orda yanlış örnek vermişim kusura bakmayın ama sözünü ettiğimiz oyunlar minecraft fortnite falan.CSGO da oynuyorum valorantta ama onlarda bu kadar hissedilmiyor.

Biraz kafam gitmiş orda yanlış örnek vermişim kusura bakmayın ama sözünü ettiğimiz oyunlar minecraft fortnite falan.CSGO da oynuyorum valorantta ama onlarda bu kadar hissedilmiyor.
Yani minecraftta midesi bulanan arkadaşım oldu fortnite hakkında bir bilgim yok eğer motion blur açıksa ondada olabilir.

kapattım diye hatırlıyorum
Yani dediğim gibi büyük ihtimal motion sickness ın var senin ondan dolayı oluyor bu. Olduğun yerde oturuyorsun fakat oyunda bir yerlere gidiyorsun beyninde bu ikisini ayrı olarak alamıyor.

Yani dediğim gibi büyük ihtimal motion sickness ın var senin ondan dolayı oluyor bu. Olduğun yerde oturuyorsun fakat oyunda bir yerlere gidiyorsun beyninde bu ikisini ayrı olarak alamıyor.
teşekkürler yani bir nebze üzüldüm böyle birşeysem ama bilgisayarımda sorun olmadığını düşününce daha mutlu oldum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,510
Üyeler
190,922
Son üye
Nurunalenur
Geri