Ümitcan Uygun
80+ Bronze
- En İyi Cevap
- 2
Selam! Bugün size nasıl birkaç asırlık Android telefonumu yeni gibi ve hızlı hale getirdiğimi baştan sona anlatacağım!
Önemli uyarı: Bu ayarlamalar aşağıdaki telefon modeli üzerinde yapılmıştır ve ROM dosyası, TWRP dosyasını başka bir cihaz üzerinde denemeyiniz.
Telefon modeli: Samsung Galaxy E5 (SM-E500HQ)
Telefonda 16GB depolama alanı (yükselteceğiz.) ve 1.5GB RAM var.
Burada nedense 64bit diyor fakat telefon ARM7 işlemciye sahip.
Ve evet başlayalım
İlk önce telefona TWRP yükledim.
Yükleyeli uzun zaman olmuştu ama sanırım bunu kurmuştum: https://forum.xda-developers.com/t/...-1-1-twrp-for-galaxy-e5.3209865/post-62973386
Odin ile AP'yi seçip flashladım.
Custom ROM attım.
Attığım ROM dosyası buradadır. Android 6.0.1 ve gereksiz herhangi bir program yok. Kurmak için indirin ve TWRP ile flashlayın.
GoogleApps'i yükledim.
Buradan ARM 6.0 Nano seçeneklerini seçip indirdim sonra da TWRP ile flashladım.
Magisk attım.
Magisk atmak çok kolay bir işlem.
Buradan indirebilirsiniz. Kurmak için sonunu .apk yerine .zip olarak değiştirin ve TWRP ile flashlayın.
Emojileri Android 12 emojisi yaptım.
Emojilere çok önem veririm ve bozuk olmasını ya da biri emoji attığında dikdörtgen şeklinde gözükmesinden gıcık oluyorum. O yüzden emojileri de güncelledim.
Bunu indirip sonra da Magisk'te Modules kısmından artı tuşuna basıp indirdiğiniz dosyayı seçin ve sonra da işlemin bitmesini bekleyip yeniden başlatın ve tamamdır.
CPU ve GPU'nun hızını sabitledim.
Androoster ile batarya kullanımını azalttım.
Androoster indirip Battery kısmından bataryayı fulleyip batarya verilerini temizledim ve Google'ın batarya sömürmesini de engelledim.
Ayrıca diğer kısımlarda benzer düzenlemeler yaptım.
TWRP'de Cache'yi temizledim.
TWRP'yi açıp Wipe seçeneğinden Advanced kısmından sadece Dalvik ve Cache'yi seçip sildim.
MicroSD kartı Internal olarak formatladım.
LineageOS'ta ayarlardaki Storage kısmından MicroSD kartı seçip Internal olarak formatlayabiliyorsunuz. Ben de A101'den sanırım 40₺ gibi bir paraya aldığım yüksek hızlı 32GB'lık SanDisk MicroSD kartı normal depolama haline getirdim ve tüm verilerimi aktardım. Bunun yanında, artık kurduğum programlar MicroSD karta kuruluyor.
Bu sayede sadece 4GB depolama alanı kullanıyorum ve kendi telefonumun diski yavaş olduğundan telefon cidden hızlandı.
Always On AMOLED isimli programı kurdum.
Böylece Samsung telefonlardaki Always On Display'in aynısını elde ettim. Ayrıca ayarlarından Greenify desteğini de açarak batarya kullanımından tasarruf ettim.
Stok gelen uygulamaları değiştirdim.
Stok gelen Mesajlar uygulamasını Google'ın çok özellikli ve çok güzel olan Google Messages ile değiştirdim.
Ayrıca stok gelen tarayıcıyı da Samsung'un Internet tarayıcısı ile değiştirdim.
Klavyeyi de GBoard yaptım.
Launcher'ımı Smart Launcher 5 olarak güncelledim.
Bu Launcher'ı kuralı pek olmadı fakat hemen alıştım çünkü çok kaynak kullanmamakla beraber Widget ekranı, kategorileştirilmiş kayan menüler gibi 2021'e uygun şeyler barındırıyor. İsterseniz Nova veya Microsoft Launcher da güzel alternatifler.
Son resimler
Önemli uyarı: Bu ayarlamalar aşağıdaki telefon modeli üzerinde yapılmıştır ve ROM dosyası, TWRP dosyasını başka bir cihaz üzerinde denemeyiniz.
Telefon modeli: Samsung Galaxy E5 (SM-E500HQ)
Telefonda 16GB depolama alanı (yükselteceğiz.) ve 1.5GB RAM var.
Burada nedense 64bit diyor fakat telefon ARM7 işlemciye sahip.
Ve evet başlayalım
İlk önce telefona TWRP yükledim.
Yükleyeli uzun zaman olmuştu ama sanırım bunu kurmuştum: https://forum.xda-developers.com/t/...-1-1-twrp-for-galaxy-e5.3209865/post-62973386
Odin ile AP'yi seçip flashladım.
Custom ROM attım.
[ROM][6.0.1][UNOFFICIAL][E500H] CyanogenMod 13 for Galaxy E5 (E500H)
CyanogenMod 13.0 for the Samsung Galaxy E5 (E500H) Only! /* * Your warranty is now void. * * I am not responsible for bricked devices, dead SD cards, * thermonuclear war, or you getting fired because the alarm app failed. Please * do...
forum.xda-developers.com
GoogleApps'i yükledim.
The Open GApps Project
OpenGApps.org offers information and pre-built packages of The Open GApps Project. The Open GApps Project is an open-source effort to script the automatic generation of up-to-date Google Apps packages. All Android versions and platforms supported.
opengapps.org
Magisk attım.
Magisk atmak çok kolay bir işlem.
Buradan indirebilirsiniz. Kurmak için sonunu .apk yerine .zip olarak değiştirin ve TWRP ile flashlayın.
Emojileri Android 12 emojisi yaptım.
Emojilere çok önem veririm ve bozuk olmasını ya da biri emoji attığında dikdörtgen şeklinde gözükmesinden gıcık oluyorum. O yüzden emojileri de güncelledim.
[MAGISK] [MODULE] Emoji sets by RKBDI
Emoji magisk modules by RKBDI NOTE: I'm not responsible for any bricked devices! Eventhough I'll always try to help you out of a bootloop or with any other problems, I won't take responsibility for anything caused by this module. Use it at your...
forum.xda-developers.com
CPU ve GPU'nun hızını sabitledim.
Android - Rehber: CPU ve GPU'ya nasıl overclock yapılır? [ROOT]
Selam! Malum forumu terketmeme özel ilk konumu rehber konusu olarak yapmayı düşündüm 🙂 Telefonunuzu kışın klima olarak kullanmaya hazırsanız, başlıyoruz. İlk önce, bu işlemi yapabilmek için telefona root atmış olmanız gerekmektedir. İhtiyacımız olan program...
forum.donanimarsivi.com
Androoster indirip Battery kısmından bataryayı fulleyip batarya verilerini temizledim ve Google'ın batarya sömürmesini de engelledim.
Ayrıca diğer kısımlarda benzer düzenlemeler yaptım.
TWRP'de Cache'yi temizledim.
TWRP'yi açıp Wipe seçeneğinden Advanced kısmından sadece Dalvik ve Cache'yi seçip sildim.
MicroSD kartı Internal olarak formatladım.
LineageOS'ta ayarlardaki Storage kısmından MicroSD kartı seçip Internal olarak formatlayabiliyorsunuz. Ben de A101'den sanırım 40₺ gibi bir paraya aldığım yüksek hızlı 32GB'lık SanDisk MicroSD kartı normal depolama haline getirdim ve tüm verilerimi aktardım. Bunun yanında, artık kurduğum programlar MicroSD karta kuruluyor.
Bu sayede sadece 4GB depolama alanı kullanıyorum ve kendi telefonumun diski yavaş olduğundan telefon cidden hızlandı.
Always On AMOLED isimli programı kurdum.
Böylece Samsung telefonlardaki Always On Display'in aynısını elde ettim. Ayrıca ayarlarından Greenify desteğini de açarak batarya kullanımından tasarruf ettim.
Stok gelen uygulamaları değiştirdim.
Stok gelen Mesajlar uygulamasını Google'ın çok özellikli ve çok güzel olan Google Messages ile değiştirdim.
Ayrıca stok gelen tarayıcıyı da Samsung'un Internet tarayıcısı ile değiştirdim.
Klavyeyi de GBoard yaptım.
Launcher'ımı Smart Launcher 5 olarak güncelledim.
Bu Launcher'ı kuralı pek olmadı fakat hemen alıştım çünkü çok kaynak kullanmamakla beraber Widget ekranı, kategorileştirilmiş kayan menüler gibi 2021'e uygun şeyler barındırıyor. İsterseniz Nova veya Microsoft Launcher da güzel alternatifler.
Son resimler