6000MHz CL26 RAM’e geçmek mikro takılmaları azaltır mı? FPS etkisi olur mu?

Her iki EXPO profilinde de 66ns ile 69ns arasında gecikme değerleri alıyorum. İncelemelerde bazı kullanıcılar 55ns civarında değerler almış.
Ben 59ns aliyorum mesela konuda da gorseli var 6000MHz CL30'da onu bir tik daha indirebilirim ve stabilde olur biliyorum ama daha cok ugrasmak istemedim

Belleklerinin A-Die oldugundan eminsen ben o konuda kendi zen-timings ayarlarimi attim kopayalayip deneyebilirsin.

Ben burasi icin dedim hocam zaten 2100fclk ve 6000Mhz demissiniz.
Hocam A die ramler

Ekler

• IMG_0147.webp
    IMG_0147.webp
    434.3 KB · Hit: 14
Hocam yanlış yazmışım orayı kusura bakmayın 6000mhz 2000 fclk
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Asusun bios ayarları auto modda bu kadar kötü sonuç vermesi garip geldi
Gigabyte anakartlarda EXPO veya XMP acinca ekstra iki ayar geliyor ve bu diger anakartlarda da var diye biliyorum High Bandwith Support ve Low Latency Mod diye bunlarida acinca topluyor az cok veya Asus'ta bu Expo tweaked diye geciyor olmasi lazim direkt expo sekmesi altinda expo 1. expo 2 ve expo tweaked var galiba.

Hocam A die ramler
Benim ayarlari kopyalayin hocam fakat konuyu iyi okuyun derim, DDR5 Nitro Mode icin de bir video attim anakartinizda o ayar varsa onuda yapiniz.

Gigabyte anakartlarda EXPO veya XMP acinca ekstra iki ayar geliyor ve bu diger anakartlarda da var diye biliyorum High Bandwith Support ve Low Latency Mod diye bunlarida acinca topluyor az cok veya Asus'ta bu Expo tweaked diye geciyor olmasi lazim direkt expo sekmesi altinda expo 1. expo 2 ve expo tweaked var galiba.

Benim ayarlari kopyalayin hocam fakat konuyu iyi okuyun derim, DDR5 Nitro Mode icin de bir video attim anakartinizda o ayar varsa onuda yapiniz.
Hocam var nitro ayarı ama hiç anlamadığım için ayarlamadım.
Hocam bulamadım 6000mhz cL 30 zen timings görselini 6400mhz için gördüm.

Konuda ilk sayfada hocam benim yorumum var ona ekledim sadece zen timing degil genel ekran goruntusu ama zentimings ayarlarida var icinde gorselin.

Videolari ekledigim yorumda, ek kisminda gorsel var hocam.

Buraya da ekledim

tRAS: 30, tRFC: 420, tRFC2: Auto, tRFCsb: Auto ayarlamayi dusunuyorum daha sonra da ilk 3 zamanlamayi 20-36-36 yapmayi vesaire, Nitro Mod ise suan 1-2-1 olarak calisiyor bunu 1-2-0 yaparsam maksimum degerlere ulasim ama stabilite ve test etmesi ugrastiriyor o yuzden useniyorum bu sekilde kullaniyorum. tRAS:30 herkes icin stabil degil bende bazi seneryolarda stabil, bazi seneryolarda degil gibi hisettiriyor 76'da yapabilirim belki.

AMD'nin bellek denetleyicisi tRC = tRAS+tRP şeklindeki JEDEC spesifikasyonuna uymuyor bu yuzden de tRC = tRAS+tRP bu sekilde yapmak zorunda degiliz veya yapmadigimiz takdirde bir sorun vs. olmuyor.

Suan A-Die ve M-DIe ayarlayila karisik biraz bende de A-Die var ya bu ayarlarda 6200 yaparim yada 6000'de bu zamanlamalari biraz daha gergin hale getiririm ilerleyen zamanlarda usenmezsem.

Ekler

• Screenshot (22).webp
    Screenshot (22).webp
    115.6 KB · Hit: 12
Son düzenleme:
Konuda ilk sayfada hocam benim yorumum var ona ekledim sadece zen timing degil genel ekran goruntusu ama zentimings ayarlarida var icinde gorselin.

Videolari ekledigim yorumda, ek kisminda gorsel var hocam.

Buraya da ekledim

tRAS: 30, tRFC: 420, tRFC2: Auto, tRFCsb: Auto ayarlamayi dusunuyorum daha sonra da ilk 3 zamanlamayi 20-36-36 yapmayi vesaire, Nitro Mod ise suan 1-2-1 olarak calisiyor bunu 1-2-0 yaparsam maksimum degerlere ulasim ama stabilite ve test etmesi ugrastiriyor o yuzden useniyorum bu sekilde kullaniyorum. tRAS:30 herkes icin stabil degil bende bazi seneryolarda stabil, bazi seneryolarda degil gibi hisettiriyor 76'da yapabilirim belki.

AMD'nin bellek denetleyicisi tRC = tRAS+tRP şeklindeki JEDEC spesifikasyonuna uymuyor bu yuzden de tRC = tRAS+tRP bu sekilde yapmak zorunda degiliz veya yapmadigimiz takdirde bir sorun vs. olmuyor.

Suan A-Die ve M-DIe ayarlayila karisik biraz bende de A-Die var ya bu ayarlarda 6200 yaparim yada 6000'de bu zamanlamalari biraz daha gergin hale getiririm ilerleyen zamanlarda usenmezsem.
Hocam bu ayarları yapıp bıraksam olur değil mi birde benim ram 1.40 da çalışıyor onu 1.35 e ayarlamam gerek sanırım

1.40v'de calismasinin sebei ramin 6400Mhz CL32 olmasindan kaynakli

Frekans dusecegin icin 1.35 calistirir.

1.40v'de calismasinin sebei ramin 6400Mhz CL32 olmasindan kaynakli

Frekans dusecegin icin 1.35 calistirir.
Yok hocam 6000mhz Expo ayarı da var onu yaptığım zaman da 1,4 te çalıştırıyor ekte görseli mevcut. Birde tREFI 65535 ayarlamış kendisi

Ekler

• IMG_3006.webp
    IMG_3006.webp
    998.5 KB · Hit: 10
Geri