İade ettim ramleri kabul ederlerse corsair çekicem 2 adet belki 24x24 alırım.
Corsair alırım ya bu saatten sonra bilindik devam ederim. Çalışıyor mu çalışmıyor mu tereddütte kaldım.Bunu alabilirsin sitede uyumluluk tablosunda bile mevcut. 6000 mhz 30-36-36-68 timingi var.Lexar ARES RGB (2x16) 32GB DDR5 6000MHz Siyah CL30 AMD EXPO/XMP PC Ram-LD5BU016G-R6000GDLA Uygun Fiyatları ile Tebilonda
LEXAR Marka Lexar ARES RGB (2x16) 32GB DDR5 6000MHz Siyah CL30 AMD EXPO/XMP PC Ram-LD5BU016G-R6000GDLA Avantajlı Fiyatları ve Taksit Seçenekleri ile Tebilondawww.tebilon.com
corsair o rami üretmiyor hocam sadece üstüne blok takıyor, arkadaşıma asus x670 7900x sistem dizdik corsair ram aldırdım ram bozuldu durup dururken, rami üreten hynix.Corsair alırım ya bu saatten sonra bilindik devam ederim. Çalışıyor mu çalışmıyor mu tereddütte kaldım.
Birde kasadaki fanları argb slotlarına taktım kontrolcüden söküp ama kasanın fan renklerini değiştiremedim.
Arctic Liquid Freezer Iı - 280 A-Rgb Intel / Amd Uyumlu, 280 mm Radyatörlü, 2X14CM P14 Pwm Fanlı, Sıvı İşlemci Soğutucu (AR-ACFRE00106A)
Arcticin fanları çok kalın arkadaşıma arctic 3 280 aldırdım bunun yenisi, kasası corsair 4000d, sığdıramadı genişlik olarak sıkıntı yok da çok kalın,Soğutucuda şunu düşündüm.
rgb seviyorum dostumcorsair o rami üretmiyor hocam sadece üstüne blok takıyor, arkadaşıma asus x670 7900x sistem dizdik corsair ram aldırdım ram bozuldu durup dururken, rami üreten hynix.
Soğutucum çarpmasın low profil ram olsun diyorsan ki en mantıklısı aslında bu rami almanı öneririm. 2x alırsın aynısından alttaki soğutucu ile bence gayet mantıklı olur.
XPG Lancer Blade Black 16GB (1x16GB) 6000MHz CL48 DDR5 Ram (AX5U6000C4816G-SLABBK)
XPG LANCER BLADE DDR5, güç kaynağı kararlılığını artıran yerleşik bir Güç Yönetimi IC’sine (PMIC) sahiptir.www.gaming.gen.tr
Arcticin fanları çok kalın arkadaşıma arctic 3 280 aldırdım bunun yenisi, kasası corsair 4000d, sığdıramadı genişlik olarak sıkıntı yok da çok kalın,
Bende de deep cool ls 520se var inan hiç bir artısı yok iyi kule tipi alsam belki daha iyi olurdu diyorum. o yüzden bunu öneririm. Test sıcaklıkları gayet iyi.
Thermalright Frost Commander 140 Black TL-D14X 140mm + TL-C12PRO 120mm 5 x 8mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
Bu CPU soğutucusu, Alüminyum üst kapaklı çift kule tasarımı kullanır. Beş saf Bakır ısı borusu ve mükemmel performans için optimize edilmiş hava akışıwww.gaming.gen.tr
Ram mi soğutucu için mi dedin, ram içinse bir şey diyemem rgb low profil görmedim, 280 lerin fanları uzun çarpmasını istemezdim. Bu daha ince olması lazım gayet de iyi soğutuyor testleri var. Silverstone zaten çok iyi marka.rgb seviyorum dostum
Her ikisi içinde dedim kararsızım baya 7800x3d için , hava soğutma alsak temizlik yaparken rezil olcaz sök tak. Sıvı alsak pompa derdi var. Kafam çok dolu bu ara zaten. Hava soğutmayı arctic alsak olmaz mı yada 2-3 tane alternatif var mı önereceğinRam mi soğutucu için mi dedin, ram içinse bir şey diyemem rgb low profil görmedim, 280 lerin fanları uzun çarpmasını istemezdim. Bu daha ince olması lazım gayet de iyi soğutuyor testleri var. Silverstone zaten çok iyi marka.
https://www.akakce.com/islemci-sogu...m-islemci-sivi-sogutucu-fiyati,424132591.html
Arctic alacaksan zaten attığını alabilirsin.Her ikisi içinde dedim kararsızım baya 7800x3d için , hava soğutma alsak temizlik yaparken rezil olcaz sök tak. Sıvı alsak pompa derdi var. Kafam çok dolu bu ara zaten. Hava soğutmayı arctic alsak olmaz mı yada 2-3 tane alternatif var mı önereceğin
Baktım da 140x2 mm fan destekliyor ama radyatör olarak 240mm soğutucu yazmışlar. Öne zaten takılmaz çok kötü oluyor sıcaklık artıyor.Alternatif Varmı önereceğim bu yüksek belki kasaya sığmaz şunada bakabilirsin dediğin, farklı markada olabilir açığım önerilere
Bu attığın sıvı mı yoksa diğer attığın hava soğutma mı yoksa arctic 240 veya başka hava soğutma mı ml240 meselaBaktım da 140x2 mm fan destekliyor ama radyatör olarak 240mm soğutucu yazmışlar. Öne zaten takılmaz çok kötü oluyor sıcaklık artıyor.
240mm soğutucuya düştüğünde, bu var argb olarak.
Bu videoya bak incelemişler o da bitfenix bir kasaya takıyor sığma durumundan bahsediyor.
Thermalright Frozen Notte 240 ARGB 240mm Intel-AMD Uyumlu İşlemci Sıvı Soğutucu
Yüksek verimli su pompası, optimum titreşim kontrolü ve daha iyi soğutma sıvısı akış hızı için kauçuk borular üzerine yerleştirilmiştir.www.gaming.gen.tr
Bence bunu al beğendim 240 lar arasında fazla da fark yok zaten çok karıştı senin kafada çorba olduBu attığın sıvı mı yoksa diğer attığın hava soğutma mı yoksa arctic 240 veya başka hava soğutma mı ml240 mesela
Aynen öyle bulandı iyice kararsız kaldım bayağı, aslında sıvı soğutmaya okeyim sadece pompa arızasına denk geldim birkaç forumda hava soğutmanın böyle bir sorunu yok. Hava soğutmanın yetmeyeceğini düşünüyorum nedense.. birde diğer sayfalarda bahsettiğim gibi termal macun değişimi temizlik yaparken sök tak zor oluyor…Bence bunu al beğendim 240 lar arasında fazla da fark yok zaten çok karıştı senin kafada çorba oldu