62bin Bütçe ile Sisteme Karar Veremiyorum

EisantB

80+
Reaksiyon skoru
6
Bütçe
62000
Arkadaşlar merhaba, kasa araştırmaya 50bin bütçe ile başladım şöyle böyle derken 62bine kadar çıktım ama bu üst sınırım bunun 1 lira üstüne çıkamam. Şöyle ki GPU'da gönlüm tartışmasız 9070XT'den yana işlemci olarakta 7800x3D' den yana zaten bu 2'si çok iyi uyum sağlıyolar ama bunları beraber alırsam anakart ve işlemci soğutucudan ödün vermek zorunda kalıyorum. 5070'e düşmek istemiyorum çünkü aradaki az fiyat farkına rağmen çok ciddi bir performans farkı var. Ben mi toplamayı beceremiyorum yoksa bu bütçe mi bu parçaları kaldırmıyo yardımcı olursanız sevinirim. Yani bu bütçeyle optimal bir kasa oluşturmak istiyorum bir parçayı 1. sınıf diğerini 3. sınıf kullanmak istemiyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir ? Şimdiden teşekkürler.

2K oynayacaksanız CPU için GPU'dan kısmanıza gerek yok.
7800X3D ortalama bir anakart ile kullanılır zaten.
2K oynayacaksanız 7800X3D'ye de çok gerek yok bu arada.
%90 oyunda 7500F ile aynı performansı alırsınız.

Size tavsiyem şu şekilde olur;
7500F
ASUS B650M-R
9070 XT
Thermalright Phantom Spiriti 120
Lian Li Lancool 216
High Power Performance 3.1 ATX 850W 80Gold PSU
1TB SSD
32GB Patriot Venom Ram

Burası düşündüğünüz bütçeden çok daha aşağısı tutar.

2K oynayacaksanız CPU için GPU'dan kısmanıza gerek yok.
7800X3D ortalama bir anakart ile kullanılır zaten.
2K oynayacaksanız 7800X3D'ye de çok gerek yok bu arada.
%90 oyunda 7500F ile aynı performansı alırsınız.

Size tavsiyem şu şekilde olur;
7500F
ASUS B650M-R
9070 XT
Thermalright Phantom Spiriti 120
Lian Li Lancool 216
High Power Performance 3.1 ATX 850W 80Gold PSU
1TB SSD
32GB Patriot Venom Ram

Burası düşündüğünüz bütçeden çok daha aşağısı tutar.
Evet 2k için düşünüyorum sadece eğer dediğiniz gibiyse işlemci olarak 7500f i düşünebilirim. peki bu işlemci ve ekran kartı beraber düzgün çalışır mı darboğaz gibi durumlar yaşar mıyım ?

Evet 2k için düşünüyorum sadece eğer dediğiniz gibiyse işlemci olarak 7500f i düşünebilirim. peki bu işlemci ve ekran kartı beraber düzgün çalışır mı darboğaz gibi durumlar yaşar mıyım ?
Yaşamazsınız düzgün çalışır. 2K için değmez 7800X3D'ye gerçekten.

Yaşamazsınız düzgün çalışır. 2K için değmez 7800X3D'ye gerçekten.
çok teşekkür ederim o zaman bu kombinasyonla devam ediyorum ve bütçeden de epey bir tasarruf ediyorum. Fakat anakartın wifi özelliği olmasını istiyorum o yüzden msi b650 - S modelini düşünüyorum

çok teşekkür ederim o zaman bu kombinasyonla devam ediyorum ve bütçeden de epey bir tasarruf ediyorum. Fakat anakartın wifi özelliği olmasını istiyorum o yüzden msi b650 - S modelini düşünüyorum
Güzel model hocam ama Colorful'un F/P bir ürünü vardı Wi-fi ile.

Bu anakartı tavsiye ederim daha güçlü daha uzun ömürlü olur hocam.

Geri