Neler Yeni

6500XT ve R5 3600 Darboğaz sorunu

MTBC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
840
İsim
Mehmet Türker BAYRAKTAR
Arkadaşlar selamlar.

Şu an kullandığım işlemcim R5 3500X, ekran kartım MSI MECH 6500 XT . 1080 P Yayın açma düşüncesiyle arkadaşımdan R5 3600 aldım bunu kullanacağım ancak dar boğaz oluyor %16 civarında.

Öneriniz var mı acaba işlemciyi mi yükseltmeliyim yoksa ekran kartını mı. Yayın açma için gerekirse bu işlemciyi ve R5 3500X'i satıp yeni bir işlemci alabilirim. Örn: r7 5700 x...

Veya ekran kartını mı satmalıyım bilgisi olan birisi yardım eder mi bana :)

Oynayacağım oyunlar CS:GO, Valorant, Rise Online, Knight Online, LoL ayrıca video çekmeyi de düşünüyordum ama ne yapmam gerekiyor şu an çok kafam karıştı :(

720 P işlemci dar boğazı %2 ancak düşük olur diye düşünüyorum. İyi forumlar.

Not: Konuyu doğru yere mi açtım bilemiyorum acaba mod arkadaşlar yönlendirme yapabilir mi?

Ekler

• 1.png
    1.png
    151.2 KB · Hit: 52

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,756
İsim
Eren Güven
sitelerdeki veriler tam doğru olmayabiliyor hocam. msi afterburner tarzı bir uygulama kullanarak oyun içi değerleri kendin kontrol edersen daha iyi olur. oyun içerisinde ekran kartın yüzde 95 99 arası bir değerde çalışıyorsa ve tdp değeri de normalin altında değilse darboğaz yoktur (lol, valorant, cs go gibi işlemci tabanlı oyunlar hariç)

MTBC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
840
İsim
Mehmet Türker BAYRAKTAR
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
sitelerdeki veriler tam doğru olmayabiliyor hocam. msi afterburner tarzı bir uygulama kullanarak oyun içi değerleri kendin kontrol edersen daha iyi olur. oyun içerisinde ekran kartın yüzde 95 99 arası bir değerde çalışıyorsa ve tdp değeri de normalin altında değilse darboğaz yoktur (lol, valorant, cs go gibi işlemci tabanlı oyunlar hariç)
Asıl sıkıntı r5 3500x 'e UV ve OC yapmıştık bu işlemciye nasıl yapacağım sabitlemeyi nasıl yapacağım o da ayrı bir sorun benim için :(

Cs ve valo dediğin gibi darboğaz olacaktır ancak genelde rekabetçi oynuyorum oyunları bu nedenle lazım diyebilirim Eren.

Ensy58

80+ Bronze
6600 ile darboğaz yaşamıyorum 6500xt ile nasıl darboğaz yaşıyosunuz

MTBC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
840
İsim
Mehmet Türker BAYRAKTAR

Zebellah

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet Can Yiğitoğlu
Darboğaz yapması çok zor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
murat mestan
İlgilendiği Kategoriler
dlss fsr r6s
Instagram
muratmstn
Arkadaşlar selamlar.

Şu an kullandığım işlemcim R5 3500X, ekran kartım MSI MECH 6500 XT . 1080 P Yayın açma düşüncesiyle arkadaşımdan R5 3600 aldım bunu kullanacağım ancak dar boğaz oluyor %16 civarında.

Öneriniz var mı acaba işlemciyi mi yükseltmeliyim yoksa ekran kartını mı. Yayın açma için gerekirse bu işlemciyi ve R5 3500X'i satıp yeni bir işlemci alabilirim. Örn: r7 5700 x...

Veya ekran kartını mı satmalıyım bilgisi olan birisi yardım eder mi bana :)

Oynayacağım oyunlar CS:GO, Valorant, Rise Online, Knight Online, LoL ayrıca video çekmeyi de düşünüyordum ama ne yapmam gerekiyor şu an çok kafam karıştı :(

720 P işlemci dar boğazı %2 ancak düşük olur diye düşünüyorum. İyi forumlar.

Not: Konuyu doğru yere mi açtım bilemiyorum acaba mod arkadaşlar yönlendirme yapabilir mi?
Gayet yeterli islemci ekran kartı için yükseltme yapsan bile harcayacağınız paraya değecek bir performans artışı olacağını sanmıyorum ve işlemcinin x ibareli zorlandığımız zamanda overclock gibi bir seçeneğiniz var

• Beğen
Reaksiyonlar: MTBC

MTBC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
840
İsim
Mehmet Türker BAYRAKTAR
Darboğaz yapması çok zor.

Gayet yeterli islemci ekran kartı için yükseltme yapsan bile harcayacağınız paraya değecek bir performans artışı olacağını sanmıyorum ve işlemcinin x ibareli zorlandığımız zamanda overclock gibi bir seçeneğiniz var

Darboğaz olmaz. 6500 XT o işlemcinin yanında zayıf kalır. R5 3600 RTX 2060'la bile uyumlu çalışıyor.

Teşekkür ediyorum arkadaşlar o zaman yayınlara başlarım umarım sıkıntı olmaz :D

Var mı acaba bilginiz UV veya OC ile ilgili . Yardımcı olabilecek biri olur mu?

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,279
İsim
uwu
Teşekkür ediyorum arkadaşlar o zaman yayınlara başlarım umarım sıkıntı olmaz :D

Var mı acaba bilginiz UV veya OC ile ilgili . Yardımcı olabilecek biri olur mu?
Ekran kartından yayın veremzsin rx6500xtde özellik yok rx 6600 e bak 3.5k fln

• Beğen
Reaksiyonlar: MTBC

MTBC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
840
İsim
Mehmet Türker BAYRAKTAR
Ekran kartından yayın veremzsin rx6500xtde özellik yok rx 6600 e bak 3.5k fln
İşlemciden vereceğim ya yayını. Bir süre böyle idare edeceğim biraz durumları toplayınca ekran kartını yükseltirim.

MTBC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
840
İsim
Mehmet Türker BAYRAKTAR
Kaça Alcan 3600 ü
Hediye geldi başladığım için donate attı arkadaş :D

3500X ile ekran kartını satıp belki bir ekran kartı alabilirim ama şu anda dediğim gibi planda yok. Sadece işlemci OC ve UV yapmam lazım ilk etapta sıkıntı olmasın diye stok fan ile kullanacağız :/

Top Bottom