YazılımKafa
80+ Gold
Güvenemedim kısmı. Ne açıdan güvenemedin. Adamın dediği şaşırılacak absürt bir şey değilHangi dediğim?
Güvenemedim kısmı. Ne açıdan güvenemedin. Adamın dediği şaşırılacak absürt bir şey değilHangi dediğim?
Saçmalıkmış gerçekten insanlar yolunu buluyor devletin müsaade etmemesi lazım keşke denetimler artsakonudan bağımsız faturada o şekilde gösteremezler vergi kaçırmak oluyor bu çünkü ürün fiyatı öyle gösterildiği zaman sattığı ürün de o fiyatta gösteriliyor. Size bir sorun yaşadınız para iadesi alacaksınız fatura tutarını iade ediyorlar ama devlete gösterilen tutar tam oluyor. Bu iş doğru değil
Yahu ben şaşırdım bana absürt geldi 3500 vercem neticede orda 600 e aldı yazıyor sinirim bozuldu almıycam zatende bünyamin hocam sağolsunGüvenemedim kısmı. Ne açıdan güvenemedin. Adamın dediği şaşırılacak absürt bir şey değil
Güvenemedim kısmıda evrakta sahtecilikti kötü niyetli birine para kazandırmak istememGüvenemedim kısmı. Ne açıdan güvenemedin. Adamın dediği şaşırılacak absürt bir şey değil
hocam saçmalık yok aslında vatan vergide kaçırmıyor. 690tl görünmesinin sebebi hazır sistemler indirimli satılıyor tek tek toplamaya göre adamlar mesela ssd nin normal fiyatını yazıyor ekran kartının normal fiyatını yazıyor sona kalan parçayı fiyatı tamamlayacak şekilde yazıyor. vergi kaçırması için fatura kestiğinden ayrı kalan farkı senden tahsil etmesi lazım ama böyle bir şey yapamazlar zaten.Saçmalıkmış gerçekten insanlar yolunu buluyor devletin müsaade etmemesi lazım keşke denetimler artsa
neyse ne hocam ben anlamam. Ben kullanıcıyım ticaretçi değilim ilgilenmiyorum da açıkçası birileri bişey diyor bende yorumluyorum konuyu net bilmediğim için bilsem konu açmam burdahocam saçmalık yok aslında vatan vergide kaçırmıyor. 690tl görünmesinin sebebi hazır sistemler indirimli satılıyor tek tek toplamaya göre adamlar mesela ssd nin normal fiyatını yazıyor ekran kartının normal fiyatını yazıyor sona kalan parçayı fiyatı tamamlayacak şekilde yazıyor. vergi kaçırması için fatura kestiğinden ayrı kalan farkı senden tahsil etmesi lazım ama böyle bir şey yapamazlar zaten.
Dostum bu pc hocasının geçen sene çıktığı sistem aynısını almıştım dur faturaya bakayımİkinci el 12400f bakıyordum 3500 TL ye bir adet buldum, kutulu, nerdeyse 0 fiyatına. sıfırı 3800. satıcı fatura koymuş, vatandan almış faturayı da ekledim buraya. adam 600 liraya almış hazır sistemle beraber parçayı. adama sordum - indirimdeydi. dedi sizce ne yapayım? ben güvenemedim hiç, yani doğru bile söylüyosa 600e aldığını 3500 e almak istemiyorum bu satıcıya özel.![]()
Bekliyorum hocamDostum bu pc hocasının geçen sene çıktığı sistem aynısını almıştım dur faturaya bakayım
doğru söylüyorsunuz yanlış mesajı alıntılamışım kusura bakmayınneyse ne hocam ben anlamam. Ben kullanıcıyım ticaretçi değilim ilgilenmiyorum da açıkçası birileri bişey diyor bende yorumluyorum konuyu net bilmediğim için bilsem konu açmam burda
Ne kusuru hocam sağolun cevabınız içindoğru söylüyorsunuz yanlış mesajı alıntılamışım kusura bakmayın
Bekliyorum hocam![]()
Tamamdır hocam sağolunAlıntıyı görüntüle
Bende de böyle yansıtmışlar mesela, bu olayı çok saçma buluyorum. İşlemcide bi sorun olsa iade işlemi dönse (sanmam tabi de) 821tl mi verecekler? Neyse hazır sistemlerde bunu çok yapıyorlar durum normal yani
hayır öyle de yapılmaması gerekiyor doğrusu şudur: Parçaların tek tek indirim oranı hesaplanıp indirimli tutar parça başına iskonto şeklinde yazması gerekir doğrusu budurhocam saçmalık yok aslında vatan vergide kaçırmıyor. 690tl görünmesinin sebebi hazır sistemler indirimli satılıyor tek tek toplamaya göre adamlar mesela ssd nin normal fiyatını yazıyor ekran kartının normal fiyatını yazıyor sona kalan parçayı fiyatı tamamlayacak şekilde yazıyor. vergi kaçırması için fatura kestiğinden ayrı kalan farkı senden tahsil etmesi lazım ama böyle bir şey yapamazlar zaten.
@Mehmet64sunal bu hocamla zıt bi fikre sahipsiniz sanki, neden biriniz a biriniz b diyo. kim haklı? Mehmet hocam "işin doğrusu bu, sorun yok." diyo sizde tam tersi, doğrusunun başka bir şey olduğunu söylüyorsunuz.hayır öyle de yapılmaması gerekiyor doğrusu şudur: Parçaların tek tek indirim oranı hesaplanıp indirimli tutar parça başına iskonto şeklinde yazması gerekir doğrusu budur
Evet haklısınız öyle yapılması en doğrusu ama benim anlatmak istediğim vergi kaçırma gibi bir durum asla söz konusu değilhayır öyle de yapılmaması gerekiyor doğrusu şudur: Parçaların tek tek indirim oranı hesaplanıp indirimli tutar parça başına iskonto şeklinde yazması gerekir doğrusu budur