Neler Yeni

690 TÜRK LİRASI İ5 12400F

YazılımKafa

80+ Gold

4060fetişlidinazor

80+ Bronze
konudan bağımsız faturada o şekilde gösteremezler vergi kaçırmak oluyor bu çünkü ürün fiyatı öyle gösterildiği zaman sattığı ürün de o fiyatta gösteriliyor. Size bir sorun yaşadınız para iadesi alacaksınız fatura tutarını iade ediyorlar ama devlete gösterilen tutar tam oluyor. Bu iş doğru değil
Saçmalıkmış gerçekten insanlar yolunu buluyor devletin müsaade etmemesi lazım keşke denetimler artsa
Mesaj otomatik birleştirildi:

Güvenemedim kısmı. Ne açıdan güvenemedin. Adamın dediği şaşırılacak absürt bir şey değil
Yahu ben şaşırdım bana absürt geldi 3500 vercem neticede orda 600 e aldı yazıyor sinirim bozuldu almıycam zatende bünyamin hocam sağolsun

Güvenemedim kısmı. Ne açıdan güvenemedin. Adamın dediği şaşırılacak absürt bir şey değil
Güvenemedim kısmıda evrakta sahtecilikti kötü niyetli birine para kazandırmak istemem

Overrate

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
146
İsim
Mehmet sunal
Saçmalıkmış gerçekten insanlar yolunu buluyor devletin müsaade etmemesi lazım keşke denetimler artsa
hocam saçmalık yok aslında vatan vergide kaçırmıyor. 690tl görünmesinin sebebi hazır sistemler indirimli satılıyor tek tek toplamaya göre adamlar mesela ssd nin normal fiyatını yazıyor ekran kartının normal fiyatını yazıyor sona kalan parçayı fiyatı tamamlayacak şekilde yazıyor. vergi kaçırması için fatura kestiğinden ayrı kalan farkı senden tahsil etmesi lazım ama böyle bir şey yapamazlar zaten.

4060fetişlidinazor

80+ Bronze
hocam saçmalık yok aslında vatan vergide kaçırmıyor. 690tl görünmesinin sebebi hazır sistemler indirimli satılıyor tek tek toplamaya göre adamlar mesela ssd nin normal fiyatını yazıyor ekran kartının normal fiyatını yazıyor sona kalan parçayı fiyatı tamamlayacak şekilde yazıyor. vergi kaçırması için fatura kestiğinden ayrı kalan farkı senden tahsil etmesi lazım ama böyle bir şey yapamazlar zaten.
neyse ne hocam ben anlamam. Ben kullanıcıyım ticaretçi değilim ilgilenmiyorum da açıkçası birileri bişey diyor bende yorumluyorum konuyu net bilmediğim için bilsem konu açmam burda

Owlore

80+ Bronze
İkinci el 12400f bakıyordum 3500 TL ye bir adet buldum, kutulu, nerdeyse 0 fiyatına. sıfırı 3800. satıcı fatura koymuş, vatandan almış faturayı da ekledim buraya. adam 600 liraya almış hazır sistemle beraber parçayı. adama sordum - indirimdeydi. dedi sizce ne yapayım? ben güvenemedim hiç, yani doğru bile söylüyosa 600e aldığını 3500 e almak istemiyorum bu satıcıya özel. :)
Dostum bu pc hocasının geçen sene çıktığı sistem aynısını almıştım dur faturaya bakayım

Owlore

80+ Bronze
Bekliyorum hocam :)
1726335051817.png

Bende de böyle yansıtmışlar mesela, bu olayı çok saçma buluyorum. İşlemcide bi sorun olsa iade işlemi dönse (sanmam tabi de) 821tl mi verecekler? Neyse hazır sistemlerde bunu çok yapıyorlar durum normal yani

4060fetişlidinazor

80+ Bronze
Alıntıyı görüntüle
Bende de böyle yansıtmışlar mesela, bu olayı çok saçma buluyorum. İşlemcide bi sorun olsa iade işlemi dönse (sanmam tabi de) 821tl mi verecekler? Neyse hazır sistemlerde bunu çok yapıyorlar durum normal yani
Tamamdır hocam sağolun

Ama tabii bana da garip geldi ürünlerin orijinal fiyatı girilse ve aşşağıya yazılsa indirim tutarı diye ana fiyattan düşülse

~helloworld

80+ Bronze
hayır öyle de yapılmaması gerekiyor doğrusu şudur: Parçaların tek tek indirim oranı hesaplanıp indirimli tutar parça başına iskonto şeklinde yazması gerekir doğrusu budur

4060fetişlidinazor

80+ Bronze
hayır öyle de yapılmaması gerekiyor doğrusu şudur: Parçaların tek tek indirim oranı hesaplanıp indirimli tutar parça başına iskonto şeklinde yazması gerekir doğrusu budur
@Mehmet64sunal bu hocamla zıt bi fikre sahipsiniz sanki, neden biriniz a biriniz b diyo. kim haklı? Mehmet hocam "işin doğrusu bu, sorun yok." diyo sizde tam tersi, doğrusunun başka bir şey olduğunu söylüyorsunuz.

Overrate

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
146
İsim
Mehmet sunal
Evet haklısınız öyle yapılması en doğrusu ama benim anlatmak istediğim vergi kaçırma gibi bir durum asla söz konusu değil

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,522
Üyeler
169,573
Son üye
xtrav1s
Top Bottom