Öneri 7-9 bin TL Laptop Tavsiyesi

onurgs59

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhaba arkadaşlar.
Bundan önce Lenovo laptop aldım. 4-5 senedir kullanıyorum, herhangi bir sorun çıkarmadı çok şükür. Şimdi de beni uzun süre götürebilecek ve oyun oynatabilecek bir bilgisayar almalıyım ancak çok kararsız kaldım. Almışken hem genel hem oyun için kullanabileyim istiyorum. Ama çok fazla yüksek oyunlar oynayan biri de değilim. F/P ürün arıyorum.

Aklımdaki markalar.
Lenovo (birkaç tane Ideapad Gaming inceledim)
Acer (Nitrolara göz attım)
MSI.
ASUS (TUF Gaming)

Bunlar benim göz attıklarım ancak farklı tavsiyelere de açığım.

Bütçe 7-9 bin TL arası.

Bunlar gibi bir şey olabilir.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@Avolay

Bende nitro kullanıyorum 2021 kasa olmasına dikkat et malzeme kalitesi daha iyi . Soğutması vs. daha iyi

Nereden anlarım dersen. Şarz soketi arkada ve kırmızı bir plastik var orada. Ve klavye ışıkları farklı renk oluyor bunlara dikkat et . Ama servisi kötü ben sana söyleyeyim.

@Avolay

Bende nitro kullanıyorum 2021 kasa olmasına dikkat et malzeme kalitesi daha iyi . Soğutması vs. daha iyi
Peki nitro kullanmanıza rağmen neden asus attınız? Memnun değil misiniz merak ettim. Attığınız asus tuf gaming modelinde çok öneri alıyorum. Özellikle ekranı 144hz imiş. Ancak işlemci olarak ryzen 5 ten daha düşük diyorlar

Ryzen 5 4600h i7 10750h'dan ileri de diye biliyorum . Nitro 5 beni çok üzdü . Kaç kez servise yolladım sonu yine aynı.
Turbo boost kapamadan asla soğutamıyorum. 100 lü derceler.
Malzeme kalitesi kötü.
Yazılımdan olabilir neden bilmiyorum donuyor kalıyor hiç bir şey yapamıyorsun.
Servisi gerçekten kötü motor gibi hazıra bağlamışlar stres testi format bitti.
Herkes aynı şeyi yaşayacak demiyorum yaşadıklarımı söylüyorum.
1660ti modeli olan bir üye ile konuştuk ve aynı fpsi alıyoruz.
6 Ayda ssd sağlığı 89 a düştü iki senede açılıyor.

Ryzen 5 4600h i7 10750h'dan ileri de diye biliyorum . Nitro 5 beni çok üzdü . Kaç kez servise yolladım sonu yine aynı.
Turbo boost kapamadan asla soğutamıyorum. 100 lü derceler.
Malzeme kalitesi kötü.
Yazılımdan olabilir neden bilmiyorum donuyor kalıyor hiç bir şey yapamıyorsun.
Servisi gerçekten kötü motor gibi hazıra bağlamışlar stres testi format bitti.
Herkes aynı şeyi yaşayacak demiyorum yaşadıklarımı söylüyorum.
1660ti modeli olan bir üye ile konuştuk ve aynı fpsi alıyoruz.
6 Ayda ssd sağlığı 89 a düştü iki senede açılıyor.
Az önce izlediğim videoda ısınma sorunu yok diyordu. Kullanan birinden yorum almak iyi oldu teşekürler. Ben açıkçası Lenovo veya Asus taraftarıyım ama Acer çok övüldüğü için seçeneklere koydum.

Az önce izlediğim videoda ısınma sorunu yok diyordu. Kullanan birinden yorum almak iyi oldu teşekürler. Ben açıkçası Lenovo veya Asus taraftarıyım ama Acer çok övüldüğü için seçeneklere koydum.
Amd modeli ise evet ısınmıyor . Bende intel modeli var büyük etken bu bence.

1660 ti vs 1650ti karşılaştırması yaptım ve çok büyük fark gördüm. Acaba bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Arada bu kadar fark olacağını düşünmemiştim yakın bir seri olmasına rağmen.. Ve bildiğim kadarıyla 1660ti 2019 1650ti 2020 olarak gösteriyor.

9000'e daha iyisi yok.

9000'e daha iyisi yok.
Bu bilgisayarı çok fazla kişiden öneri olarak aldım. Ancak karşılaştırma yapıyorum aklımdaki laptopları. 1660ti olanda intel işlemci var diğerleri ryzen. İşlemci olarak ryzen inteli geçiyor. Ama ekran kartı olarak da 1660ti önde.
Yani işlemciden kısıp ekran kartını mı yükseltmeli yoksa ekran kartından kısıp işemci mi daha iyi olmalı. Bu ikilemde gidip geliyorum. Ayrıca böyle bir bilgisayara 16 gb ram çok güzel gidermiş neden 8 yapmışlar anlamış değilim...

Bu bilgisayarı çok fazla kişiden öneri olarak aldım. Ancak karşılaştırma yapıyorum aklımdaki laptopları. 1660ti olanda intel işlemci var diğerleri ryzen. İşlemci olarak ryzen inteli geçiyor. Ama ekran kartı olarak da 1660ti önde.
Yani işlemciden kısıp ekran kartını mı yükseltmeli yoksa ekran kartından kısıp işemci mi daha iyi olmalı. Bu ikilemde gidip geliyorum. Ayrıca böyle bir bilgisayara 16 gb ram çok güzel gidermiş neden 8 yapmışlar anlamış değilim...
8GB RAM koymalarının sebebi maliyeti düşürmek.

İşlemci olarak 10300H geride kalsada 1650 Ti ile 1660 Ti arasında dağlar kadar fark var.

8GB RAM koymalarının sebebi maliyeti düşürmek.

İşlemci olarak 10300H geride kalsada 1650 Ti ile 1660 Ti arasında dağlar kadar fark var.

Evet hem bu videoda hem benim araştırmalarımda epey fark gördüm.
Peki şu ikilemde hangisi mantıklı
1- AMD Ryzen 5 veya Ryzen 7 ( Büyük ihtimalle 7) + 1650ti ekran kartı
2- Intel i5 10300h + 1660ti ekran kartı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,277
Üyeler
189,820
Son üye
berat_xzz