Neler Yeni

7 Eylül 2024 Cumhurbaşkanı'nın Açıklamaları

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,454
İsim
Mehmet Aslan
yıllarca verilen emeğin kurulan hayallerin bir otorite tarafından yok edilmesini savunacak kadar da olmayın be kardeşim. keşke başınııza benzer bir olay gelse de anlasanız diyelim madem. bu ülkede takması en kolay maske atatürk ve din maskesi fettoşun oğulları ne maskesi takacaktı başka? fettoş sonradan peygamber allah dedi diye peygamber ocağı falan demezsin o zaman?
ucu onlara değmedikçe anlamazlar hocam. Allah düşmanın bile onurlusunu versin.

-nisay

80+ Bronze
Bu kılıç sallama mevzusu önceden vardı, ne hikmetse şimdi üstlerine alınmışlar.
darbeden sonra yasaklandı. yasaklı mevzuatı kafana göre bir araya gelip uygularsan adam da darbeci muamelesi yapar sana.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bunların aynısını Fransa'da yapsalar, iktidarda bile olamazlar.
fransa'da yapsa iktidar bile olamazlar mı? bir sürü avrupa devleti var aralarında gittin en sosyalist en solcu olanını buldun bide bana örnek getiriyosun. fransaya bak bakalım hangi adamlar iktidarda. ülkeye mülteci sokan adamlar iktidarda. nasıl böyle özgüvenli olabilirsiniz ya bilmediğiniz şeylerde?

bu ülkede takması en kolay maske atatürk ve din maskesi fettoşun oğulları ne maskesi takacaktı başka?
o yüzden diyorum zaten fetöcüler atatürkü kullandı diye. atatürkle ilgili bir şey olduğu zaman vatan millet sakarya mevzusu yapmayın. bu ülkede atatürkü sevmeyen ama bu vatanı, toprağı, bayrağı seven insanlar var. bunu kafanıza sokmanız gerekiyo artık.

Emir komuta zincirine göre sen de ya seve seve ya öbür yolla Mustafa Kemal'in askerisin. :)
yo değilim. takiyye yapar yoluma bakarım umrumda olmaz :) he bu arada bi ara denizliye uğrayacaktın noldu o iş?

Osmanlı Devleti merhametli bir devletti ve en prime dönemlerinde kimse (irili ufaklı isyanları saymıyorum) baş kaldıramamıştır
senin tarih bilginde yok.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
Kadir Çelik
darbeden sonra yasaklandı. yasaklı mevzuatı kafana göre bir araya gelip uygularsan adam da darbeci muamelesi yapar sana.

fransa'da yapsa iktidar bile olamazlar mı? bir sürü avrupa devleti var aralarında gittin en sosyalist en solcu olanını buldun bide bana örnek getiriyosun. fransaya bak bakalım hangi adamlar iktidarda. ülkeye mülteci sokan adamlar iktidarda. nasıl böyle özgüvenli olabilirsiniz ya bilmediğiniz şeylerde?

o yüzden diyorum zaten fetöcüler atatürkü kullandı diye. atatürkle ilgili bir şey olduğu zaman vatan millet sakarya mevzusu yapmayın. bu ülkede atatürkü sevmeyen ama bu vatanı, toprağı, bayrağı seven insanlar var. bunu kafanıza sokmanız gerekiyo artık.

yo değilim. takiyye yapar yoluma bakarım umrumda olmaz :) he bu arada bi ara denizliye uğrayacaktın noldu o iş?

ee kanka 90lardan beri taktıkları din maskesini niye es geçiyorsunuz? darbe bildirisinde de allah peygamber için yapıyoruz deselerdi şu an dediklerini diyecek miydin? bugün hala allah peygamber diyorlar. sizin zorunuza giden şey hala ülkenin kurucusuna duyulan bu denli sevgi ve saygı. harbiyeli öğrencilerin, ülkenin kurucusu ''harbiyeli'' başkomutan mustafa kemal'in adını anmaları kadar normal bir şey yok. bu siyaset üstüdür buradan darbe iması da çıkmaz.

-nisay

80+ Bronze
darbe bildirisinde de allah peygamber için yapıyoruz deselerdi şu an dediklerini diyecek miydin?
eğer allah peygamber diyerek orduya sızıyolarsa evet diyecektim tabii. siz hala konuyu atatürk zannediyonuz. olay atatürk peygamber efendimiz falan değil.

sizin zorunuza giden şey hala ülkenin kurucusuna duyulan bu denli sevgi ve saygı
dostum atatürk o kadar umrumda değil ki inanamazsın. istedikleri kadar saygı sevgi besleyebilirler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
Kadir Çelik
eğer allah peygamber diyerek orduya sızıyolarsa evet diyecektim tabii. siz hala konuyu atatürk zannediyonuz. olay atatürk peygamber efendimiz falan değil.

dostum atatürk o kadar umrumda değil ki inanamazsın. istedikleri kadar saygı sevgi besleyebilirler.
allah peygamber cemaat diyerek devletin her kurumuna sızdılar ergenekon balyozda orduya girdiler sonra darbe bildirisinde sözde laikliği atatürk'ü kullanmışlar hala ne diyorsunuz :D böyle böyle gerçek gündemden iyi uzaklaştırıyorlar valla insanları.

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1
bilginde yok.
Bizdeki mülteci sayısı ile Fransa'da ki mülteci sayini mi bir tutuyorsun ? Adamlar en ufak yüzde 23 zam için ayaklanıyor biz zam yiye yiye yıllardır adami hükümette tuttuk.

Hala inatla Mevzuatta kaldırıldı diyorsun bu adam peki neden kürsüye çıkıp " o kılıçları kime salliyorsunuz" dedi ? Neden üstlerine alındı? bunlar biliyor bunun gelenek gibi bir şey olduğunu sebeb arıyorlar maksat.hala avel avel bakip bişi demiyorsunuz.

Fetöcüler direk askeriyenin içinde mi doğdular ? Hayır Hepsi tarikat cemaatten çıkma o dediğin fetöcü askerler.O zaman gidin tarikat ve cemaatleride kapatın görelim samimiyetinizi.

allah peygamber cemaat diyerek devletin her kurumuna sızdılar ergenekon balyozda orduya girdiler sonra darbe bildirisinde sözde laikliği atatürk'ü kullanmışlar hala ne diyorsunuz :D böyle böyle gerçek gündemden iyi uzaklaştırıyorlar valla insanları.
Bunların samimiyeti olsa direk cemaat ve tarikatları kapatırlardi.Fethullahın güç kazandığı yerlerden bir tanesidir.

Son düzenleme:

-nisay

80+ Bronze
Bizdeki mülteci sayısı ile Fransa'da ki mülteci sayini mi bir tutuyorsun ?
sayıdan bahsetmiyorum zaten politikalarından bahsediyorum.
Hala inatla Mevzuatta kaldırıldı diyorsun bu adam peki neden kürsüye çıkıp " o kılıçları kime salliyorsunuz" dedi ? Neden üstlerine alındı?
yasaklı olan bi şey. cumhurbaşkanıyla beraber yemin ediyolar zaten. sonradan toplanıp kafalarına göre yemin edemezler yasak. bu ülke yasaklamış bunu uyacaksın bu kadar.
Fetöcüler direk askeriyenin içinde mi doğdular ? Hayıt tarikat cemaatten çıkma o dediğin fetöcü askerler.O zaman git tarikat ve cemaatleride kapatın hadi görelim samimiyetinizi
cemaat de tarikatlar da benim umrumda değil. devlet gereğini yapsın adam gibi denetlesin. bu sloganvari olayı denetleyemez ama değil mi?

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1
sayıdan bahsetmiyorum zaten politikalarından bahsediyorum.

yasaklı olan bi şey. cumhurbaşkanıyla beraber yemin ediyolar zaten. sonradan toplanıp kafalarına göre yemin edemezler yasak. bu ülke yasaklamış bunu uyacaksın bu kadar.

cemaat de tarikatlar da benim umrumda değil. devlet gereğini yapsın adam gibi denetlesin. bu sloganvari olayı denetleyemez ama değil mi?
Politikalari alabilicekleri kadar en az mülteciyi almak kardeşim.Mültecileri burda tutalım diye Avrupa Birliği para bile ödüyor bize.

Haberin altına inersen en çok katkı sağlayan ülkeler arasında Fransa da bulunduğunu görürsün.

Yasak diye değil,kürsüye çıkıp sanki askerler ilk kez böyle bir hareket yapiyorda " kime çekiyorsunuz" diyor bu kadar avelliğe yatmayin ya.Tamam hadi bunu geçtim bu sözü madem ki fetöcüleri kullanıyordu,denetim getirirsin dostum MİT'in eli armut mu topluyordu? yasak getiriyorsun fetö yada başka örgüt istese yine girer yani siz buna önlem mi diyonuz ? tarikatlar için denetim diyorsun sıra TSK ya gelince mi yasak diyorsun

Son düzenleme:

-nisay

80+ Bronze
yasak getiriyorsun fetö yada başka örgüt istese yine girer yani siz buna önlem mi diyonuz ? tarikatlar için denetim diyorsun sıra TSK ya gelince mi yasak diyorsun
şu cümleyi kurma diye ''bu sloganvari olayı denetleyemez ama değil mi?'' şunu dedim ama faydası olmamış.

fetö yada başka örgüt istese yine girer yani siz buna önlem mi diyonuz ?
3 kere denetleme yiyolar ama yine sızabilir. belki sonradan belki başka bi örgüt. illa fetö mü olması lazım?

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1
şu cümleyi kurma diye ''bu sloganvari olayı denetleyemez ama değil mi?'' şunu dedim ama faydası olmamış.

3 kere denetleme yiyolar ama yine sızabilir. belki sonradan belki başka bi örgüt. illa fetö mü olması lazım?
Zaten orda belirtmişim "fetö yada başka örgüt" diye.
Bir askeri geleneği kaldırarak önlem aldığınızı saniyorsunuz fetöcüler her kılığa girer sen merak etme.Onu kaldirsan, yarın başka bir şeyi kullanırlar.Siz bu kafayla giderseniz ortada hiç bişi bırakmazsınız.

KAANT10X

80+ Bronze
Tamam tartışmalar tamamlansın lütfen. Değerli moderatörlerden bu konuda yardım isteyeceğim.
Son olarak ise şunu belirtelim cumhuriyetler de askerler millete bağlıdır dolayısıyla da askerler hükümete bağlı olurlar.

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,454
İsim
Mehmet Aslan

Kılıç sallama olayı darbeden sonraki yıllarda da oldu o teğmenler neden soruşturma yemedi ? Bu mu savunmanız ? Askerlik kanunun kaçıncı maddesi ? Hangi mevzuat ? Hangi teklif ? Ne zaman yürürlüğe girmiş ? Kim teklif etmiş ? Ordu ve Askeri Okullar bu kadar denetimliyse kanundan sonraki teğmenlere neden soruşturma açılmamış ? Madem bir iddia ortaya attınız altını doldurmanızı rica ediyorum.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,010,258
Üyeler
160,054
Son üye
eayberkc
Top Bottom