Neler Yeni

7 Eylül 2024 Cumhurbaşkanı'nın Açıklamaları

-nisay

80+ Bronze
Kılıç sallama olayı darbeden sonraki yıllarda da oldu o teğmenler neden soruşturma yemedi ? Bu mu savunmanız ? Askerlik kanunun kaçıncı maddesi ? Hangi mevzuat ? Hangi teklif ? Ne zaman yürürlüğe girmiş ? Kim teklif etmiş ? Ordu ve Askeri Okullar bu kadar denetimliyse kanundan sonraki teğmenlere neden soruşturma açılmamış ? Madem bir iddia ortaya attınız altını doldurmanızı rica ediyorum.
resmi törende askerlik andı vardır. bayrak ve silahla yapılan yemin. 2016 dan önce subaylık metni ve askerlik andı resmiyetteydi. 2016 sonrasında subaylık metnini kaldırdılar ve resmiyette sadece askerlik andı kaldı. kılıç sallama olayı darbeden sonraki yıllarda oldu diyosun. ben bilmiyorum linkini bırak buraya. resmiyette olmayan bir şeyi sloganlı bi şekilde yapmışlarsa yine tepki alacaklardır ama ben hatırlamıyorum. kim teklif etmiş, ne zaman yürürlüğe girmiş bunlar boş sorular git bak onu da mı ben öğreteyim. önemliyse neden önemli olduğunu söyle.

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,530
İsim
Mehmet Aslan
resmi törende askerlik andı vardır. bayrak ve silahla yapılan yemin. 2016 dan önce subaylık metni ve askerlik andı resmiyetteydi. 2016 sonrasında subaylık metnini kaldırdılar ve resmiyette sadece askerlik andı kaldı. kılıç sallama olayı darbeden sonraki yıllarda oldu diyosun. ben bilmiyorum linkini bırak buraya. resmiyette olmayan bir şeyi sloganlı bi şekilde yapmışlarsa yine tepki alacaklardır ama ben hatırlamıyorum. kim teklif etmiş, ne zaman yürürlüğe girmiş bunlar boş sorular git bak onu da mı ben öğreteyim. önemliyse neden önemli olduğunu söyle.
Ben bilmiyorum işte o yüzden diyorum hangi kanun ne zaman yürürlüğe girmiş nerede yazıyor ? Göster madem hakimsen. Kaynaksız bilgiye neden inanayım.

Bana birine kılıç kaldırıyorlamış veya mesaj veriyorlarmış gibi gelmedi , göründüğü üzere bu Harp Okulunda olan bir gelenek. :)

Bunun teğmenlere karşı bilinçli bir saldırı olduğu apaçık belli , yıllarca yapılan gelenek şimdi mi sorun oldu. İnternette yazılanlara bakınca insanların algı operasyonuna uğradığı bariz belli. O hakaret ettiğiniz teğmenler belki de dünyanın en disiplinli yerinde eğitim almışlar birinci olmuşlar , belki doğuda göreve gidecekler bizim için şehit olup al bayrağa sarılı olarak geri dönecekler arkalarından ağlayacağız. Ne mesajlar gördüm twitter da küfürler havada yazık değil mi o çocuklar ? Onların ailelerine ? Daha doyamadan eğitim alsın diye göndermiş anadoludan oradan buradan çocuğunu. Yazık değil mi o emeklere. Hem de onur duyulması gereken bir davranıştan ötürü.

2021 yılı Harp Okulu Mezuniyet törenleri:

Yıl : 2008 Hava Harp Okulu mezuniyet töreni.
1725840778572.png

Yıl : 2008 Deniz Harp Okulu mezuniyet töreni.
1725840810861.png

Yıl : 2024 Kara Harp Okulu mezuniyet töreni:
1725840961290.png

Son düzenleme:

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Tamam tartışmalar tamamlansın lütfen. Değerli moderatörlerden bu konuda yardım isteyeceğim.
Son olarak ise şunu belirtelim cumhuriyetler de askerler millete bağlıdır dolayısıyla da askerler hükümete bağlı olurlar.
Tartışmamız da herhangi bir küfür vs yok ,açık kalması daha iyi olur.

-nisay

80+ Bronze
Ben bilmiyorum işte o yüzden diyorum hangi kanun ne zaman yürürlüğe girmiş nerede yazıyor ? Göster madem hakimsen. Kaynaksız bilgiye neden inanayım.

Bana birine kılıç kaldırıyorlamış veya mesaj veriyorlarmış gibi gelmedi , göründüğü üzere bu Harp Okulunda olan bir gelenek. :)

2021 yılı Harp Okulu Mezuniyet törenleri:

Yıl : 2008 Hava Harp Okulu mezuniyet töreni.
Alıntıyı görüntüle

Yıl : 2008 Deniz Harp Okulu mezuniyet töreni.
Alıntıyı görüntüle

Yıl : 2024 Kara Harp Okulu mezuniyet töreni:
Alıntıyı görüntüle
2016 sonrası subaylık metni göster diyorum 2008 tarihli 2 mezuniyet atıyosun. bir de 2024 mezuniyetini atıyosun. zaten olay 2024 mezuniyet töreni? sarhoş musun? eğer değilsen çok üzücü bir durum. 2021 mezuniyet töreninde ise bir slogan yok sadece kılıç çekmişler gayet güzel görüntüler. olay kılıç çekmek değil imaj ve slogan.
resmiyette olmayan bir şeyi sloganlı bi şekilde yapmışlarsa yine tepki alacaklardır ama ben hatırlamıyorum.
hayır bunu da yazdım yani sloganlı bir şekilde yapmışlarsa diye ama okuma anlama da problem olabilir rica ediyorum. slogan yok gördüğüm kadarıyla. dolayısıyla bir sıkıntı da yok. başka aydınlanmak istediğiniz bir şey var mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

dostum kim yürürlüğe sokmuş kim teklif vermiş bunları söylesem ne değişicek? ne gibi bi önemi var belirtir misin? iç hizmet kanunundan bunları kendin öğrenebilirsin.

Bunun teğmenlere karşı bilinçli bir saldırı olduğu apaçık belli , yıllarca yapılan gelenek şimdi mi sorun oldu. İnternette yazılanlara bakınca insanların algı operasyonuna uğradığı bariz belli. O hakaret ettiğiniz teğmenler belki de dünyanın en disiplinli yerinde eğitim almışlar birinci olmuşlar , belki doğuda göreve gidecekler şehit olup al bayrağa sarılı olarak geri dönecekler arkalarından ağlayacağız. Ne mesajlar gördüm twitter da küfürler havada yazık değil mi o çocuklar ? Onların ailelerine ? Daha doyamadan eğitim alsın diye göndermiş anadoludan oradan buradan çocuğunu. Yazık değil mi o emeklere. Hem de onur duyulması gereken bir davranıştan ötürü.
anlayamadığınız yer şu. ben ne attıkları slogandan rahatsızım, ne de gelenekleri yerine getirmesinden. 2016 sonrası darbe imajı vermemek için yasaklanan ve kaldırılan mevzuatı sebepsiz şekilde 2024 de canlandırmaları. bundan önceki yıllarda da kılıç çekme var ama slogan yok. ne alaka ki 2024 de böyle bir slogan atılıyo? ki sloganın aslı bile böyle değil. tamamen kendi kafalarına göre uydurmuşlar ve yapmışlar. cezalarını çekecekler. 5 yıl eğitim görüyolar bunları öğrenmeleri lazım. teğmen oluyosun ama kafana göre iş yapıyosun? hani disiplin, hani şiar?

Son düzenleme:

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,530
İsim
Mehmet Aslan
2016 sonrası subaylık metni göster diyorum 2008 tarihli 2 mezuniyet atıyosun. bir de 2024 mezuniyetini atıyosun. zaten olay 2024 mezuniyet töreni? sarhoş musun? eğer değilsen çok üzücü bir durum. 2021 mezuniyet töreninde ise bir slogan yok sadece kılıç çekmişler gayet güzel görüntüler. olay kılıç çekmek değil imaj ve slogan.

hayır bunu da yazdım yani sloganlı bir şekilde yapmışlarsa diye ama okuma anlama da problem olabilir rica ediyorum. slogan yok gördüğüm kadarıyla. dolayısıyla bir sıkıntı da yok. başka aydınlanmak istediğiniz bir şey var mı?
Sen demedin mi kılıç sallama olayı oldu mu bilmiyorum diye ? 2024 de ki olay tören öncesi veya tören sırasında yapılmış bir kutlama değil. Tören bittikten sonra teğmenlerin kendi kutlamaları. İmaj ve slogan diyorsun nedir seni rahatsız eden ? Atatürk demeleri mi ? Laiklik , adalet Cumhuriyetin mayasında olan şeyler değil mi ? Bundan mı rahatsız oldun ? Biraz samimi olun arkadaşım samimi varsa rahatsızlığın açık açık evet ben bu kelimeden rahatsız oldum de evirip kıvırma.

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Gözünü seveyim bu askerlerin söylediği sloganları zaten askeri okullarda söyletiliyor.Bu Askerler "biz fetöcüyüz veya biz PKK liyiz " demiyor ki.
Ayrıca " kılıç çekmişler ne güzel görüntüler " diyorsun evet ne güzel görüntüler buna bende katılıyorum ama başımızdaki adam " kime kılıç çekiyorsunuz" diyip racon kesmeyi çalışıyor.

-nisay

80+ Bronze
Sen demedin mi kılıç sallama olayı oldu mu bilmiyorum diye ? 2024 de ki olay tören öncesi veya tören sırasında yapılmış bir kutlama değil. Tören bittikten sonra teğmenlerin kendi kutlamaları. İmaj ve slogan diyorsun nedir seni rahatsız eden ? Atatürk demeleri mi ? Laiklik , adalet Cumhuriyetin mayasında olan şeyler değil mi ? Bundan mı rahatsız oldun ? Biraz samimi olun arkadaşım samimi varsa rahatsızlığın açık açık evet ben bu kelimeden rahatsız oldum de evirip kıvırma.
eğer profilime girersen bu tarz şeylerden korkmadığımı tam tersi samimi konuştuğumu anlarsın. ne kanundan korkarım ne ondan ne bundan. doğru bildiğimi konuşuyorum. 2016 sonrası kılıç sallama ve sloganlı bir şekilde varsa at ben hatırlamıyorum dedim.
resmiyette olmayan bir şeyi sloganlı bi şekilde yapmışlarsa yine tepki alacaklardır ama ben hatırlamıyorum.
bir daha atayım belki görmemişsindir. SLOGANLI diye belirtmişim. attığın videoda slogan yok. istersen bir daha tekrar edebilirim?

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,530
İsim
Mehmet Aslan

dostum kim yürürlüğe sokmuş kim teklif vermiş bunları söylesem ne değişicek? ne gibi bi önemi var belirtir misin? iç hizmet kanunundan bunları kendin öğrenebilirsin.

anlayamadığınız yer şu. ben ne attıkları slogandan rahatsızım, ne de gelenekleri yerine getirmesinden. 2016 sonrası darbe imajı vermemek için yasaklanan ve kaldırılan mevzuatı sebepsiz şekilde 2024 de canlandırmaları. bundan önceki yıllarda da kılıç çekme var ama slogan yok. ne alaka ki 2024 de böyle bir slogan atılıyo? ki sloganın aslı bile böyle değil. tamamen kendi kafalarına göre uydurmuşlar ve yapmışlar. cezalarını çekecekler. 5 yıl eğitim görüyolar bunları öğrenmeleri lazım. teğmen oluyosun ama kafana göre iş yapıyosun? hani disiplin, hani şiar?
Kusura bakma ama o çocukların nasıl bir disiplinde eğitim aldığını sende bende biliyoruz ikimizin de disiplin dersi vermesi haddimize değil.

-nisay

80+ Bronze
Gözünü seveyim bu askerlerin söylediği sloganları zaten askeri okullarda söyletiliyor
slogan zaten her yerde söyleniyor. mustafa kemalin askerleriyiz sloganı. maçlarda stadlarda konserlerde. olay slogan veya atatürk değil. verilen imaj. tayyip erdoğan niye atatürk dediniz demiyor, niye kılıç çekiyosunuz kime kılıç çekiyosunuz diyor? önemli olan imaj yani.

Kusura bakma ama o çocukların nasıl bir disiplinde eğitim aldığını sende bende biliyoruz ikimizin de disiplin dersi vermesi haddimize değil.
gördükleri eğitim sağlamdır tabii ama maalesef bu yapılan bilinçsizce. gerek yoktu.

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,530
İsim
Mehmet Aslan
slogan zaten her yerde söyleniyor. mustafa kemalin askerleriyiz sloganı. maçlarda stadlarda konserlerde. olay slogan veya atatürk değil. verilen imaj. tayyip erdoğan niye atatürk dediniz demiyor, niye kılıç çekiyosunuz kime kılıç çekiyosunuz diyor? önemli olan imaj yani.

gördükleri eğitim sağlamdır tabii ama maalesef bu yapılan bilinçsizce. gerek yoktu.
Bu hata teğmenlerin soruşturma yemesine ve belki ihraç olmasına değecek bir hata mı ? Ki Bölük Komutanı da istifa etti.(rildi)

-nisay

80+ Bronze
Bu hata teğmenlerin soruşturma yemesine ve belki ihraç olmasına değecek bir hata mı ?
burası devletin bileceği iş. ihraç mı eder soruşturma mı açar onu ben bilemem. tayyip erdoğan 2016 sonrası baya yalnızlık yaşıyo. adamı davutoğlu bıraktı, babacan bıraktı şuan hala kendi partisinde sızmalar var. sendrom yaşıyo olabilir. ihanetten korkmak veya direkt korkmak diyebilirsin buna. tekrardan darbe imajı verenlere acımayacaktır muhtemelen bilemiyorum.

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,530
İsim
Mehmet Aslan
burası devletin bileceği iş. ihraç mı eder soruşturma mı açar onu ben bilemem. tayyip erdoğan 2016 sonrası baya yalnızlık yaşıyo. adamı davutoğlu bıraktı, babacan bıraktı şuan hala kendi partisinde sızmalar var. sendrom yaşıyo olabilir. ihanetten korkmak veya direkt korkmak diyebilirsin buna. tekrardan darbe imajı verenlere acımayacaktır muhtemelen bilemiyorum.
Bırakan kişilerde meymenet olsa bari. Abdülhamit paranoyasına benzetiyorum bu refleksleri. Benden size tavsiye Teğmenlerin kılıçlarını tartışacağımıza Ordu içinde fink atan M*nzilciler konuşulsun , malum örgütten tek farkları yönetimle şimdilik ters düşmemeleri.

-nisay

80+ Bronze
Benden size tavsiye Teğmenlerin kılıçlarını tartışacağımıza Ordu içinde fink atan M*nzilciler konuşulsun , malum örgütten tek farkları şimdilik yönetimle ters düşmemeleri.
orduya kim sızıyo, orduyu kim güçsüzleştirmeye çalışıyo, hangi cemaat, hangi tarikat varsa bulunmalı aynı fikirdeyim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,740
Üyeler
161,338
Son üye
dynamicpupil
Top Bottom