parrot
80+
- Reaksiyon skoru
- 6
bilgisayarınız kaç w çekiyo ve bütçeniz ne kadarOrta segment için psu ne önerirseniz peki bende kasa + psu bakıyorum bir türlü karar veremedim
bilgisayarınız kaç w çekiyo ve bütçeniz ne kadarOrta segment için psu ne önerirseniz peki bende kasa + psu bakıyorum bir türlü karar veremedim
Yeni toplayacağım hocam 750w yeterli olur sanırım ileride yükseltme yada değiştirme yapmayacağım. kasa + psu için bütçe 4-5kbilgisayarınız kaç w çekiyo ve bütçeniz ne kadar
Hocam, bence kasa için ya 2. elden bakın ya da uzay sistemi toplayın. Ama yine de sıfır alacağım diyorsanız, bulabildiğim en iyi seçenekler bunlar:Yeni toplayacağım hocam 750w yeterli olur sanırım ileride yükseltme yada değiştirme yapmayacağım. kasa + psu için bütçe 4-5k
İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F ( 5949 )
Anakart: COLORFUL BATTLE-AX B650M-PLUS V14 ( 4599 )
SSD : Kioxia Exceria PRO ( 3159 )
RAM: Patriot Viper Venom RGB 32 GB (2x16) DDR5 6000 MHz CL30 ( 3699 )
İşlemci Soğutucusu: Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB TL-C12B-S V2 ( 1600 )
GPU : 7800Xt
Hocam, bence kasa için ya 2. elden bakın ya da uzay sistemi toplayın. Ama yine de sıfır alacağım diyorsanız, bulabildiğim en iyi seçenekler bunlar:
Kasa:
GameBooster GB-G1956BB FRGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
PSU:
NZXT 750W C750 80+ Bronze Güç Kaynağı
Toplam 5012 TL yapıyor. C750'yi birçok Youtuber kullanıyor ve NZXT de kaliteli bir marka olduğu için tercih ettim. Ama dediğim gibi, uzay sistemi toplarsanız veya ikinci el bir kasa bulursanız, şu PSU'ları almanızı tavsiye ederim:
Alternatif PSU:
ASUS TUF Gaming 750B 750W
MSI MAG A750GL 750W
bu kasa uygun olur mu sizce o zaman belki bütçeyi arttırıp dediğiniz psulardan birini alabilirim yada nzxt yeterli ise bu kasayı alabilirim yanına. nzxt için kötü yorum görmedim sessiz ve uzun ömürlü ise direk alabilirim bütçeyi çok zorlamadan
Teşekkür ederim. marka takıntım yok aslında görsel olarak pek içime sinmedi o yüzden dediklerinizi değerlendireceğim çok sağolun şimdi birde bunlara önermişler ona bakıyorumSeçtiğiniz kasa gayet şık duruyor, kullanıcılar tarafından da oldukça beğenilmiş. Extreme ATX olduğu için büyük bir kasa ve hava akışı konusunda da başarılı olacağını düşünüyorum. Özellikle mesh yapıda olması, bu konuda bilinçli bir tercih yaptığınızı gösteriyor. Genel anlamda gayet iyi bir kasa.
Ancak büyük ihtimalle fanlardan biraz kısmışlar ve yatırım daha çok kasanın genel yapısına gitmiş gibi duruyor. Buna rağmen yine de tercih edilebilir bir model.
Yine de eğer marka konusunda bir hassasiyetiniz varsa veya 360 mm sıvı soğutma düşünmüyorsanız, büyük ihtimalle siz de görmüşsünüzdür, yaklaşık 300 TL farkla şu kasa da alınabilir:
![]()
MSI MAG FORGE 100M RGB Led Fanlı ATX Oyuncu Kasası Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz MSI MAG FORGE 100M RGB Led Fanlı ATX Oyuncu Kasası fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI MAG FORGE 100M RGB Led Fanlı ATX Oyuncu Kasası özelliklerini incele, 2.183,12 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Benim gibi marka konusunda biraz takıntınız varsa, bu fiyat farkı verilerek MSI gibi daha bilinir bir markaya yönelmek daha cazip olabilir.
aslında bende hazır olarak 750w psu lu kasa önericektim ama hangi marka hangi sertifikaya sahip psu koyduklarını yazmadıklarından emin olamadım size önersemmi önermesemmi diyeTeşekkür ederim. marka takıntım yok aslında görsel olarak pek içime sinmedi o yüzden dediklerinizi değerlendireceğim çok sağolun şimdi birde bunlara önermişler ona bakıyorum
XPG K Mesh Kyber 750W 80+ Gold Rainbow mATX/ATX Siyah Kasa - Game Garaj
XPG K Mesh Kyber 750W 80+ Gold Rainbow mATX/ATX Siyah Kasa En İyi Fiyat Ve Taksit Seçenekleri İle GameGaraj'da !!!www.gamegaraj.com
FSP Cmt218b+hydro K Pro 750w 80plus Bronze Rainbow Atx Mid Tower Gaming Kasa
CMT218-750W - FSP Cmt218b+hydro K Pro 750w 80plus Bronze Rainbow Atx Mid Tower Gaming Kasapckolik.com.tr
gamegarajdaki 80+ gold sertifikaya sahipmiş kasada xpg nin bence f/p ama psu nun markası nedir bilmiyorum yinede karar sizinTeşekkür ederim. marka takıntım yok aslında görsel olarak pek içime sinmedi o yüzden dediklerinizi değerlendireceğim çok sağolun şimdi birde bunlara önermişler ona bakıyorum
XPG K Mesh Kyber 750W 80+ Gold Rainbow mATX/ATX Siyah Kasa - Game Garaj
XPG K Mesh Kyber 750W 80+ Gold Rainbow mATX/ATX Siyah Kasa En İyi Fiyat Ve Taksit Seçenekleri İle GameGaraj'da !!!www.gamegaraj.com
FSP Cmt218b+hydro K Pro 750w 80plus Bronze Rainbow Atx Mid Tower Gaming Kasa
CMT218-750W - FSP Cmt218b+hydro K Pro 750w 80plus Bronze Rainbow Atx Mid Tower Gaming Kasapckolik.com.tr
Teşekkür ederim.aslında bende hazır olarak 750w psu lu kasa önericektim ama hangi marka hangi sertifikaya sahip psu koyduklarını yazmadıklarından emin olamadım size önersemmi önermesemmi diye
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
gamegarajdaki 80+ gold sertifikaya sahipmiş kasada xpg nin bence f/p ama psu nun markası nedir bilmiyorum yinede karar sizin
hocam içinde https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-xpg-kyber-750w-gen5-750-w-fiyati,745990869.html bu var güzel aslında f/p xpg öyle kötü bir marka değil bilindik istanbulda garanti servisleri varmış penta ile anlaşmalıymış kötü yorum görmedim hocam yinede karar sizinTeşekkür ederim.
![]()
XPG Valor Mesh Siyah RGB Mid Tower 750W 80+ Gold Gaming Kasa
Kullanıcılar ayrıca, PSU örtüsünün altına iki ek depolama sürücüsü eklemek için bir HDD kafesi kurabilir.www.gaming.gen.tr
XPG 750W 80+ Gold PSU ile birlikte gelmektedir. böyle yazmışlar ama tam şey yok heralde
tam modüler değilmiş ama farketmez eğer ekran kartına rgb li kablo fln almıcaksanız (2k civarı) gayet fp ürünTeşekkür ederim.
![]()
XPG Valor Mesh Siyah RGB Mid Tower 750W 80+ Gold Gaming Kasa
Kullanıcılar ayrıca, PSU örtüsünün altına iki ek depolama sürücüsü eklemek için bir HDD kafesi kurabilir.www.gaming.gen.tr
XPG 750W 80+ Gold PSU ile birlikte gelmektedir. böyle yazmışlar ama tam şey yok heralde