Neler Yeni

7000TL bütçe ile toplama bilgisayar tavsiyesi.

Jnwander

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,237
İsim
Kadir Tunç
Arkadaşım değil ya kuzenim. 😂 Ama arkadaşım olsa da yaparım. Stok soğutucu yeter mi bir tek ona emin olamadım. İlla ki ısınır diye düşünüyorum. Ryzen 3100-3600ü geride bırakan bir işlemciyse bunu almak tabii ki de daha mantıklı. Buna yönlendireceğim kendisini.
İlgilenip yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
Ha birde son bir sorum olacak. Bu Intel işlemcilerin bazıları için " Bu işlemci de en fazla 2666Mhz RAM kullanabilirsin. " gibi cümleler kuruyorlar.
Bu işlemci için de geçerli mi bu yoksa 3200Mhz RAM'lerimizi rahatlıkla kullanabilir miyiz?
Rica ederim.Isınacağını pek sanmıyorum sonuçta kuzeniniz pubg oynuyor ama isterseniz 80 liraya https://m.n11.com/snowman-m200-cpu-fan-rainbow-ledli-cpu-fan-P433136369 bunu öneririm.Bir hediye fırsatı daha 😁
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşım değil ya kuzenim. 😂 Ama arkadaşım olsa da yaparım. Stok soğutucu yeter mi bir tek ona emin olamadım. İlla ki ısınır diye düşünüyorum. Ryzen 3100-3600ü geride bırakan bir işlemciyse bunu almak tabii ki de daha mantıklı. Buna yönlendireceğim kendisini.
İlgilenip yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
Ha birde son bir sorum olacak. Bu Intel işlemcilerin bazıları için " Bu işlemci de en fazla 2666Mhz RAM kullanabilirsin. " gibi cümleler kuruyorlar.
Bu işlemci için de geçerli mi bu yoksa 3200Mhz RAM'lerimizi rahatlıkla kullanabilir miyiz?
Evet eğer z490 anakart almaz iseniz 2666 mhz'de çalışıyor ama ona rağmen güçlü.

Squirtle48

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,926
İsim
Metehan Akyalı
Rica ederim.Isınacağını pek sanmıyorum sonuçta kuzeniniz PUBG oynuyor ama isterseniz 80 liraya https://m.n11.com/snowman-m200-cpu-fan-rainbow-ledli-cpu-fan-P433136369 bunu öneririm.Bir hediye fırsatı daha 😁
Yine alalım biz soğutma. Hayatımda en sevmediğim şeylerden biri stok soğutucu ile bilgisayar çalıştırmak.
Evet eğer z490 anakart almaz iseniz 2666 mhz'de çalışıyor ama ona rağmen güçlü.
O halde 3200Mhz yerine 3000Mhz RAM'de tercih edebiliriz. Biraz bile fiyat farkı olsa işimize gelebilir.
Videoyu da birazdan izleyeceğim. Anakart'ta 2933Mhz destek veriyor çünkü.

Jnwander

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,237
İsim
Kadir Tunç
Yine alalım biz soğutma. Hayatımda en sevmediğim şeylerden biri stok soğutucu ile bilgisayar çalıştırmak.

O halde 3200Mhz yerine 3000Mhz RAM'de tercih edebiliriz. Biraz bile fiyat farkı olsa işimize gelebilir.
3000 MHz olanı daha pahalı :) 2666 MHz ise stokta kalmamış maalesef.

LothbLoki

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
416
İsim
Enis Solak

Hocam bence 3200mhz ramler kalabilir ilerde daha iyi bir anakart alırsanız ramlerin mhz sini yükseltmek için tekrar para vermezsiniz. Sonuçta mhz sinin yüksek olmasının bir zararı yoktur sistem kaç mhz destekliyorsa orda çalışacaktır.

Squirtle48

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,926
İsim
Metehan Akyalı
Hocam bence 3200mhz ramler kalabilir ilerde daha iyi bir anakart alırsanız ramlerin mhz sini yükseltmek için tekrar para vermezsiniz. Sonuçta mhz sinin yüksek olmasının bir zararı yoktur sistem kaç mhz destekliyorsa orda çalışacaktır.
Biliyorum. Kuzenimle konuştuktan sonra ona göre kararını vereceğiz artık. Teşekkür ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,080,043
Üyeler
171,688
Son üye
msungur48
Top Bottom