Neler Yeni

750 ₺ bütçeye 700W veya 750W PSU TAVSİYE

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Peki cooler master mwe gold 750w ful mödüler mi ? Highpower GD performance 750w mı ?

Onun da incelemesine bakmak lazım ama inceleme yapan site benim yerime yapmış :)

Tam ona bakarken yazdın.

High Power 750W Gold %5 daha iyiymiş.

RM750 daha iyi gözüküyor ama ana kapasitörler çok kötü. O yüzden önermiyorum.

OnlyEmreks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
686
İsim
Emre kara
Onun da incelemesine bakmak lazım ama inceleme yapan site benim yerime yapmış :)

Tam ona bakarken yazdın.

High Power 750W Gold %5 daha iyiymiş.

RM750 daha iyi gözüküyor ama ana kapasitörler çok kötü. O yüzden önermiyorum.

Coil whine yaşarmıyım ? Çünkü https://www.akakce.com/power-supply...gold-gd-hp1-j750gd-f12s-fiyati,513006375.html
Burda alttaki hepsiburadaya tikladiginizda yorumlara baktığında kotu yorumlar da var bi bak istersen. Sessiz değil demişler. Kablo kısa demişler.

GassUp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Cihan KASAP

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13

OnlyEmreks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
686
İsim
Emre kara
Kablo işini bilemem.

Fanları 35 DB civarı ses yapıyor, çok fazla değil.

Kablonun kısa kalacağını sanmam. En kötü uzatıcı alırsın, bu fiyatta gayet iyi bence.

Birde hangisi daha iyi

VS

Aralarındaki fark ne kadardır ? Birde neden thermaltake olanı seçmeliyim bunları söylermisin ( modülerlik dışında )

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Birde hangisi daha iyi

VS

Aralarındaki fark ne kadardır ? Birde neden thermaltake olanı seçmeliyim bunları söylermisin ( modülerlik dışında )

Daha üst model olarak geçiyor.

Tam kaynak bulamadım.

Ben High Power 750W Gold alır geçerdim.

OnlyEmreks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
686
İsim
Emre kara
Daha üst model olarak geçiyor.

Tam kaynak bulamadım.

Ben High Power 750W Gold alır geçerdim.

Bende alıcam almasınada. Bunda akıllı fan sistemi vs var mıdır acaba boştayken fanları ses çıkarmama sistemi koruma altina alma yani işin açıkcası bu güç kaynağının diğer üst düzey güc kaynaklarına göre bir eksisi var mıdır?

Birde cooler master mwe gold 750w ile karsilastirdiginiz sitenin linkini atarmisiniz ?

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Bende alıcam almasınada. Bunda akıllı fan sistemi vs var mıdır acaba boştayken fanları ses çıkarmama sistemi koruma altina alma yani işin açıkcası bu güç kaynağının diğer üst düzey güc kaynaklarına göre bir eksisi var mıdır?

Birde cooler master mwe gold 750w ile karsilastirdiginiz sitenin linkini atarmisiniz ?

Akıllı fan sistemini bilmiyorum ama 200W'a kadar 10 DB gibi aşırı düşük bir ses çıkarıyor.

Diğer güç kaynaklarına göre pek eksisini göremedim, sadece Hold-up Time olarak düşük ama incelemesine baktığım PSU High Power 750W Gold değil bir alt modeli, yani High Power 750W Gold'dan bir tık daha kötü olması olağan. High Power 750W Gold'da Hold-up Time süresinin normal olacağını düşünüyorum.

3.3V'da ani akım verilince 3.3V voltajı 3.1V'a düşmüş ama bu durum bence büyük bir eksi değil. Zaten gerekli korumalar var ve o testler özel olarak ani akım olsun diye yapılıyor. Standart kullanımda böyle sorunlar olmaz.

GF1 Hold-Up Time olarak da iyi, kapasitör olarak da iyi. %110 yükte 2 mV daha az dalgalanma olmuş. Ayrıca GF1 3.3V'da ani akım testini geçebilmiş.

GF1 daha kaliteli bir model ama High Power 750W Gold'da çok kaliteli bir PSU.

https://www.techpowerup.com/review/chieftec-polaris-psu-750-w/ Bu PSU High Power 750W Gold'un etitet basılmış hâli, High Power 750W Gold bundan daha iyi olur muhtemelen.

Ayrıca kaynakta eksi olarak ''Düşük garanti(2 yıl)'' yazılmış ama High Power 750W Gold modelinde 10 yıl garanti vardı sanırsam.

OnlyEmreks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
686
İsim
Emre kara
Akıllı fan sistemini bilmiyorum ama 200W'a kadar 10 DB gibi aşırı düşük bir ses çıkarıyor.

Diğer güç kaynaklarına göre pek eksisini göremedim, sadece Hold-up Time olarak düşük ama incelemesine baktığım PSU High Power 750W Gold değil bir alt modeli, yani High Power 750W Gold'dan bir tık daha kötü olması olağan. High Power 750W Gold'da Hold-up Time süresinin normal olacağını düşünüyorum.

3.3V'da ani akım verilince 3.3V voltajı 3.1V'a düşmüş ama bu durum bence büyük bir eksi değil. Zaten gerekli korumalar var ve o testler özel olarak ani akım olsun diye yapılıyor. Standart kullanımda böyle sorunlar olmaz.

GF1 Hold-Up Time olarak da iyi, kapasitör olarak da iyi. %110 yükte 2 mV daha az dalgalanma olmuş. Ayrıca GF1 3.3V'da ani akım testini geçebilmiş.

GF1 daha kaliteli bir model ama High Power 750W Gold'da çok kaliteli bir PSU.

https://www.techpowerup.com/review/chieftec-polaris-psu-750-w/ Bu PSU High Power 750W Gold'un etitet basılmış hâli, High Power 750W Gold bundan daha iyi olur muhtemelen.

Ayrıca kaynakta eksi olarak ''Düşük garanti(2 yıl)'' yazılmış ama High Power 750W Gold modelinde 10 yıl garanti vardı sanırsam.

Peki eminmisin o ürünün high power ın etiket basılmış ürünü olduğuna ?

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13

HABAR

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,435
İsim
Ahmet Burak ARSLAN
Discord
HABAR#0001
Reddit
Either-Professor
Peki eminmisin o ürünün high power ın etiket basılmış ürünü olduğuna ?
Chieftec Polaris'in etiket basılmış hail değil, Chieftec, Polaris modelini(ve sanırım tüm ürünlerini) High Power'a ürettiriyor. İncelemede tabloya bakarsanız OEM kısmında Hih Power yazdığını görürsünüz.
��
General Data​
Chieftec PPS-750FC Parts Description
Manufacturer (OEM)
High Power​
PCB Type
Single Sided​

OnlyEmreks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
686
İsim
Emre kara
Bilginin kaynağı @HABAR hocam.

Attığım PSU'yu incelersek en iyi PSU'ların 1-2 tık altı olarak geçiyor.

https://linustechtips.com/topic/1116640-psucultists-psu-tier-list/

Buyur sertifika almış bir Tier List.

Burada da B seviye olarak geçiyor.

Son olarak hocam. High power performance GD 750w 80+ gold güç kaynağının bağlamtıları yeterlimi ? Ryzen 9 5900x ve rtx 3080 ya da rx6800xt ile kullanılacak
Mesaj otomatik birleştirildi:

Chieftec Polaris'in etiket basılmış hail değil, Chieftec, Polaris modelini(ve sanırım tüm ürünlerini) High Power'a ürettiriyor. İncelemede tabloya bakarsanız OEM kısmında Hih Power yazdığını görürsünüz.

Son düzenleme:
Top Bottom