7500F 5 GHZ ye çıkmıyor

Hocam 4300 lira daha iyisini bulamazsınız ve 7500f için yeterli olur sadece uzun vadeli dayanıklılık için biraz daha bütçe ayırabilirsiniz ama ihtiyac yok. Sağolsun satıcılar amd anakart ve işlemci fiyatlarını pahalıya sattığından intele yöneldim pişman değilim. Zaten ben 10 yıl I5 6500 kullanmışım. Bir 5-7 yıl 13500 kullanırım kafasındayım. Burada FPS oyunları hariç hemen hemen 13500 işlemciyle 7500f işlemci performansı birbirine çok yakınlar. Tercih sizin. B760 Gaming X: 6300 TL. Intel Core 13500: 5200 tl aldım.
13500 de çok güzelde hocam soket yüzünden sanırım amd seçicem. Yoksa intel alırdım kesinlikle. Birde anakart daha pahalı intel tarafında. O yüzden b650mr ve 7500f ya da 7600 düşünüyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

benim anakartın orta seviye için olması lazm ama ben zaten vatan indirimi döneminde wifi sebebiyle almıştım. Ama sende biliyorsundur şuan orta seviye en çok önerilen hatta aylardır Asus Prime B650M-K ve 5000₺ flan olması lazm.
Ben b650me düşünüyorum hocam. Ama sizin kart ilginçmiş. Wifili yerine normal alıp 1 tanede wifi adaptör alsaydınız.

13500 de çok güzelde hocam soket yüzünden sanırım amd seçicem. Yoksa intel alırdım kesinlikle. Birde anakart daha pahalı intel tarafında. O yüzden b650mr ve 7500f ya da 7600 düşünüyorum.

Ben b650me düşünüyorum hocam. Ama sizin kart ilginçmiş. Wifili yerine normal alıp 1 tanede wifi adaptör alsaydınız.
Şu anakart düne kadar 5700 liraydı ama doğum günü fırsatları bitti. Burada bu gördüğüm indirimden birisi belki gelecekte AMD tarafında ve/veya intelde anakart indirimleri tekrar görürüz. 6300 lira alarak kazık yemiş oldum ilk kez

Şu anakart düne kadar 5700 liraydı ama doğum günü fırsatları bitti. Burada bu gördüğüm indirimden birisi belki gelecekte AMD tarafında ve/veya intelde anakart indirimleri tekrar görürüz. 6300 lira alarak kazık yemiş oldum ilk kez
Aslında kart çok güzel duruyor hocam. 4slotlu vs. 6300 den almışsınız ama 7700 lira şimdi bence gene iyi.

ben 4.487.20₺ ye aldım anakartta wifi bulunması çok daha iyi sonuçlar verebiliyor ama ger gör ki wifiyi açınca oyunlarda drop yiyiorum :D 0 fps oluyor ama oyun 200 üstü aslında. düşme gözükmüyor ses gidiyor takılınca bide çok kısa sürüyor wifi de değilim şuanlık driver bulmam lazm herhalde iyi bi tane ama tilt durumlar ve daha ghz sorunu hallolmadı.

Çekmesi gerektiği kadar güç çekiyor sorun yok prime95 ağır normal kullanımda 5ghz görür

Son düzenleme:
ben 4.487.20₺ ye aldım anakartta wifi bulunması çok daha iyi sonuçlar verebiliyor ama ger gör ki wifiyi açınca oyunlarda drop yiyiorum :D 0 fps oluyor ama oyun 200 üstü aslında. düşme gözükmüyor ses gidiyor takılınca bide çok kısa sürüyor wifi de değilim şuanlık driver bulmam lazm herhalde iyi bi tane ama tilt durumlar ve daha ghz sorunu hallolmadı.
O zaman boş yere wifi var diye almaya gerek yok sanırım. En azından gigabyte için. Ne sıkıntılı bir anakartmış hocam. Gerçi fiyatları iyiymiş wifi falan var.

Geri