Neler Yeni

Çözüldü✓ 7500F mi 7600 mü tercih edilmeli

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Furkan
Bilgisayar toplamak için yeni yeni araştırmaya başladım. 7500F dahili ekran kartı içermiyor 7600 ise içeriyor. 7500F almam durumunda ekran kartım daha fazla yıpranır mı diye düşünüyorum. Basit uygulamalarda masaüstünde vs. 7600 alırsam dahiliyi kullanır, oyunlarda da hariciye geçer daha az yıpranır gibi geliyor. Tam olarak konuya hakim olmadığım için sizlere danışmak istedim. (aralarında şu an 1000 liraya yakın fark var gibi gözüküyor.) (ekran kartı olarak da 4070 super almayı düşünüyorum)

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
372
İsim
Göksel
7500f masaüstünde ne yıprancak ekran kartın %5 bile kullanmıyor masaüstü
Mesaj otomatik birleştirildi:

fan açmıyor bişey yapmıyor

Kemowee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Mustafa Kemal Eser
Hocam iki işlemci arasında masaüstü ıvır zıvır ugulamalar değil ısınma farkı var. İkisi de çok iyi işlemci performans olarak benzer sonuçlar alırsın fakat 7500F almaya karar verirsen iyi de bir işlemci soğutucu eklemelisin. Forumun youtube kanalında iki işlemcinin kıyaslama videosu var en doğru bilgileri o videoda bulabilirsin (oyun testleri ve fpsler de dahil). Ben o videoyu izleyerek karar vermiştim.

cruzershi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Eray Altınordu
Ufak bir performans artışı ve dahili bir ekran kartına ihtiyacın olduğuna düşünüyorsan 7600 alabilirsin. Yıpranma vs gibi sorunlar olmaz bu parçalar uzun ömürlü olarak tasarlanıyor.

kyloitch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
313
İsim
Rüveyda Akın
Hocam iki işlemci arasında masaüstü ıvır zıvır ugulamalar değil ısınma farkı var. İkisi de çok iyi işlemci performans olarak benzer sonuçlar alırsın fakat 7500F almaya karar verirsen iyi de bir işlemci soğutucu eklemelisin. Forumun youtube kanalında iki işlemcinin kıyaslama videosu var en doğru bilgileri o videoda bulabilirsin (oyun testleri ve fpsler de dahil). Ben o videoyu izleyerek karar vermiştim.
Yanlış hatırlıyor olabilir misin? 7500F stok fanla bile iş yapıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Mad
İlgilendiği Kategoriler
Siber Güvenlik, Güvenlik Duvarı, Anti Virüs, Domain Controller, File Server, Oyun ve Bilgisayar Bileşenleri
Konuyla Alakasız Mesaj / Spam
Bilgisayar toplamak için yeni yeni araştırmaya başladım. 7500F dahili ekran kartı içermiyor 7600 ise içeriyor. 7500F almam durumunda ekran kartım daha fazla yıpranır mı diye düşünüyorum. Basit uygulamalarda masaüstünde vs. 7600 alırsam dahiliyi kullanır, oyunlarda da hariciye geçer daha az yıpranır gibi geliyor. Tam olarak konuya hakim olmadığım için sizlere danışmak istedim. (aralarında şu an 1000 liraya yakın fark var gibi gözüküyor.) (ekran kartı olarak da 4070 super almayı düşünüyorum)

Yav ahhahahahahhagahahhagahahha 😀

Filozof Balina

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
120
İsim
Erdem
Yıpranmaz ama oldu da ekran kartı ayvayı yerse kabloyu anakarta takar görüntü alırsın stok bitmese 7600 almak istiyordum bütçen varsa alabilirsin.

Kemowee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Mustafa Kemal Eser
Yanlış hatırlıyor olabilir misin? 7500F stok fanla bile iş yapıyor.
Hocam zaten iş yapar. Benim söylemek istediğim, yüksek performans gerektiren oyun veya programlarda daha fazla ısınan bi işlemci olarak anladım ben izlediğim inceleme ve karşılaştırma videolarında. Zaten 7600 alınsa da artık bu tarz işlemcilerde soğutucu şart.

Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Erhan Akçay
Yıpranma gibi unsurları kafanıza takmaya gerek yok hiç. Bunlar da araba parçası gibi değil durumlar. 7500f tercih edilebilir , onun fiyatı genelde hep daha uygun 7600 e göre. Arada büyük fiyat farkı varsa 7500f alın, oyunlarda masa üstü performansta bir fark yok gözle görülür.

Şu da kişisel fikrim siz daha ekran kartı nerdeyse hiç yıpranmadan ilerde satarsınız bile . Birde hangi işlemciyi alırsanız alın kule tipi bir soğutucu alın çok pahalıya kaçmadan.

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
7500F al. Sorun olmaz bahsettiğin sebeplerden dolayı. Ama ikisi içinde 500-1500 civarı bir hava soğutma alman lazım olur

kyloitch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
313
İsim
Rüveyda Akın
Hocam zaten iş yapar. Benim söylemek istediğim, yüksek performans gerektiren oyun veya programlarda daha fazla ısınan bi işlemci olarak anladım ben izlediğim inceleme ve karşılaştırma videolarında. Zaten 7600 alınsa da artık bu tarz işlemcilerde soğutucu şart.
Soğutucu olarak Thermalright Peerless Assassin düşünüyorum ben eğer olurda 7500F'li bir sistem bulursam. Fazlasıyla yeterli olur herhalde.

Kemowee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Mustafa Kemal Eser
Soğutucu olarak Thermalright Peerless Assassin düşünüyorum ben eğer olurda 7500F'li bir sistem bulursam. Fazlasıyla yeterli olur herhalde.
Evet hocam yeterli olacaktır. Hava akışını düzgün sağlayan tasarıma sahip bir kasa seçimiyle sıcaklık konusunda problem yaşayacağınızı düşünmüyorum kısa vadede.

Dahası  
Reaksiyon skoru
205
İsim
Melih Baygör
dahili gpu için anakart üstündeki hdmi çıkışına bağlaman gerekir. harici gpu kullanacaksan zaten ekran kartına bağlarsın. bu sebeple dahili gpu hiç devreye girmiyor aslında. dahili gpu avantajı ekran kartının başına bir şey geldiğinde veya sattığında en azından görüntü alabilmen için işe yarıyor. itx sistem kullandığım için benim işime yarayan bir şey.

Top Bottom