Neler Yeni

7800x3d + 3070ti ekran kartlı sistem

code_43

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
kazım kandemir
Öncelikle selamünaleyküm site sakinleri ben çoğunlukta oyun odaklı yeni bir sistem almayı düşünüyorum bütçem 55k öyle profesyonel bir oyuncu değilim erkan kartı olarak 3070ti seçmemin sebebi halihazırda elimde bulunuyor olması, şuan kullandığım sistemi 2007 de yine kendim toplamıştım arada ufak tefek upgrade yaparak pubg, lol gibi fps oyunlarını oynayabiliyorum ama düşük ayarlarda oynadığım için artık zevk almıyorum o yüzden güncellemeye karar verdim dediğim gibi aldığım sistem beni en az 10 sene götürmeli ayrıca 1080p 1ms monitörüm mevcut
2024-10-28.png

2024-10-28 (2).png

2024-10-28 (3).png

Şimdi fotoğraflardaki gibi bir sistem düşünüyorum tabi ilerde bütçe oldukça ekran kartı değişimi monitör ve ram takviyesi yapabilirim. Sizce bu sistem beni 10 sene götürürmü sizlerin değerli fikirlerini bekliyorum teşekkürler

Bilal539

80+ Silver
Öncelikle selamünaleyküm site sakinleri ben çoğunlukta oyun odaklı yeni bir sistem almayı düşünüyorum bütçem 55k öyle profesyonel bir oyuncu değilim erkan kartı olarak 3070ti seçmemin sebebi halihazırda elimde bulunuyor olması, şuan kullandığım sistemi 2007 de yine kendim toplamıştım arada ufak tefek upgrade yaparak pubg, lol gibi fps oyunlarını oynayabiliyorum ama düşük ayarlarda oynadığım için artık zevk almıyorum o yüzden güncellemeye karar verdim dediğim gibi aldığım sistem beni en az 10 sene götürmeli ayrıca 1080p 1ms monitörüm mevcut
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Şimdi fotoğraflardaki gibi bir sistem düşünüyorum tabi ilerde bütçe oldukça ekran kartı değişimi monitör ve ram takviyesi yapabilirim. Sizce bu sistem beni 10 sene götürürmü sizlerin değerli fikirlerini bekliyorum teşekkürler
Ram ve psu fazla pahalı işlemci hadi stoklarda azaltı diye fiyatı arttı onun harici diğer bileşenlerinde sıkıntı yok sadece sıvı soüutma performansı nasıl bilmiyorum ama beyaz comboladın diye ona laf etmiyorum şuan

Thorcuk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
315
İsim
Emirhan
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
3070 ti ile 10 sene götürmez hocam 2 3 yıl içerisinde güncelleyecekseniz anlarım ancak şuan 7800x3d'nin fiyatı uçmuş durumda 9800x3d beklemek çok daha iyi olur sizin için ram'e anakart soğutucuya ve psuya o kadar para bayılmayada gerek yok hocam daha iyi bir şeyler yapabilirsiniz hem 9800x3d için bütçeniz açılmış olur

Thorcuk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
315
İsim
Emirhan
Bütçeniz 55k ise şöyle bir şey bakarsınız hocam psu için bir şey diyemeyeceğim beyaz psu bilmiyorum eğer hemen alacaksanız 7500f de alırsınız daha sonradan 9800x3d'ye geçiş yaparsınız çok daha iyi olur sizin daha sonrada 5000 serisi bir ekran kartına geçiş yaparsınız kusursuz bir sisteminiz olur desem yeridir

Bilal539

80+ Silver
kasayı bu yap
420 lik sıvı soğutma al arctic liquid freezer 2
2 si için kasa incehesapta indirime girebiliyor sıvı soğutmada jumbum veya inventusta indirime girebiliyor takip et onun harici acelen yoksa 9800x 3d ye geç b650 bence yeterli olur uyguna ayarlarsın.

code_43

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
kazım kandemir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
3070 ti ile 10 sene götürmez hocam 2 3 yıl içerisinde güncelleyecekseniz anlarım ancak şuan 7800x3d'nin fiyatı uçmuş durumda 9800x3d beklemek çok daha iyi olur sizin için ram'e anakart soğutucuya ve psuya o kadar para bayılmayada gerek yok hocam daha iyi bir şeyler yapabilirsiniz hem 9800x3d için bütçeniz açılmış olur

kasa ıle sogutucu cok kotu alınmaya degmez

Bütçeniz 55k ise şöyle bir şey bakarsınız hocam psu için bir şey diyemeyeceğim beyaz psu bilmiyorum eğer hemen alacaksanız 7500f de alırsınız daha sonradan 9800x3d'ye geçiş yaparsınız çok daha iyi olur sizin daha sonrada 5000 serisi bir ekran kartına geçiş yaparsınız kusursuz bir sisteminiz olur desem yeridir

kasayı bu yap
420 lik sıvı soğutma al arctic liquid freezer 2
2 si için kasa incehesapta indirime girebiliyor sıvı soğutmada jumbum veya inventusta indirime girebiliyor takip et onun harici acelen yoksa 9800x 3d ye geç b650 bence yeterli olur uyguna ayarlarsın.
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim herhangi bir aciliyetim söz konusu değil sizlerin tavsiyesi üzerine biraz daha bekleyip 9800x3d almak daha mantıklı olacak bu arada ayırdığım bütçeye birşeyler daha koyabilirim teşekkürler

Gurkanpiro

80+ Gold
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim herhangi bir aciliyetim söz konusu değil sizlerin tavsiyesi üzerine biraz daha bekleyip 9800x3d almak daha mantıklı olacak bu arada ayırdığım bütçeye birşeyler daha koyabilirim teşekkürler
ekran kartı cok dusuk kalıyor bı 3090 veyahut bı 3080 alınabılır

kronik1907

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
294
İsim
Görkem
şu uzun uzun uzun seneler götürürmü düşüncesinden dolayı gereksiz masraflar yapmaktan kaçının artık bilgisayarlarınıza

bu sektörde
1 her sene teknik gelişim bir önceki senelere göre çok daha hızlı ilerliyor
bu sebeple bundan 10 sene önce çıkan sistemlere ömür biçmek veya yapılaiblecek takviyeler ile ömür biçmek şimdikine göre daha kolaydı
2 artık tek etken donanım değil yazılım
ve donanımlar aslında yeterli olabilecek olmasına rağmen yazılım desteği sağlanmazsa güncel özellikleri kullanamayabiliyorsunuz

bunları söyledi diye gidin en dip özelliklerde sistem kurun demiyorum ama
10 sene sonrasını hesap ederek bu günden bazı şeylere abanmak yerine
3-4 sene işinizi görebilecek fiyat performans sistemleri oluşturun
paranız cebinizde kalsın 3-4 sene sonra satın sisteminizi cebinizdeki para ile yeni sistemler bakın

code_43

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
kazım kandemir
şu uzun uzun uzun seneler götürürmü düşüncesinden dolayı gereksiz masraflar yapmaktan kaçının artık bilgisayarlarınıza

bu sektörde
1 her sene teknik gelişim bir önceki senelere göre çok daha hızlı ilerliyor
bu sebeple bundan 10 sene önce çıkan sistemlere ömür biçmek veya yapılaiblecek takviyeler ile ömür biçmek şimdikine göre daha kolaydı
2 artık tek etken donanım değil yazılım
ve donanımlar aslında yeterli olabilecek olmasına rağmen yazılım desteği sağlanmazsa güncel özellikleri kullanamayabiliyorsunuz

bunları söyledi diye gidin en dip özelliklerde sistem kurun demiyorum ama
10 sene sonrasını hesap ederek bu günden bazı şeylere abanmak yerine
3-4 sene işinizi görebilecek fiyat performans sistemleri oluşturun
paranız cebinizde kalsın 3-4 sene sonra satın sisteminizi cebinizdeki para ile yeni sistemler bakın
Hocam doğru haklısınız tabi ama öyle saatlerce bilgisayar başında durup vakit geçiren biri değilim işten sonra akşam stres atmak için arkadaşlarla 1-2 el pubg veya lol oynuyorum sadece almışken donanım olarak günümüzün üst segment olmasada orta segmentte olması iyi olur diye düşündüm, birde hurdacıyım sanırım aldığım birşeyi satmama gibi bir huyum var 99 yılında aldığım pc hala evde duruyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,184
Üyeler
160,971
Son üye
YigitAkbulut
Top Bottom