Yardım 7800X3D BIOS Ayarları

Rivoxile

80+
Reaksiyon skoru
65
Selamlar. 7500F kullanıyorum haftaya 7800X3D'ye geçeceğim. Şu an kullandığım BIOS ayarlarımı ekliyorum. Aynı ayarları 7800X3D için de kullanabilir miyim veya neleri değiştirmeliyim yardımcı olabilirseniz sevinirim.
BIOS ayarlarım:
PBO Limits: Motherboard
PBO Scalar Ctrl: 5X
CPU Boost Clock Override: Enabled(Positive)
Max CPU Boost Clock Override(+): 125 MHz
Curve Optimizer: All Cores
Curve Optimizer Sign: Negative
Curve Optimizer Magnitude: 25

+200 (max)
Curve Optimizer Negative
30
Diğerleri default
Bu şekilde kullanıyorum. 35 ve 40 denedim donmalar ve mavi ekran oldu o yüzden 30 stabil benim için. Deneyerek görmelisiniz. x3d işlemciler için boost clock maxlayıp curver optimizer deneyebilirsiniz.

+200 (max)
Curve Optimizer Negative
30
Diğerleri default
Bu şekilde kullanıyorum. 35 ve 40 denedim donmalar ve mavi ekran oldu o yüzden 30 stabil benim için. Deneyerek görmelisiniz. x3d işlemciler için boost clock maxlayıp curver optimizer deneyebilirsiniz.
Teşekkürler hocam. Scalar'ı kapatmalı mıyım?

Teşekkürler hocam. Scalar'ı kapatmalı mıyım?
Ben dediğim gibi default kullanıyorum büyük ihtimal auto'dur. Nebi Akgün'ün detaylı amd bios ayarları videolarını izleyip öğrenip kendim deneyerek yapmıştım. 3 tane arkadaşıma da bu şekilde size söylediğim ayarları yaptırdım sorunsuz kullanıyorlar şu an. İzlediğim videoda değiştirmiyor. PCHocası da bir toplama sistem videosunda sadece bu iki ayarı değiştirip bırakın diyordu. Diğerleri zaten büyük ihtimal daha detaylı ayarlara giriyor. Kafam ağrımasın derseniz iki ayarı değiştirmeniz yeterli.

Ben dediğim gibi default kullanıyorum büyük ihtimal auto'dur. Nebi Akgün'ün detaylı amd bios ayarları videolarını izleyip öğrenip kendim deneyerek yapmıştım. 3 tane arkadaşıma da bu şekilde size söylediğim ayarları yaptırdım sorunsuz kullanıyorlar şu an. İzlediğim videoda değiştirmiyor. PCHocası da bir toplama sistem videosunda sadece bu iki ayarı değiştirip bırakın diyordu. Diğerleri zaten büyük ihtimal daha detaylı ayarlara giriyor. Kafam ağrımasın derseniz iki ayarı değiştirmeniz yeterli.
Sıcaklıkta fark oluyor mu hocam stoğa göre? Phantom Spirit var soğutur mu emin olamadım?

Sıcaklıkta fark oluyor mu hocam stoğa göre? Phantom Spirit var soğutur mu emin olamadım?
Stok ayarlarla hiç denemedim. Phantom Spirit var bende de 76yı geçmiyor tam yükte. Kendi içinden çıkan macunu kullandım. Kurduğum gün yapmıştım ayarları.

Geri