Yardım 7800X3D PBO Ayarları

Selamlar. Phantom Spirit soğutucuyla kullandığım 7800X3D aşağıdaki PBO ayarlarıyla PUBG'de 75-80 derece arası geziyor. Sıcaklıklar bana bir tık yüksek geldi. Ayarlarda değiştirmem gereken ne olabilir?
BIOS ayarlarım:
PBO Limits: Motherboard
PBO Scalar Ctrl: 4X
CPU Boost Clock Override: Enabled(Positive)
Max CPU Boost Clock Override(+): 150 MHz
Curve Optimizer: All Cores
Curve Optimizer Sign: Negative
Curve Optimizer Magnitude: 20
başkasının yazdıgı hiç bir şeyi okumadan yazıyorum
bendede aynı işlemci ve aynı sorun vardı hatta bazen pc kapanıyodu ısınmadan kaynaklı full devir dönüyodu fanlar biostan over clock boost vs performance pbo yazan herşeyi kapadım düzeldi

bende de aynısı var bu yz gaming mode açma diyor x3d için gereksizmiş pbo advanced yapıp curveyi negative 20 yaptım çokta bişey değişmedi bende
Hocam wattı 60’a limitleyince sıcaklıklar mükemmel oldu. Performansta da neredeyse kayıp yok.

Hocam wattı 60’a limitleyince sıcaklıklar mükemmel oldu. Performansta da neredeyse kayıp yok.
ayarları atabilir misin hocam deneyem bende benchde 92 94w çekiyor 77 derece sabit 4.8ghz

ayarları atabilir misin hocam deneyem bende benchde 92 94w çekiyor 77 derece sabit 4.8ghz
PBO Limits: Manuel
PPT Limit: 60W
TDC Limit: Auto
EDC Limit: Auto
PBO Scalar Ctrl: Auto
CPU Boost Clock Override: Disabled
Curve Optimizer: -25
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Cinebench’te fark olur illa ama oyunlarda fark olmuyor. 10-15 derece oynadı bende oyuna göre.

Cinebench’te fark olur illa ama oyunlarda fark olmuyor. 10-15 derece oynadı bende oyuna göre.
hız kaça kadar çıkıyor böyle hocam

yaptım deneyecem

Deneyince paylaşır mısın hocam merak ettim ben de.
kanka 10 15 derece arası düştü sıcaklık pubgde fps 50 civarı azaldı ama bazı yerlerde o da 300 alırken 250 leri gösteriyor

fps çok oynak 380 300 250 değişiiyor bi etkisi yok oyuna ama sıcaklık bariz düştü

Deneyince paylaşır mısın hocam merak ettim ben de.
ortalamada 6 derece azaldı fps de 25 civarı anladığım kadarıyla ama yinede anlık sıcaklıklar çıkabiliyor 71 lere düşüyor sonra

kanka 10 15 derece arası düştü sıcaklık pubgde fps 50 civarı azaldı ama bazı yerlerde o da 300 alırken 250 leri gösteriyor

fps çok oynak 380 300 250 değişiiyor bi etkisi yok oyuna ama sıcaklık bariz düştü

ortalamada 6 derece azaldı fps de 25 civarı anladığım kadarıyla ama yinede anlık sıcaklıklar çıkabiliyor 71 lere düşüyor sonra
4.8 ghz 5ghz arası çalışıyor

Son düzenleme:

4.8 ghz 5ghz arası çalışıyor
Birkaç oynamayla daha optimize yapılabilir ben pek kurcalamadım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,014
Üyeler
192,584
Son üye
rezry
Geri