Yardım 7800x3d düşük performans?

furkangorur

80+ Gold
Reaksiyon skoru
2,413
Cinebench R23 testinde 13bin puan aldı.
Youtubedan baktığımda 17-18k puan alıyor 10-15 videoya bakmıştım.

neden düşük aldı?
Ekran görüntüsü 2025-12-03 131621.webp

Cinebench R23 testinde 13bin puan aldı.
Youtubedan baktığımda 17-18k puan alıyor 10-15 videoya bakmıştım.

neden düşük aldı?
Alıntıyı görüntüle
İşlemci tam performans çalışmıyor. CPU PPT max. 82 W görmüş. Bişi kısıtlıyor. Stress testince CPU kullanımı % kaç oluyor ve o esnada kaç MHz de çalışıyor

O fotoya bakarak yorum yaptım. O fotoğraf test bittikten sonra mı. Çünkü harcanan watt çok düşük. 7500f in bile tdp si 65 w
test sırasında 77-80w arası gitti geldi. 120wlik bi işlemci normalde. Anlamadım ne yapmam lazım

Görev yöneticisinden kaç mantıksal çekirdek olduğuna bakar mısın? Biostan X3d mod açıksa çekirdek sayısı yarıya iner, büyük ihtimalle yaşadığın durumun sebebi bu. 7800x3d de 16 mantıksal çekirdek olmalı x3d turbu/game mode kapalıyken.
Multi core testinde düşük puan alırsın çoklu çekirdeklerin sayısı yarılandığı için
Screenshot 2025-12-03 143019.webp

Son düzenleme:
Görev yöneticisinden kaç mantıksal çekirdek olduğuna bakar mısın? Biostan X3d mod açıksa çekirdek sayısı yarıya iner, büyük ihtimalle yaşadığın durumun sebebi bu. 7800x3d de 16 mantıksal çekirdek olması lazım.
Multi core testinde düşük puan alırsın çoklu çekirdeklerin sayısı yarılandığı için
Biosta x3d gaming mod var onu açnalı mıyız

Biosta x3d gaming mod var onu açnalı mıyız
Açarsan tekli çekirdek/oyun performansın artar ama günlük kullanımdaki performans biraz düşer. İşlemci kullanan encode vs yapıyosan.
Tekli çekirdek testinde daha yüksek ama çoklu çekirdek testlerinde skorun daha düşük çıkar.

Açarsan tekli çekirdek/oyun performansın artar ama günlük kullanımdaki performans biraz düşer. İşlemci kullanan encode vs yapıyosan.
Tekli çekirdek testinde daha yüksek ama çoklu çekirdek testlerinde skorun daha düşük çıkar.
Genelde oyun oynuyorum

Görev yöneticisinden kaç mantıksal çekirdek olduğuna bakar mısın? Biostan X3d mod açıksa çekirdek sayısı yarıya iner, büyük ihtimalle yaşadığın durumun sebebi bu. 7800x3d de 16 mantıksal çekirdek olmalı x3d turbu/game mode kapalıyken.
Alıntıyı görüntüle
1764761688288.webp

8 mantıksal varmış hocam bunu nasıl 16 yapabilirim

biostan turbo game mod açık. Bunu kapatırsam oyun perf. artar mı?

1764761734706.webp

açık bendede .D

Genelde oyun oynuyorum
O zaman açabilirsin günlük kullanımda hissetmezsin o çekirdek eksiğini.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
8 mantıksal varmış hocam bunu nasıl 16 yapabilirim

biostan turbo game mod açık. Bunu kapatırsam oyun perf. artar mı?
Hayır, turbo açıkken oyun performansı artar. Gerçi oyunundan oyununa değişir o, simulasyonlar daha fazla çekirdek kullandığından onda daha iyi performans alabilirsin kapalıyken.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,182,541
Üyeler
187,696
Son üye
9Duce
Geri