Neler Yeni

7800x3d ve 4070ti ile Saçma sapan darboğaz yiyorum.

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,467
İsim
Baran Kut
Anakart neyi engelleyecek anlamadım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kanka 50 60 wattı geçmiyor sınırlayan bir şeyler var
watt kullanımı çok düşük zaten işlemcinin. yükte 80w zor görürsün.

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Murat
Anakart yetersiz ne demek çok saçma. giriş seviyesi olabilir ama yetersiz olamaz. İyi bir işlemci soğutucu varsa sorun olmaz. Bios güncel mi veya bios ayarlarını sıfırlayıp ram xmp profilinde uygun olanı seçin yeniden başlatın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
243
İsim
keday samur
Anakart yetersiz ne demek çok saçma. giriş seviyesi olabilir ama yetersiz olamaz. İyi bir işlemci soğutucu varsa sorun olmaz. Bios güncel mi veya bios ayarlarını sıfırlayıp ram xmp profilinde uygun olanı seçin yeniden başlatın.

şakamısın kardeşim o işlemci 200+w çekmeye çalışır.

o anakart güç beslemeleri 110 derecenin üstüne çıktığında güç keser. başlık sahibi darboğaz kelimesini duymuş bir yerden öyle ifade ediyor derdini.

her şey soket uyumluluğu değil yani. A, B, X anakartlardaki VRM heatsinkleri dikkatinizi çekti mi? onların altında ne var? bu anakartın güç beslemesi drmos bile yok, düz fet. en fazla 65w tdp işlemcileri kullanabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Murat
şakamısın kardeşim o işlemci 200+w çekmeye çalışır.

o anakart güç beslemeleri 110 derecenin üstüne çıktığında güç keser. başlık sahibi darboğaz kelimesini duymuş bir yerden öyle ifade ediyor derdini.
İşlemci watt ı anakart üzerindeki 6 veya 8 pinli tek veya çift yuva aracılığıyla güç kaynağından çeker. Anakart yetersiz diye bi şey ilk defa duyuyorum oc için kapalı bir anakart ama kullanım için bir sorun teşkil etmez etmemeli

Eğer sadece 65w tdp ye kadar çalıştırıyorsa desteklediği işlemci listesinde 7950x neden yer alıyor :)

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
243
İsim
keday samur
İşlemci watt ı anakart üzerindeki 6 veya 8 pinli tek veya çift yuva aracılığıyla güç kaynağından çeker. :)

ve o gücü besleme vrm'ler üzerinden işlemciye gönderir. bu anakartın vrm'leri 120w tdp 200w+ tüketim bir işlemciye yetersiz kalır. o gücü çekmeye çalıştığında fazlar ısınır ve 110 dereceye ulaştığında (lehimler 130 derecede erimeye başlar) güç keser.

Eğer sadece 65w tdp ye kadar çalıştırıyorsa desteklediği işlemci listesinde 7950x neden yer alıyor :)

aynı soketi paylaştıkları için. sorun varsa cevaplarım.

1709576497628.png
1709576515164.png
1709576530810.png

öğrenmemek ayıp. drmos nedir, vrm nedir, bu resimler A B ve X anakartların beslemesini gösteriyor. A serisis anakartta bu işlemcileri kullanamazsınız.

Noxyy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Deniz TAŞKIN
İşlemci watt ı anakart üzerindeki 6 veya 8 pinli tek veya çift yuva aracılığıyla güç kaynağından çeker. Anakart yetersiz diye bi şey ilk defa duyuyorum oc için kapalı bir anakart ama kullanım için bir sorun teşkil etmez etmemeli

Youtubede testleri var adam gayet çalıştırıyor tamam yetersiz giriş seviye de güç kesme falan bana da saçma geldi :d

stiga05fx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,294
İsim
Draq123
Yalnız anakaartlık sorun yoktur anakart zayıf evet ama bunun sebebi anakart değildir

LaZz61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
998
İsim
mehmet ali oğuz
Damaları tıkalı kalmış işlemcinin :D

Top Bottom