Neler Yeni

7800x3d ve 4070ti ile Saçma sapan darboğaz yiyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
243
İsim
keday samur
Sorunun kaynağı, anakart. O derece güçlü işlemci taktiğin için, anakartın vram ve mosfetler sogutucuları yetersiz geliyor, işlemcide frekans kısıyor bu durumda. B650 bir anakarta geçildiğinde çözülür sorununuz.

ben yeterince ikna edici olamamıştım.

ege001

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,881
İsim
ege erdem demirelli
Sorunun kaynağı, anakart. O derece güçlü işlemci taktiğin için, anakartın vram ve mosfetler sogutucuları yetersiz geliyor, işlemcide frekans kısıyor bu durumda. B650 bir anakarta geçildiğinde çözülür sorununuz.
Aynisini demistim yanlis bilgilendirmeden uyari yedim sildim anlamadim bende.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Hasan KOÇ
Arkadaşlar işlemcinin 200+w olduğunu ve mosfetlerin yeterli olmadığını nereden okudunuz? :) Aynı işlemciyi kullanıyorum msi mpg X670 carbon wifi anakart ile benimki de mi yetersiz çünkü 80w üzerine çıkmıyor işlemci :))) amd amcamız işlemcinin tdpsine 120w demiş ama biliyorsunuz ki bu işlemciler hiçbir zaman tdp değerine yaklaşmıyor. 5.6ghz overclocklu 120w da benimki. 5.1ghz 76w civarı takılıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Birde vrm heatsinkler çok önemli bir şey değil çok enerji kullanılmadığı sürece. 100 derecenin üzerine çıkmıyor o elemanlar. Yazmadan önce az araştırırsanız anakart üreticilerinin vrm heatsinkleri genelde güzel gözüktüğü için koyduklarını bilirsiniz. Asusun kendisi bile röportajın birinde söylüyordu. Yok 130 derecede erimiş yok olmuş muhabbeti yalan

Rasgele googleda gezerken gördüm. Bu kadar yalan yanlış bilgi olduğu için hesap oluşturup yazdım. Oyunlar herzaman tüm çekirdekleri kullanamıyor. Oyundan bağımsız tüm çekirdekleri kullanabilen programda test edin o zaman %100 kullanım ve 70w üstü kullanım görürsünüz belki

Son düzenleme:

Noxyy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
126
İsim
Deniz TAŞKIN
Arkadaşlar işlemcinin 200+w olduğunu ve mosfetlerin yeterli olmadığını nereden okudunuz? :) Aynı işlemciyi kullanıyorum msi mpg X670 carbon wifi anakart ile benimki de mi yetersiz çünkü 80w üzerine çıkmıyor işlemci :))) amd amcamız işlemcinin tdpsine 120w demiş ama biliyorsunuz ki bu işlemciler hiçbir zaman tdp değerine yaklaşmıyor. 5.6ghz overclocklu 120w da benimki. 5.1ghz 76w civarı takılıyor

Birde vrm heatsinkler çok önemli bir şey değil çok enerji kullanılmadığı sürece. 100 derecenin üzerine çıkmıyor o elemanlar. Yazmadan önce az araştırırsanız anakart üreticilerinin vrm heatsinkleri genelde güzel gözüktüğü için koyduklarını bilirsiniz. Asusun kendisi bile röportajın birinde söylüyordu. Yok 130 derecede erimiş yok olmuş muhabbeti yalan

Rasgele googleda gezerken gördüm. Bu kadar yalan yanlış bilgi olduğu için hesap oluşturup yazdım. Oyunlar herzaman tüm çekirdekleri kullanamıyor. Oyundan bağımsız tüm çekirdekleri kullanabilen programda test edin o zaman %100 kullanım ve 70w üstü kullanım görürsünüz belki
gördüm kardeşim 86 watt render testte

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Hasan KOÇ
gördüm kardeşim 86 watt render testte
Demekki oynadığın oyun işlemcini tam kullanamıyor. Anakartında bir sıkıntı yok. Ne drama yapmışlar burada çok basit bir şey için.

Bu arada 5ghz göreceksin diye bir şey yok. Amd amcamız senin işlemcin 5ghz a kadar singe core da çıkabilir diyor. Gerisi silikon kalitesine kalmış. 5ghz all core da görebilirsin zar zor 5ghz singe core da. Anakartın etkisi var ama düşünüldüğü kadar değil.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Uygunsuz Dil
Ne darboğazı la darboğazın ne demek olduğunu bi öğren önce. 7800x3d tüm çekirdekler 5 ghzde çalışmaz zaten.

Mallar doldurmuş gene forumu. Hiç bir sorunu olmayan adama anakart aldıracaklar :D bi de cahil cesaretleri yok mu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Hasan KOÇ
Ne darboğazı la darboğazın ne demek olduğunu bi öğren önce. 7800x3d tüm çekirdekler 5 ghzde çalı
80w civarı 5.1ghz alıyorum. Dediğim gibi silikon kalitesine bağlı. eski işlemcimin de silikon kalitesi çok iyiydi o da 4.4 yerine 4.6 all core alıyordu

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Murat
Ryzen 7600 den 7800x3d e geçtim. Eski işlemcide darboğaz yapmayan kart 7800x3d de yapmaya başladı. 2k da oynuyorum. Bu arada işlemci 5ghz çıkmıyor eski işlemci 5.1ghz sabit kalıyordu. Napcaz bu işlemciyi.

Bu arada god of war da bir sıkıntı yok buraya bırakayım da çok dövüşmen :D
Yeni anakart aldıysanız ister onu bekleyin isterseniz tavsiyeleri değerlendirin. Anakart Chipset sürücünüzü mutlaka güncelleyin. Bios'unuz güncel değilse onu da güncelleyin. Ayrıca yakın tarihte Ryzen işlemcilerde ciddi güvenlik açığı tespit edildi bilginiz olsun.

ryse

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Cengizhan Yalman
Occt ile power testini açın bi bak işlemci kaç watt çekiyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular