Neler Yeni

7800x3d ve 4070ti ile Saçma sapan darboğaz yiyorum.

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
595
İsim
Murat Cemal
İşlemci ısındığı için desem 75 derece, anakart 110 dereceye gelse bile bu kadar düşük olmaz güç tüketimi. Hayretle takipteyim.
Kendim daha önce i7 8700 işlemci ile msi b365m pro vh anakart kullandım ve vram mosfetler 110 dereceyi buluyordu, kendim bizzat ulustan heatsink alıp kesip termal ped ile anakartın üstüne yapıştırdım.
Uzay montaj test ettiğimde performans arkı yokken vram mosfettel 50 derece daha serindi.
Vram mosfetlerin üstündeki soğutucular genelde soğutma amaçlı olsada büyük ölçüde görünümü iyileştirmekte var, sonuçta üretici gene onu 110 derecede tutacak kadarda yapabilirdi. Zaten bunun için bir fark ödüyoruz ve ödemeye hazırız.
O zamanlar işlemcim 100 110w çekerdi prime 95 testinde, b365 anakart ile a620 anakart arasında hiç sanmam beslemede fark olmasını

Aykut D.

80+ Gold
Cahil diye yorumladim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Z SERİSİ Overclock için daha sağlamdır alakası yok aynı şekilde x chipsetliler dediklerin pek bağdaşmıyor oc yapmadığı sürece hiçbir sorun olmaz

knk sen neyi savunuyon beynimi yaktın hacı
Adamın vrm throtle yediğini anlatıyorum a b x chipsetlerde cpu performans farkı olmadığını anlatıyorum .

Ki o da kurşunlu lehim için geçerli. Bu ürünler rohs standartlarına uygun üretiliyor. Dolayısıyla üretiminde kurşunsuz lehim kullanılıyor. Onunda erime sıcaklığı ortalama 240 derecedir. Meydan boş nasılsa salla gitsin :D
Telefoncu bir esnaf arkadaşımızda 100c de eriyen bir lehim var lehimin bir sürü çeşiti var .

Can...

80+ Platinum
Adamın vrm throtle yediğini anlatıyorum a b x chipsetlerde cpu performans farkı olmadığını anlatıyorum .

Telefoncu bir esnaf arkadaşımızda 100c de eriyen bir lehim var lehimin bir sürü çeşiti var .
HEH tamam oldu şimdi benle aynı şeyi söylüyorsun :D

Noxyy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
125
İsim
Deniz TAŞKIN
Bişey sorabilir miyim, 7600 neye yetmedi de 7800x3d geçildi? Demek önceden de soğutma ya da güç sorunu vardı belki de?
7800x3d 12 bine indirim denk geldi aldım 7600 ü sattım. Her şey zamlanıyor yatırım yaptım. 5.1 ghz sabit çalışıyordu ekran kartı sıfır darboğaz

HEH tamam oldu şimdi benle aynı şeyi söylüyorsun :D
God of war fotosu koydum ilk sayfaya orda darboğaz yok ama yine de değişeceğim anakart

Strangersupuk

80+ Bronze
Video atamıyorum r23 renderlerken çektiği watt
Değerler ekran kartı kullanımında %100'e gayet yakın ve fps'ler kötü değil sadece işlemcinin az kullanıldığını düşünüyorum ancak bu da olağan karşılanabilir sonuçta 2k'da oynuyorsun.

Ayrıca renderlarken Aşağı kısımda yazdığı gibi %94 thermal limit yani ısınıyor.
Muhtemelen soğutucuyu tam oturtamamış olabilirsin bir kısmı baskı yapmıyor işlemcin soğuk gibi görünüyor yazıyor olabilir ancak o konumlandırıldığı alan gereği overall yani toplam ısıya göre bir ölçüm yapıyor.
iyi bir işlemci fanı kullanıyorsan ve ısınmaması gerektiğini düşünüyorsan soğutucunun bir kısmı Yamuk kalmış veya bir kısmı tam oturmamış olabilir kontrol et istersen.

ikinci bir ihtimal ise oyunlardayken % kullanımları gösteren programların yanlış göstermesi çünkü 2K'da 200'e yakın fps'ler ideal
bu kadar anakart vesaire ile ilgili niye sayfalarca yazı yazılmış anlamadım.

Son düzenleme:

ozerotr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Özer Güzel
Twitter
avoniss
Facebook
ozerotr
Gerçekten PC işlerini bilenler ve bildiğini sananları özetleyen bir tartışma olmuş burada. Hayretler içerisinde okudum.

Aykut D.

80+ Gold
asus bu tarz 65w sınırlaması yok gibi anladım işlemci listesine bakınca
Evet fakat araştırmak gerekli listede destek olabilir ama 65w sınırı olabilir yinede .

oziozi12

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Oğuzhan
7600 varken 7800 almayi dusunmek nasıl bir şey oluyor acaba tarif eder misiniz

ruaF1912

80+ Bronze
Sorunun kaynağı, anakart. O derece güçlü işlemci taktiğin için, anakartın vram ve mosfetler sogutucuları yetersiz geliyor, işlemcide frekans kısıyor bu durumda. B650 bir anakarta geçildiğinde çözülür sorununuz.

Noxyy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
125
İsim
Deniz TAŞKIN
7600 varken 7800 almayi dusunmek nasıl bir şey oluyor acaba tarif eder misiniz
Türkiye şartlarında hiçbir şey yerinde durmadığı için indirime girimşken aldım. 7600 ü de sattım cs ağırlıklı oyunlar oynadığım için bana göre en iyi yatırım.

Top Bottom