Neler Yeni

7800XT Coin While Sorunu

ReQo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
just ReQo
Ekran Kartı: Asus Dual RX 7800 XT OC 16GB

Sistemimi daha dün aldım, hiç bir sıkıntısı yoktu. Gece oyun oynarken ekran kartından tuhaf sesler gelmeye başladı. Sorunu araştırdım, ekran kartında Coin While varmış.
Aşağıdaki videolardan sesin ne kadar fazla geldiğini anlayabilirsiniz

Sistemi aldığım site: Gaming.Gen.TR
Sorum şu; Birebir değişim yaparlar mı?..

ReQo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
just ReQo
fps monitör hz değerine sabitle yüzde 80 ses gider başka da çözümü yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende nitro+ modeli var varlığı yokluğu belli değil zamanla olabilir ama şu an yok Asus gigabyte uzak durmak lazım amd tarafında özelilkle de gigabyte 1500 tl ucuzdu almadım ama
O yöntem her oyunda yaramıyor kral

Srozer80

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
SERHAT ÖZER
Ağır oyunlarda 2k 60 fps sabitlersen çözüm olur ama cs2 örneğin fps dalgalanamsı 200-400 fps azdıracaktır sesi

MrHakkı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
107
İsim
Hakkı Demir
Kulaklık takılıyken duyup rahatsız olacak kadar yüksek bir ses varsa bi değişim istemeyi deneyin. Değişim yapacaklarını sanmıyorum ama dediğiniz gibi çok abartıysa şans verin. Eğer kulaklık takılıyken duymuyorsanız belli bi süre sonra alışabilirsiniz. Benim ekran kartında da deli gibi cw var ama zaman geçtikçe duymamaya başladım.

ReQo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
just ReQo
Bu arada yeni fark ettim, aldığım kulaklıkta da cızırtı var. Bende hiç şans yok yav :rolleyes:

Kulaklık takılıyken duyup rahatsız olacak kadar yüksek bir ses varsa bi değişim istemeyi deneyin. Değişim yapacaklarını sanmıyorum ama dediğiniz gibi çok abartıysa şans verin. Eğer kulaklık takılıyken duymuyorsanız belli bi süre sonra alışabilirsiniz. Benim ekran kartında da deli gibi cw var ama zaman geçtikçe duymamaya başladım.
Valla hocam kartı uzun zamandır kullansam ve böyle bir sorun çıksa inanın alışmaya çalışırdım fakat kart daha dün elime geldi. O yüzden şansımı deneyeceğim ve birebir değişim isteyeceğim.

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Coil whine fps ile alakası yok. 2k 60 FPS e sabitleyecekse neden yüksek kart alsın millet. CW var diye FPS sabitlemek nedir. Kartın yüke girmesiyle alakalı bir durum bu. Oyundan oyuna değişiyor ses düzeyi. Bazı oyunlarda hiç yapmıyor mesela. CW nin olduğu bobine yük binen oyunlarda ses daha fazla olur. Hatta bazı kartlarda aynı oyunda olmuyor başka oyunlarda yapıyor. Asus serilerinde CW çok fazla çıkıyor. Bunun çözümü yok. Ses çok fazla ise değişim yapılır. Ama rahatsız edici düzeyde değilse değişim yapılmaz. Gaming Gen değişim yapmıyorsa direkt Asus'a yaz. Sesin çok fazla çıktığını rahatsız olduğunu belirt. Senden kartı göndermeni isteyecekler kartını gönder test yapsınlar gerekli geri dönüş sağlanır.

MrHakkı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
107
İsim
Hakkı Demir
Bu arada yeni fark ettim, aldığım kulaklıkta da cızırtı var. Bende hiç şans yok yav :rolleyes:

Valla hocam kartı uzun zamandır kullansam ve böyle bir sorun çıksa inanın alışmaya çalışırdım fakat kart daha dün elime geldi. O yüzden şansımı deneyeceğim ve birebir değişim isteyeceğim.
tabi kanka eğer yeniyse şansını dene. Denemenin zararı olmaz. Fakat değişim yapmazlarsa alışman gerekecek. Şöyle söyliyim benim pc yeni geldiğinde de sesten kuduruyordum arada bir kulaklığı çıkarıp dinliyodum üzülüyodum falan ama 1-2 ay sonra takmamaya başladım

ReQo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
just ReQo
Coil whine fps ile alakası yok. 2k 60 FPS e sabitleyecekse neden yüksek kart alsın millet. CW var diye FPS sabitlemek nedir. Kartın yüke girmesiyle alakalı bir durum bu. Oyundan oyuna değişiyor ses düzeyi. Bazı oyunlarda hiç yapmıyor mesela. CW nin olduğu bobine yük binen oyunlarda ses daha fazla olur. Hatta bazı kartlarda aynı oyunda olmuyor başka oyunlarda yapıyor. Asus serilerinde CW çok fazla çıkıyor. Bunun çözümü yok. Ses çok fazla ise değişim yapılır. Ama rahatsız edici düzeyde değilse değişim yapılmaz. Gaming Gen değişim yapmıyorsa direkt Asus'a yaz. Sesin çok fazla çıktığını rahatsız olduğunu belirt. Senden kartı göndermeni isteyecekler kartını gönder test yapsınlar gerekli geri dönüş sağlanır.
Tamamdır hocam, sağolun dediklerinizi deneyeceğim.

tabi kanka eğer yeniyse şansını dene. Denemenin zararı olmaz. Fakat değişim yapmazlarsa alışman gerekecek. Şöyle söyliyim benim pc yeni geldiğinde de sesten kuduruyordum arada bir kulaklığı çıkarıp dinliyodum üzülüyodum falan ama 1-2 ay sonra takmamaya başladım
Kral inan bende şuan öyleyim oyunun ortasında kulaklığı çıkarıp cw sesini dinleyip önce sinirleniyorum sonra üzülüyorum 🙃

Ares Blackrosa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
224
İsim
Ares Blackrosa
Öyle bi yazmışsın ki gerçek adını unuttum sorunun

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,207
İsim
.
Tamamdır hocam, sağolun dediklerinizi deneyeceğim.

Kral inan bende şuan öyleyim oyunun ortasında kulaklığı çıkarıp cw sesini dinleyip önce sinirleniyorum sonra üzülüyorum 🙃
Aynısı vatan bilgisayarda başıma geldi ama ben tek ekran kartı satın aldım sistem değil.
Geri gönderdim sağolsunlar yenisini yolladılar. (RX 7600)
Dünyanın parasını verip hem düşük sistem alıp hemde sorunlarla uğraşmak :(Sana laf konuştuk biz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,043,991
Üyeler
165,617
Son üye
Talisca0404
Top Bottom