Fiyat konusun göz önüne almayıp parçaya göre yorum yapacağım tercihinizi buna göre yaparsınız... Yukarıda ki yorumlar doğru, sadece oyun olduğu için 7900X gereksiz kalıyor ve V-Cache türevinde bir işlemci bu kadar fiyat verilecekse daha makul 7900X3D - 7800X3D gibi ürünlere bakmak gerekiyor. Anakart güzel VRAM desteği yeterli (kafi) daha üstüne çıkmaya gerek yok. Ekran kartı Brand olsun diye tercih ettiğinizi düşünüyorum fakat uygun bir ürün değil özellikle 7800-900 serilerine bakıyorsanız 4070 Ti altında bir ürün koymak benim görüşüme göre çok doğru değil. 7000 Serisinin 1:1 FLCK oranlarını baz alırsak en iyi performansı 6200-6400MHZ ramlarde veriyor bu noktada benim tercihim Her zaman G.Skill'den yana mümkünse baş ağrımaması adına EXPO ram alın evet, XMP ile arasında bir fark yoktur fakta EXPO direkt AMD based olduğu için bugüne kadar topladığım sistemlerde daha %1-%2 bile olsa verimli olduğunu hissetirdi. Minimal değerlere takılmayan birisi için %1-%2 çok saçma değerlerdir fakat biraz hasta biriyim
Kasa'yı bilmiyorum, PSU daha kaliteli bir ürün öneririm
LTT veya Cultist tier list'e bakın ve her zaman 100W boşluk bırakın ekstra bi disk takılır, fan takılır, kasa değişir gibi hususları göz önüne almak gerekiyor.
Fiyat konusundada şunu söyleyebilirim zaten bunu aldığınıza ilerde şu bu derken +20K üzerine koyarsınız dolayısı ile bunu ha şimdi vermişsiniz ha sonra vermişsiniz fark etmiyor bence....
Edit: Hazır sistem yerine parça toplayabilirsiniz, her parçayı temin edip işlemci için gerek burada, gerek farklı forumlarda ikinci el olarak arayabilirsiniz. Sistemi götürür gözünüzün önünde taktırır işlemciyi test edersiniz.