Dostum dual channel denilen teknoloji şu 8 + 8 gb ram var diyelim 8 gb bir tane ram sadece yazma yapıyor diğer 8gb sadece okuma yapıyor o dediğin nasıl olacak bilmiyorum.oluyor. ama sadece 4 gb'lık kısmı.
yanlış bilgilendirmeKapasite artışından dolayı fark etmiştir, 2 + 8 takınca dual channel olmuyor dualchannel olması için iki tane ramin de 8 + 8 gb veya 4 + 4 gb gibi bire bir aynı değerde olması gerekiyor. 2 tane ram takılırsa da birbirinden farklı ikisi 10gb fakat single channel olarak çalışır. Ama performans açısından fayda sağlamıştır ram artışından dolayı.
Aynen hocam. 8 gb + 2gb ram düzeninde 2gb lık alanlar dual olarak çalışıyormuş.Bu durumda 8gb dan 2gb lik alan 2gb ram ile beraber , 8gb dan geri kalan 6 gb da single çalışan düzene geçiyormuş.yanlış bilgilendirme
2+8 gb ram asimetrik dual channel olur
8+8 gb ram ise simetrik dual channel olur. her zaman simetrik olan tercih edilir
Araştırdım dediğin gibi 2gb kısım dual çalşır diyen var çalışmaz diyen var iki farklı ramin birlikte çalışması bile şansa bağlı çipler uyumsuz olursa mavi ekran hatası verebilir.yanlış bilgilendirme
2+8 gb ram asimetrik dual channel olur
8+8 gb ram ise simetrik dual channel olur. her zaman simetrik olan tercih edilir
Flex channel dedikleri 4GB'lık kısım dual channel gerisinin single channel olarak çalışmasına diyorlar işte. RAM dediğiniz şey tek parça değil zaten üstünde 8-16 tane farklı çip var aynı anda çalışması o nedenle mümkün oluyor.Araştırdım dediğin gibi 2gb kısım dual çalşır diyen var çalışmaz diyen var iki farklı ramin birlikte çalışması bile şansa bağlı çipler uyumsuz olursa mavi ekran hatası verebilir.
Flex Channel diyorlarmış bunun adına dual channel değil bu yani. CpuZ de yazan doğru değil.
Beyler mavi ekran verirse sadece 8 gb ram ı takarım öyle bir sorun olmaz diye düşünüyorum.Flex channel dedikleri 4GB'lık kısım dual channel gerisinin single channel olarak çalışmasına diyorlar işte. RAM dediğiniz şey tek parça değil zaten üstünde 8-16 tane farklı çip var aynı anda çalışması o nedenle mümkün oluyor.
Mavi ekran vermez laptop rami zaten JEDEC standardında çalışır her çip o standartta çalışır. Masaüstünde XMP açarsanız çip uyumsuzluğu olup mavi ekran verebilir JEDEC standardında öyle bir sorun yok.
bunun ismi "asymmetric dual channel"dir güzel kardeşim. ayrıca frekansı en yavaş modülle eşitledin mi çalışır linusun videosu varAraştırdım dediğin gibi 2gb kısım dual çalşır diyen var çalışmaz diyen var iki farklı ramin birlikte çalışması bile şansa bağlı çipler uyumsuz olursa mavi ekran hatası verebilir.
Flex Channel diyorlarmış bunun adına dual channel değil bu yani. CpuZ de yazan doğru değil.
ramler oldukça ucuz bence bir 8 daha alın kafan rahat olsunBeyler mavi ekran verirse sadece 8 gb ram ı takarım öyle bir sorun olmaz diye düşünüyorum.
valla içime ukte düşürdünüz bütçe çıkarsa alıcam.bunun ismi "asymmetric dual channel"dir güzel kardeşim. ayrıca frekansı en yavaş modülle eşitledin mi çalışır linusun videosu var
Mesaj otomatik birleştirildi:
ramler oldukça ucuz bence bir 8 daha alın kafan rahat olsun
Ram cpu aldım katılmıyorumalıden ram gpu cpu usb falan alınmaz .