Neler Yeni

8 GB RAM VAR AMA 6 GB KULLANILABİLİR GÖZÜKÜYOR

Noanow

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Mert
Merhaba öncelikle sistemimde 4 gb bellek ram vardı bugün 4 gb daha ram ekledim ve dual channel yaptım fakat görev yöneticisi ni actığımda 8 gb bellek gözüküyor ama 6 gb kullanılabilir gözüküyor bu arada işlemcim: Ryzen 3200 u ekran kartı : harici radeon 530 yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı? ve söylemeyi unuttum pcim laptop

Ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    25 KB · Hit: 140

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Biosdan bir şekilde APU işlemcinin kendine ayırdığı bellek miktarını azaltmalısınız.

ÖmerFaruk45

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
Ömer Faruk Demirtaş
Merhaba öncelikle sistemimde 4 gb bellek ram vardı bugün 4 gb daha ram ekledim ve dual channel yaptım fakat görev yöneticisi ni actığımda 8 gb bellek gözüküyor ama 6 gb kullanılabilir gözüküyor bu arada işlemcim: Ryzen 3200 u ekran kartı : harici radeon 530 yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı?
ekran kartn dahilimi diyecektim hariciymiş yardım edemiyorum.@crazyreign

Merhaba öncelikle sistemimde 4 gb bellek ram vardı bugün 4 gb daha ram ekledim ve dual channel yaptım fakat görev yöneticisi ni actığımda 8 gb bellek gözüküyor ama 6 gb kullanılabilir gözüküyor bu arada işlemcim: Ryzen 3200 u ekran kartı : harici radeon 530 yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı? ve söylemeyi unuttum pcim laptop
Bende de öyle 4GB ram 3.5 kullanilabilir bende anlamadım sorun nerde ama sonra windows'tan olabileceği aklıma geldi ama bende bilmiyrum sorun tam olarak ne

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
Donanıma ayrılmış olabilir geriye kalan 2 GB RAM.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,321
İsim
Semih Boran
BIOS'ta ayarı varsa düşürebilirsin I-GPU'ya atanılan VRAM'i. Ayarı yoksa modlanması şart demektir.

Noanow

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Mert
BIOS'ta ayarı varsa düşürebilirsin I-GPU'ya atanılan VRAM'i. Ayarı yoksa modlanması şart demektir.
benim sistemim de hem harici hemde dahili ekran kartı var dahili olanın ramini 0 a çeksem kapatsam olurmu

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,321
İsim
Semih Boran
benim sistemim de hem harici hemde dahili ekran kartı var dahili olanın ramini 0 a çeksem kapatsam olurmu
Notebook'ların hepsinde kapama yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca 0 yapamazsın 0 yaparsan nasıl görüntü vb. alacaksın merak ettim. :)

Son düzenleme:

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
peki ksç gb ye çekmeliyim bu miktarı

Yani Bios da APU için be kadar miktar ayrılması gereken bir kısım vardır orayı 512MB falan yap zaten boştayken APU kullanıyor.

Top Bottom